Bazen şöyle bir vesvese vardı icimde haşa ya yoksa? Ya hersey yalansa diye.. Vesvese işte.
Sonra birgun aynanın karşına geçtim ve ellerime baktım kusursuzca yaratılmışlar ama bu küçücük ici kır tutan tırnaklarımdan ucu bile çatlasa elim işlevinin neredeyse %20'sini kaybediyor. Bu tesadüf olabilirmi? Hic bir teknoloji gözün gösterdiği kadar net gösteremez. Peki bu kadar mükemmel yaratılan gözler toz kir kaçmasını bir nevi gözlerin elbisesi olan kirpiklerin olması tesadüfmü bu? Bunlar küçük ayrıntılar sadece. Eğer aramızda inanmayan varsa geçsin aynanın karşına kendine ve o mükemmel, kusursuz yaratılan bedenine ve bedeninin o mükemmel çalışan uyumuna baksın. Kağinata baksın herseyin nasıl KUSURSUZCA işlediğine baksın.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yıldarvini ilk doğduğunda maymunlar kaçırmış, onlar büyütmüş, tabi bu büyüyüp aklı başına gelince annesi babası maymun olarak sandığı için atalarının maymundan türediğini yaymış dünyaya, bizim kıt akıllılar da buna inanmış, oysaki her yer nasıl da yaratıcıyı zikrediyor ve ben buradayım diyor
32 Yorumla
Soran+1 yılVe siz Ona şüphe ederseniz yıldızlara bakın..
- +1 yıl
sağol kardeş
soru cok guzel olmus :) ama kardes bosuna ugrasma bu ateistler sirke kosuyor ve senin bu sorunla girdikleri sirk artiyor bosver salla onlar cehennemde yanarkene anlayacaklar o zaman rabbe yalvaracaklar ama is isten coktaan gecmis olcak
11 Yorumla
Soran+1 yılolsun biz görevimizi yapalım onlar inanmasalarda
+1 yılbende sana tek bir soru sorucam
tanrı neden bizi yarattı veya kendi niye var?02 Yorumla
Soran+1 yılOna ibadet etmemiz için yarattı ona yaptığımız ibadetlerin ona bir faydası yok tüm fayda bizler için ve o hep vardı saçma bir soru olmuş
- +1 yıl
:) peki
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
25Cevap
+1 yıl1. Dünya 4,5 milyar yıl önce evrendeki meteor ve kaya parcalarının birleşmesinden oluştu.
2. Dünya 30 mılyon yılda olustuktan sonra 20 mılyon yıl boyunca "göktaşı" yağmuruna tutuldu ve bu göktaslarında su damlacıkları vardı. bu damlacıklar 20 mılyon yıl boyunca yagdıdı için okyanuslar oluştu.
3. Bazı göktaşların içersinde yaşamın yapı taşları olan mineraller vardı ve bu mineraller okyanuslara düşerek yaşam formları oluşturdu. evrimleşerek önce su canlılarına, sonra kara hayvanlarına, sonra kara hayanlarından ilk insanımcı canlılara dönüştü.
4. Ilk ınsanımcı canlılar 1-2 milyon yılda et yiyerek beyinleri büyüdü ve şimdiki insan halini aldı. bu hale gelebilmek ortalama 2 milyon yıl sürdü.23 Yorumla
Soran+1 yıltamam ben devam ediyom sonra solucandı ilk atamız ona gergedan tecavüzünden sonra dna çakışması sonucu yarısı at yarısı su aygırı bir şey ortaya çıktı daha sonralarda ise..
- +1 yıl
sanırım senin ataların fazla et yememiş.
Gizli Üye(30-35)+1 yılAkşam akşam güldürdün. :) bak ben c.darwinin kitaplarını okudum, muhtemelen hiç birini okumadın sen. Dunya 4.5 milyar yıllık ve insan en geç (insanimsilar dahil) 5-6 milyon yıllık, kalan 4.494.000.000 yıl boyunca insan yok çünkü zamanla evrildi. Tanrı yaratmış olsa bu kadar yıla ihtiyaç duyar mı ve nasıl oluyorda çamurdan yaratım daha akıllıca ve mantıklı geliyor ayrıca ilk tek hücreli canlıların nasıl zamanla değiştiği görebilirsin. Yaşam hiç bir zaman durağan değildir, sürekli kendini geliştirir. Sen 1 milyon yıl önceki insan ile aynı olduğunu mu sanıyorsun?
