kızların suratına bakmayacağı ve asla evlenmek istemeyeceği erkek. siz kadınların sözüne bakmayın. kadınların en çok söylediği yalanlar listesinde top 5'tedir. kadınlar boş beleş muhabbet eden cahil adamları severler.
"kadınlar, aklı olanlara, gönül sahiplerine pek üstün olurlar. cahillere gelince, onlar, kadına üstündür. çünkü tabiatlarında hayvanlık vardır. sevgi ve acımak, insanlık vasıflarıdır. hiddet ve şehvet ise hayvanlık vasıfları."(mevlana)
Fazla önyargılı ve sert bir yazı olmuş. Bir insanın cinsiyeti ne olursa olsun eğer o okuduğu kitaplardan bir şey kazanmıyorsa ya da kazanmak için çalışmıyorsa ya da sadece onları insanlara karşı vs karşı kullanmak için okuyorsa vs o kitapların ne yararı var? İsterse koca kütüphane okusun onlardan yararlanmamışsa 'iyi olarak' o insana iyi gözle bakmam ben. Kitabın çok katkısı vardır insana evet ama kitap okumadığı halde karakterli olabiliyor en önemlisi 'insan' olabiliyorsa yeterli iyi bakmak için.
Önyargılısınız. Kendinizi bilmez ve boş konuşansınız. Aynı zamanda da genelleme yapansınız. Sizin tanıştığınız kadınlar beni ilgilendirmez. Ben bir kadın olarak fikrimce ; kendini geliştirmeyi seven kendini bilen akıl süzgecinden gecirebilen farkli hobiler ve kultur sahibi olan erkekdir kafamdaki. Ama ne tur kitap okuduguna gorede degisir tabi. Sonuc olarak bu.
Off bıktım dini kullanarak bir yere varmanızdan. Tamam değerli bir insandı. Ama adı üstünde insan. O o zamana gore konusmus ya da yasadiklarina gore. Kaldiki Ben mevlananin sozune degil senin yorumlamana bir seyler dedim. Mevlananin sozu hakkinda da konusabilirdim.
ne kadar Önyargılısınız. Kendinizi bilmez ve boş konuşansınız. ben dini kullanmadım ki bana göre değersiz bir insan mevlana çünkü müslüman değilim. ayrıca çoğu tarihçi mevlananın gay olabileceğini öne sürmüş yani bu sözünü kadın düşmanı olduğu için söylemiş olabilir
Mevlana beşer fıtratı üzerinde gayette doğru bir tespit yapmış. Herkeste bir hayvanlık boyutu var. Ancak kimisi bunu baskılayıp insanî vasıflarıyla yaşar kimisi hayvanî vasıflarıyla yaşar.
önyargılı olmam için senin bunu yaptığını görmeden konuşmam gerekirdi. Dinin beni ilgilendirmez o konuda saygım sonsuz ancak birkaç adamın Mevlana'nın gay olabileceğini söylediği için kanıtsız sartsız buna inanacak kadar beyin suzgecinden gecirme yetenegi olmayan birine laf anlatmak sacma olur. Mevlana dini islam olarak yaşamış tasavvuf sahibi ne yapması ve yapmaması gerektigini bilen ona gore yasayan biri idi. Sen cahil cuhale olup cok benimsedigin tarihcilere inanmaya devam edebilirsin. Dinin bizden degilse ve sozunu kullandigin kisinin de dinini onemsemiyorsan mevlana 'ya onemsiz mi diyorsun bos mu konusmus diye beni yargilama hakkina sahip oldugunu dusunmuyorum. Evet insanlarda da hayvansal yonler var ama bizim hayvanlardan farkli kilinmamiz icin inandigimiz dinde bunlardan ayristirilmak icin ne yapip ne yapmamamiz gerektigi bize ogretilmis anlatilmis. Kadinlari genellemen benim hosuma gitmeyen sey idi. Diceklerim bu kadar daha fazla soze gerek oldugunu dusunmuyorum.
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
15
Cevap
3
Cevap
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Konu başlığı çok saçma yine her zaman ki gibi. Kitap okumak insanın ruhuna yatırımıdır. İnsan öğrenmeye , araştırmaya meraklı ve ilim aşığı aciz bir varlıktır. Fakat yetiştirilirken bedava kodlarla free yetiştirilen insanlar da var. Bu konu başlığını atan kişiler de bunlardan sadece 1 tanesi.
Kitapları da mı cinsiyetine ayırıyorsunuz? Kitap amaç uğruna kullanılmaz !! Bu nasıl bir mantık? Kimler kitapları karşı cinsleri için okuyor? Çok kitap okumak mesele değildir. Bir erkeğin kitap okuması kadının karşısında bir avantaj değildir. Bir insanın ruhuna, hayal gücüne, bakış açısına yapmış olduğu yatırımdır kitap okumak.
