Kendinizi doğru ifade edebilir misiniz? Bence gibi soru?

Mesela kendimi doğru ifade edemem yanlış anlaşılırım hep. Bir ortama girdiysem susmayı ve dinlemeyi tercih ederim genelde,, bu hareketimiz de soğuk birisi olarak gösteriyor kendimizi. Sanırım bu davranışlarım kendimi kelimelerle değil de eylemlerimle ifade etmeye çalışmam yüzündendir kim bilir. Kendisini çok rahat ifade edebilen insanlara göre nasıl bir karakterimiz var sizce? Kendisini rahat ifade edemeyen insanlara karşı genelde insanlar ön yargılı davranır, fazla samimiyet kurmaz ve aralarında daima hep bir duvar vardır aşılması zor ve neredeyse imkansız gibi gözükür işte. Yıkabilen var mı o duvarı-duvarları? Asosyallik mi bu yoksa sosyal fobi mi. Asosyal olmadığımı farkettim aslında, kendimi ifade edemiyorum bütün problem bu. Kendimi avuttum sadece bütün mevzu bu. Bu soruya da pek cevap gelmeyecek muhtemelen ama olsun bir kişinin bile düşüncelerini duymak yeterli benim için. 😊 Pek yazmayı da bilmem aslında kendimi anca bu kadar anlatabildim buradan. Biraz uzun oldu kusura bakmayın. 😊

Düşüncelerinizi bekliyorum iyi geceler herkese. 🙋😊