02 Yorumla
Soran+1 yılokudukça okuduğunla yoğrulursun aç birazda Farabi oku Kuran oku, sen şimdi bana milyarlarca yıl dünya boş boş durdu dersen gülerim sana insanlık tabiyki yok çünkü kurandada yazdığı üzre bizden önce bu dünyada cinler alemi yaşıyordu onlardan önce ise geride kalan 17.998 alem çünkü 18 bin alem yarattık yazıyor kuranda ve biz sadece bunun insanlar , cinler kısacası samanyolu galaksisini biliyoruz hatta onu bile tam keşfedemedik ki binlerce galaksi daha mevcut evrende görmediğin şeye inanmak istemiyorsun ama milyarlarca yıl boş boş dönen bir dünyaya inanmak ne kadar mantıklı
Cevap sahibi+1 yılPeki dünyada görünmez varlıkların yaşamış olma ihtimali sana daha mantıklı geliyorsa yapılacak bir şey yok. Casper'ı izlemeni tavsiye ederim.
+1 yılE güzel kardeşim en ufak bir kalemin bile bir ustanın elinden çıktığını malzemelerin şans eseri bir düzen içinde biraraya gel (E) meyeceğini kabul ediyorsun da (umarım ediyorsundur-hani usta nerde onu görmeden inanmam demiyorsun :) Kainatın bir bilinç tarafından yaratıldığına mi inanmıyorsun
02 Yorumla
Soran+1 yıldostum ben müslümanım sen olayı çok yanlış anlamışsın
- +1 yıl
sana değildi zaten
- Kişilik & Karakter konusunda 307 cevap paylaştı.
+1 yılBigbang diyorlar onu bizde kabul ediyoruz ancak 3-5 soru soruyorum sıkıştıkları yerde bilim ayağa yeni yeni kalkıyor diyorlar ben bu ateistleri anlamıyorum hoş onlarında beni anladıklarını sanmıyorum kurandan 3-5 ayet sunuyorlar ki bunlar her yerde bulunan klasik sorularıdır cevabını veriyorum sonra uydurulmuş diyor insanın hayvandan türediği uyduruğuna inanıyor ama insanın HZ. Ademden türediğine inanmıyor akıl işte naparsın en sonun da senin inandığın sana benim dinim bana muhabbetine dönüyor.
02 Yorumla
Soran+1 yılbigbang olabilir Allahın izni ile yalnız, bana termodinamik kanunu "hiçbir iş dışarıdan enerji gelmeden oluşamaz" kanunu açıklasınlar
- +1 yıl
Açıklayamazlar...
insan soyu adem ve havva'dan gelmişse bundan sonraki tüm insan nesilleri akraba evliliğidir. bu da insanlığın soyunun özürlü olarak doğması manasını geliyor. mantıklı bir cevabın var mı beyim?
not : ateist değilim.25 Yorumla
Soran+1 yıleksilemeyin çok güzel bir soru sormuş adam öğrenmek istiyor Allah Hz Adem ve Hz Havva nın çocuklarını çift ikizlerden yaratmıştır yani ilk doğan ikiz ile sonra doğan ikizler birbirleriyle evlenmiştir buna müsaade eden Allahtır aynı şekilde onlarında çocukları kız ve erkek ikizlerden meydana gelmiş ve kendisinden sonra ki doğan kız erkek ikizlerle evlenmişlerdir
- +1 yıl
Maymundan gelmişse maymunla insan ilişkiye girmesi sonucu aids ortaya çıktı buda var dimi. Ben dindar değilim ama Adem ve Havva dünyaya 7 ırk getirdiğini biliyorum onun içinde sarışın esmer zenci kızıl çekik gözlü gibi ırklar var bunu duymuştum...
- +1 yıl
@skrm19 seninle aynı gökyüzüne baktığımı bilmek bile beni utandırıyor.@nayırnolamaz bilgi için sağol dostum.@gantellman maymun teorisine göre, maymun evrimleşerek insan halini almıştır. bu görüş ortaya atılıyor. insanla maymunu ilişkiye girdiren bir teoremi ilk defa senden duyuyorum.