Nicelik ve nitelik özellikleri tartışılır. Entelektüelliğini; okumanın veya yazmanın en önemli parçaları haline getirmişse kendince takdir edebilirim. Mütevazı olmaları da çok önemli. Okudukları kitaplardan bir şeyler kapmış olduklarını belli etmesinler, bizler anlayalım. :D
Ön yargılı olduğunuzu düşünüyorum. Kitap okuyan bir erkek sakindir. Empati yeteneği gelişmiştir. Sırf bu nedenlerle iki sıfır önde başlar. Karşılaştığınız kadınlar muhtemelen size uygun kadınlar değildi. Çünkü zıtlar birbirini çekebilir ama tutamaz. Bu nedenle herkes kendine uygun olanı seçer. Aynıysa tutup devam eder.🌸🎈
Okumak birşey değil kı önemli olan bırseyler alabilmek. Adam entel gözlük takar keçi sakal bırakır askılı pantol giyer ama bir baktın kı kitabı ters tutmuş
Hayır ama sen kıt bir insan olabilirsin. Sadece tipe bakan ve başka hicbir şeye değer vermeyen bir insansın. Çok yakışıklı da olsa sana değer vermedikce cahil oldukca kultursuz bes para etmeyen bir adam olukca ne isine yarayacak merak ettim. O deri bir gün sarkacak. Boy kısalacak omurga çökecek saçlar dökülücek... neyse dicaprio yanında halt yemiş sanırsın görsen o kadar ki yakisikli cahil bir adamla sana mutluluklar dilerim.
Psikolojik sorunların mı var derken bunu kastetmedim. Yanlış anladığın espriyi kastettim. Dediğin gibi o deri bir gün sarkacak. Ve ben kıt değilim espri anlayışı olmayan sensin sanırım yaran var ve gocunuyorsun ya da sinirini atacak yer arıyorsun. Hangisi olduğunu bilmiyorum ama normal insanlarla uğraşmaman senin için iyi olur benim kadar anlayışlı olamayabilirler. Terbiye sınırlarını aşıp hakaret edebilirler. Alışıksan bilemem tabi ben yine de uyarayım her konuya ya da yoruma sazan gibi atlamamalısın özellikle anlamadığın yorumlardan uzak durman senin yararına olur. Bu arada ettiğin saçma sapan hakaretleri pek umursamadım. Kalitesiz kişilerden gelen saçma yorumlar ilgimi çekmiyor. Sorunu cevapsız bırakacak kadar da kaba birisi değilim. Açıklamam bu yüzdendi. Umarım dediğim şeyleri anlayabilmişsindir. Hayırlı geceler kardeşim
Boş bir metin ve bir şey ifade etmiyor. Espri yeterliliģin bu kadarsa lütfen bida yapma 😁 konuyu cevirmeye calisman da isin cabasi. Gidip simdi yataginda yuvarlanabilirsin sana da iyi gunler canım
Anlayamamak senin sorunun tabi herkesin zekası yeterli gelmiyor yazdıklarımı anlamaya. İncelikten anlamayan kişiler için söylediğin şey doğru. Yeterliliğinin ne kadar olduğunu bilmiyorsun ve biraz önce de söylemiştim bilmediğin şey hakkında yorum yapmamalısın. Ayrıca konuyu çevirmedim konunun bir kısmı sen ve kaba olan üslubundu fakat bunu bile anlayamadıysan pes doğrusu. Benim zekama laf edecek zekan olduğunu düşünüyorsan uyumadan önce tekrar düşün derim.
Kendini çok yükseklerde görüyorsun. Sanırsın kraliyet leydisi. Sen öncelikle kendi uslubuna bakabilirsin. Kendime zeki demedim zeki olsam da olmasam da kendimi kanitlama cabasina girmem senin gibi. Bu yaptigin da espri degil ironi. Ancak bugunlerde hem sanal hem reel hayatta boyle diyen kizlar karsima cok cikmaya basladi ve sinirlendiriyorlar artik. Sanirsin babalari cagatay ulusoydu. Daha fazla kendini kanitlama cabasina girmeden bu bos sohbeti bitirmelisin diye dusunuyorum. Hem cok tutmiyim seni simdi o kadar zekisin ki atomun parcalanmis haline bir goz gezdirirsin mesela ya da kansere cozum falan bulursun. Malum zeka fışkırıyor senden. Iyi geceler :)
Kendini çok yükseklerde görüyorsun. Sanırsın kraliyet leydisi. Sen öncelikle kendi uslubuna bakabilirsin. Kendime zeki demedim zeki olsam da olmasam da kendimi kanitlama cabasina girmem senin gibi. Bu yaptigin da espri degil ironi. Ancak bugunlerde hem sanal hem reel hayatta boyle diyen kizlar karsima cok cikmaya basladi ve sinirlendiriyorlar artik. Sanirsin babalari cagatay ulusoydu. Daha fazla kendini kanitlama cabasina girmeden bu bos sohbeti bitirmelisin diye dusunuyorum. Hem cok tutmiyim seni simdi o kadar zekisin ki atomun parcalanmis haline bir goz gezdirirsin mesela ya da kansere cozum falan bulursun. Malum zeka fışkırıyor senden. Iyi geceler :)
Yalnız iyi bir noktaya değindin kansere doğal yoldan çözüm bulmaya uğraşıyorım konumuz bu değil. Hem demek ki seni bu kadar sinirlendiriyorlarsa hatayı bizde değil kendinde ara. Ayrıca benimki kendini kanıtlama çabası veya yükseklerde görmek değil sen yine ve yine anlayamamakta ısrar ediyorsun. Yazdıklarımı 2 kez oku ve düşün bu kız ne demek istiyor diye anlayamazsan senin için dua edicem. Şimdi gece gece uykumu kaçırmanı istemiyorum müsaadenle seni engelliyorum cicim selametle kal
En İyi Cevaplar