- +1 yıl
puddi o zaman neden hala evrimleşme devam etmiyor niye hala fosil yok ortada dinazorun fosili var insanın yok Allah Allah olaya bak sen...
köpekler kurtlar bıle ezan okunurken hu diye bagırıyorda
şu akıl fakırı insan görunımlu ateistler bunu inkar ediyor
nasıl bı ırade nasıl bir alçalış bu anlamadım
ben dort dortluk musluman asla olamadım ama asla boyle degerlerı ınlar etmedım...
ÇOK ŞÜKÜR...00 Yorumlabenim forumda bu konu ile ilgili bir ateist ile tartıştım. adam sonunda cevap bile veremeyecek duruma geldi mesaj yazmadı okumak istersen https://filozoflar.net46.net/showthread.php?tid=32
00 YorumlaHavva nın kaburga kemiğinden insan olduğuna inanıyon , ademin topraktan insan olduğuna inanıyon , Maymunun insana dönüceğine inanmıyon. Sen açıkla hangisi daha mantıklı. Lan kaburga kemiğini çıkar insan olsun gelsin bide bana koysun.
14 Yorumla- +1 yıl
o sakallarla sağlık işini hangi hastanede yapıyorsun varsa öyle bir yer tahinimi istiyim :D
- +1 yıl
Sana koyan koymuş zaten beynine bir sürü safsatayı koymuş...
- +1 yıl
Toprak ya da kaburga kemiği insan olabiliyosa , maymunda insan olur.Dini savunanlar herşeyin bir yaratıcısı olmak zorunda der sürekli ama Allahın yaratıcısı yoktur. Herşekilde kendisiyle çelişiyo , iyi insanlar cennete gider der müslümanlar ama müslüman olmayan iyi insan cehenneme gidiyo. Biz almanyada doğsaydık bir çoğumuz hristiyan olcaktık ve kuranı okumucaktı kimse hristiyan olarak ölcektik mesela , şimdide tam tersi oluyo müslümanların hiç biri incili ya da dier kitapları okumuyo.Din kötü bişey değildir yanlış anlaşılmasın çoğu konuda hep doğruları söyler ama iyi bir insanın yapmaması gereken kötü insanların yapabileceği eylemlere imkan kılıyor bazen.
- Kişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılBurada yazıyor;
https://user.tninet.se/~owl390d/insan/inskoken.htm20 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 402 cevap paylaştı. Senin mantığın nasıl topraktan yaratılmaya yatıyorsa, onların mantıgı da ona yatıyor.Onların az da olsa kanıtı var ama.Sende böyle bir kanıt yok. (Gerçi kuranda insanın tam olarak neden yaratıldıgı belli değil:))
22 Yorumla
Soran+1 yılokumadığın belli oysa herşey yazıyor
Gizli Üye(36-45)+1 yılBende sana basit bir soru sorayim oyleyse.madem kadere inaniyorsun ve o herseyi onceden biliyor neden sonunda olan sana oluyor? ya da 2 yasindaki cocuk neden yakiliyor mesela? Son sorum uzaylilar kuran mi okuyorlar? Bu arada bende inanirim muslumanim bilgin olsun.ama kus kadar beyninle insanlarla dalga gecme hakkini vermiyor sana islam.
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılKaderi bosverde sen okudugunu dogru anla yeter kardesim
Gizli Üye(30-35)+1 yılBana sen şunun cevabını ver güzelim insanlar ademle havvadan çoğalmışlar peki ademle havvanın çocukları birbiriylemi seks yapmışlar yani kardeş kardeşe mi ilişkiye girmişler islamda kardeş kardeşe seks yapmak günah deilmi nasıl çoğalmış bu insanlar bunun cevabını ver bakalım:)
03 Yorumla
Soran+1 yılÇok basit sordun be dost her neyse Allah Hz Adem ve Hz Havva nın çocuklarını çift ikizlerden yaratmıştır yani ilk doğan ikiz ile sonra doğan ikizler birbirleriyle evlenmiştir buna müsaade eden Allahtır aynı şekilde onlarında çocukları kız ve erkek ikizlerden meydana gelmiş ve kendisinden sonra ki doğan kız erkek ikizlerle evlenmişlerdir
Cevap sahibi+1 yılPeki kardeşkardeşe günah deilmi onu soruyorum ben sana:))
Cevap sahibi+1 yılNe oldu dostum sustun cevap vermicekmisin:)
İnsanlar maymundan gelmedi ki öyle bir iddiamız yok.
Kaburgadan oluşmak da pek mantıklı sayılmaz..116 Yorumla
Soran+1 yılbir yaratıcının olduğuna 5 saniye inan, kum tanesinden bile yaratması mümkün yeterki O istesin
- +1 yıl
Harbi sana göre insanlar nerden geldi?
- +1 yıl
Neyden geldik peki?
- +1 yıl
maymundan mı geldik? :D
- +1 yıl
neyden peki darwin den mi?
- +1 yıl
Henüz bir cevaba ulaşamadınız mı yani?
- +1 yıl
tamam kısaca nedir peki insan neyden yapıldı?
- +1 yıl
O zaman insan nasıl oluştu değil , ilk hücre nasıl meydana geldi senin bakış açın bu soruyu doğuruyor.Yani Bir hücre çoğaldı yayıldı kimyasal veya biyolojik olarak evrimsel bir duruma girdi insan da bu evrimleşme içerisinde olmuştur.'mu diyorsun?
- +1 yıl
Sakıncası yoksa sormaya devam edebilir miyim?
- +1 yıl
Tanrıyı reddetme nedenin dinlerin kötü sonuçlar doğurmasından mı ya da kötü sonuçlara dinlerin müdahalesi olmadığından mı kaynaklanıyor?
- +1 yıl
İnsan uydurması değilse nedir o zaman?
- +1 yıl
ST.Türkçemiz :D
Peki ilk hücre nasıl meydana geldi? - +1 yıl
Big bang de insan uydurması olabilir mi?
- +1 yıl
Ben o anlama getirmedim ama tanrıyı reddetmek yalnız başına çok sığ kalır bunu sen de biliyorsun değil mi?
- +1 yıl
Zaten olmayan bir şeyin varlığını reddetmek benim mantığıma sığmıyor ateistlerin bu bakış açısı beni çileden çıkarıyor..Yoksa, tanrı varmış gibi reddetmek niye bence başka bir duruma yönelmeli kişi. Bu genellememe de cevap verir misin? Son sorum zaten.
+1 yılespri canavarı ben de sana bir espri yapıyım ilk insandan da topraktan gelmiş a noldu toprağı da allah yarattıydı
02 Yorumla
Soran+1 yıltüm kainatı Allah yarattı tıpkı gökteki yıldızlardan 18 bin aleme kadar
- +1 yıl
la tamam kaybol *
Gizli Üye(30-35)+1 yılonlar da bilmiyor ki. ne kanıtları var ne bir şey. ufak tefek evrimler olmuş olabilir ama yok balık sudan karaya çıkmış kertenkele olmuş, maymun insan olmuş falan saçmalık.
10 Yorumla
+1 yılpeki ya Müslümanlar degil Mormonlar haklıysa? Haklı olmadıgı ispatlayin.
02 Yorumla
Soran+1 yılmantığımızla hareket ediyoruz son din islam ilk değil unutma, kuranın mucizeviliğini kabul edip islamı inkar etmek olmaz
- +1 yıl
ya kardesim iyi de bir noktayı asil atlıyorsunuz... inanc bir ihsandir bir gonul isidir... mantıkla ne varlık ne de yokluk ispatlanabilir... siz evrimi eziyorsunuzda ben arastırma yaparken fare gen homologlarına insanlara bakıyorum ortak bir seyler var gen dizilimlerinde... maymundan genetik olarak cok az farklıyız ve asıl farka neden olan sey bazi genlerde bizde onlardan fazla kopya var... butun bunları gormek beni ateist yapıyor mu hayır yaradana inaniyorum ben bu gonul isi cunku... istese bulutlara Allah yazardi Dna ya kodlardı ama o zaman gonul isi olmazdı sınav olmazdı... bos tartısmalara girmeyin bence..
Gizli Üye(30-35)+1 yılsen de bir ateist olarak cevabı bılıyorsun bence :D
16 Yorumla
Soran+1 yılateist değil Müslümanım
Cevap sahibi+1 yılsımdı sen dersın de maymun aldım ne zamanda ınsan olur
Soran+1 yılarkadaşım Müslümanım diyorum Müslümanıııııııım
Cevap sahibi+1 yılbu sözü müslümanlar soyluyor zaten :D
Soran+1 yılhangi söz o abimm
Cevap sahibi+1 yıloff soyle bı baktım da yazdıklarına muslumanlıgını bı gozden gecır!
Gizli Üye(45 üstü)+1 yıldinler insan uydurması diyorlar darvine inanıyorlar
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıldünya oluştu sonra aşınma vs denizlerde canlılar sonra ordan insana işte
12 Yorumla
Soran+1 yıltoprak aşındı insan oldu gece gece güldürdün
- +1 yıl
merak ediyorum inanmayacagın birşeyi neden soruyorsun? ne diyelim senı mutlu etmek için onu söyle onu diyelim.
+1 yılElhamdülillah müslümanız ateistlere tek cevabım ''Gel ne olursan ol Yine gel''
00 Yorumla
+1 yılAteistin biri şimdi gelir
haşa
allah nasıl oldu der10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılateist değilim ama dinle alakam yoktur bir dua bile bilmem, hayırsız kalpsiz birisiyim. ben neyim ben bir hiçim..
00 YorumlaUzaydan düşmüştür belki ilk maymun o.O
12 Yorumla
Soran+1 yıluzay nasıl oldu
- Kişilik & Karakter konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılMaymundan geldik diyen ateisttemi var?
020 Yorumla
Soran+1 yılAllah'tan gelmemek için maymun teorisi geliştirdiler ökse otundan gelenleride bu türler arasında yer alıyor
Soran+1 yılares ne diyor tam olarak anlamadım
- +1 yıl
@soran Ben soru yöneltiyorum ares'e insan neyden yapıldı diye..ulaştık dedi şu an heyecanla cevabını bekliyorum..çamurdan değilmiş evrim teorisini araştır dedi o konuya zaten hakimim bana öz cevap vermesini istiyorum heralde envayi çeşit şeyden oluşmadık de mi?
Soran+1 yıl@ares bilim bilim diyorsunuz Termodinamiğin kanununu açıklarmısın "hiç bir iş dışarıdan enerji almadan oluşamaz" öyleyse bir yaradan vardır? evrim teorisi diyorsun bir maymunla bir insan çiftleşse ortaya hiç bir embriyo çıkmaz zamanla değişen bir dna dan mı bahsediyorsun? desteklediğin teorinin elle tutulur bir yanı bile yokken
- +1 yıl
Bir şeyin yokluğuna açıklama gerektirmek şart değil, mesela senin yanında sandalye yoksa yoktur bunu ispatlayamazsın.Varsa varlığını ispatlaman gerekir..
Yok deyince, "peki nasıl oluştu" sorusuna cevap vermek zorunda değilim çünkü bunca şey kendiliğinden oluşamıyorsa, "tanrı nasıl kendiliğinden oluşuyor" sorusunu sorabilirim..
afrikadan bir muzun içinde geldik
20 Yorumlala bu ateistleri Allah ne diye yarattı bilmiyomki
01 Yorumla
Soran+1 yılLütfen böyle konuşma bir gün döner ve bizim gibi gaflet içinde olan müslümanlara yol gösterirler
Gizli Üye(30-35)+1 yılovv kardeş mümin oldum sayende.bu nasıl bir zekaaa
23 Yorumla
Soran+1 yılhadi gene iyisin mübarek akşama maklubeye bekleriz
Cevap sahibi+1 yılolur acıktım :D
Soran+1 yılhem mahmud abide gelcek çok feyzli bir abi sohbet var akşam kaçırma
İnsanlar topraktan yaratılmadımı?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKandırmışlar oğlum seni leylekler getirdi bizi :D
04 Yorumla
Soran+1 yılyani şuna bile neden gizli cevap veriyosun anlamıyorum ya
Cevap sahibi+1 yılSonra abuk subuk insanlar ekliyor ondan ya :/
Soran+1 yıleklemeye kapatırsın, sizin şu boş egoların yok mu
Cevap sahibi+1 yılHa ha ataistlere bu soruyu soran mı egıdan bahsediyor güleyim biraz bekle :D
+1 yılbunun ateistlikle ne alakası var?
00 YorumlaAkıl sır ermiyor ama neyse
00 Yorumlaonlar kıt akıllı cevap veremezler :D
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 356 cevap paylaştı. ateistler sustu sorun güzelmiş :)
00 Yorumla
+1 yılBig bang
02 Yorumla- +1 yıl
bu ne şimdi, kapımı çaldı
Soran+1 yılyok kapı değil sağda çıkan hedefi vur reklamı
+1 yılAteistler ne bılıyorlarki cevaplasınlar?
00 Yorumlahaha :D güzel olmuş
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne