+1 yılBoyle ayetler allah kelami olamaz !
INCIL/TEVRAT
Isa dediki kim bana ve kiralligima inanmazsa onlari yakalayin getirin ve onumde oldurun. (luka 19:27)
Ne mutlu o senin cocuklarini senin gozunun onunde kayalara carparak oldurene (mezmurlar137:9)
Isa dediki, sanmayinki ben dunyaya huzur ve baris getirdim ben dunyaya savas ve kilic getirdim ( methew 10.37)
Şimdi bütün erkek çocukları ve erkekle yatmış kadınları öldürün. Yalnız erkekle yatmamış genç kızları kendiniz için sağ bırakın. (Çölde Sayım: 31 /17-18
YAVRULARI GÖZLERİNİN ÖNÜNDE PARÇALANACAK.
Evleri yağmalanacak,
KADINLARIN IRZINA GEÇİLECEK.”
(İşaya: 15-16)
“Hem yiğidi, hem kızı, emzikteki çocukla ak saçlı adamı, dışarıdan kılıç ve içeriden dehşet telef edecek.
Hasımlarından öç alacağım, Ve benden nefret edenlere ödeyeceğim.” (Tesniye, 32/25)
“Sen benim topuzum, cenk silahımsın,
seninle milletleri kıracağım, ülkeleri helak edeceğim… ve seninle erkeği ve kadını kıracağım, ve seninle kocamış adamı ve genci kıracağım; ve seninle genç adamı ve ere varmamış kızı kıracağım; ve seninle çobanı ve sürüsünü kıracağım; ve seninle çiftçiyi ve çiftini kıracağım; ve seninle Valiyi ve kaymakamı kıracağım.” (Yeremya 51/20-213 Yorumla- +1 yıl
Sizi turk. hristiyanlar sayfama bekliyorum
En İyi Cevaplar
incil kendisinden önceki tüm kitapları kabul eder devamı niteliğindeyiz der burada bence kuranın bazı ayetlerine bakmak gerekir sorgulanmalıdır..İnsan varsa kitap vardır insan yoksa bir önemi yoktur önce insanı okumalıyız kanaatindeyim..
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbunu iddia ediyoruz çünkü hristyanlar çoğu zaman incli günün şartlarına göre değiştirmiştir resmi olarak kayıtlrda olmsada şu an isim hatırlamıyorum ama bunu itiraf eden rahipler var.. aç incili oku hz.İSA nın hakkında bile çok az bilgi var neden? basit anlatımlar haricinde tam düzgün bilgiler yok evet b, zdekide kısıtlı belki ama onlarda daha az..incilde domuz eti yasktr ama buna uymazlar rahibelerin başı kapalı sence neden? nedne açık giyinmiyorlar yıllarca böyle geldiği için mi alışkanlık olduğu için mi? yıllarca böyle geldyse nasıl oluyorda açık bir toplum kapalı rahibelr oluyor mantığa bile aykırı..KURAN da ne çelşki var? örtünün yazar maksat kadınları korumaktır bunun psikolojik etkilerini reddedemessin.Kuranı hiç ayarlıyor muyuz gününmüze hayır.her döneme uyum sağlıyor.sünnet olur denir bilimsel yararlarını mı açıklayayım.peygamberimiz misvak kullanmıştır yıllarca yararı yok deniln misvak şimdi yararlı deniliyor kaç yüz yıl sonra? daha bir sürü örnek var.KURAn doğrudur şüphe yoktur şüphen varsa o zamna gidip inandığın dini yaşa..
411 Yorumla- +1 yıl
Hanımefendi sizi turk. hristiyanlar sayfama davet ediyorum
Cevap sahibi+1 yıliyi günler öncelikle bu soru epey önceye ait olmalı en az 1 yıl çünkü yakın zamanda hatırladığım bir soru değil. insanlarin inancına saygı duyuyorum siz öyle inanın ben böyle inanayım. bir soru sorulmuş bende yorum yapmışım yazdiklarimi doğru bulursunuz yanlış bulursunuz kişiye göre değişecektir buna saygı duyarım
- +1 yıl
Bakara 62 - Şüphesiz, inananlar (Müslümanlar) ile Yahudiler, Hıristiyanlar ve Sâbiîlerden (her bir grubun kendi şeriatında) “Allah’a ve ahiret gününe inanan ve salih ameller işleyenler için Rableri katında mükâfat vardır; onlar korkuya uğramayacaklar, mahzun da olmayacaklardır” (diye hükmedilmiştir).
Ali İmran 85 - Kim İslâm’dan başka bir din ararsa, (bilsin ki o din) ondan kabul edilmeyecek ve o ahirette hüsrana uğrayanlardan olacaktır.
Çelişki değil midir bu? Ne diyorsunuz Allah kendi dediklerini mi unuttu?
Cevap sahibi+1 yıl@G1zem07 bir soru sorulmuş bende görüş bildirmisim ama amacım dini bir tartışma yürütmek değil. inanclarimiz düşüncelerimiz her şey farklı olabilir saygı duyuyorum. siz öyle inanın ben böyle inaniyim
Cevap sahibi+1 yılOkudum gerçekten ama amacım tartışma yürütmek değil
Cevap sahibi+1 yılİnanç bence çok farklı ve hassas bir konu. hepimiz farklı düşünebiliriz ama bence saygı duyulmalı böylece herkes kendi hayatını daha rahat yasayabilmeli. bende iyi günler dilerim
Üşenmeyip nerdese çoğu yorumu okudum ve müslümanların cahilce yorumlarına cidden kanser oldum yok Incildeki Kutsal ruh Muhammedmiş te falan filan. Nedenini ben söyleyeyim Tevrat bilindiği gibi İsa Mesihin geleceğini haber verir. Ama durum Muhammed olunca hiç bir kutsal kitapta ismi bile geçmez. Bu nedenle İncil sahte veya değiştirilmiş derler. Oysa ki İsa Mesih Kutsal Yasadan tek bir harfın bile silinemeyecegini söylemiştir. Yani kendilerini haklı çıkartmak için uydurmuş oldukları yalan. Yoksa kimse sahte dinlerine inanmazdı.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
19Cevap
+1 yılHer dinin taraftarları; objektiflikten uzak olarak, kendilerini haklı çıkartacak birtakım düşünceler ortaya atarlar (Bu tutum sadece dini inançları olan kimselerde değil, hemen her bireyde gözlemlenebilir türden bir tutumdur). Örneğin, İslam dinine inananların “İslam, son din olduğu için doğrudur” görüşleri, İslam eğer ilk din olsaydı, “İslam, ilk din olduğu için doğru dindir” olarak şekillenebilirdi. Benzer şekilde, Hristiyanlar, inandıkları dinin doğru olduğunu kendilerince kanıtlamak adına, “En çok inananı olan din Hristiyanlık dinidir ve bu yüzden Hristiyanlık dini doğrudur” gibi ifadeler öne sürebilirler. Benzer şekilde Budist veya Yahudi bireyler, kendilerini haklı çıkartacak şekilde, objektif bir değerlendirmeden çok uzak bir değerlendirme ile bir yargıda bulunabilirler.
Bu tür düşüncelerin ortak noktası, gerçeği yansıtmadıkları ve bireylerin kendilerini haklı çıkarmak adına ileri sürdükleri yargılar olmasıdır. Dolayısı ile bu tür yargılar, mantığın değil duyguların ürünüdür ve gerçeklik, duygular ile değil mantık ile elde edilebilir.
Başka bir yönden olaya bakacak olursak da mezhepleri olan her din bozulmuştur. Çünkü farklı şeyleri benimserler. Protestanlar ve Katolikler temelde aynı olmasına rağmen birbirlerinden farklı şekilde inanırlar. İslam'da ise Sünniler ve Şiiler ve Aleviler ve bunun gibi bir çok farklı mezhepler de kendi doğrularını savunmaktadırlar. Kısacası herkes çamur atar ama atan da atılan da çamura bulanmıştır ve herkes kirlenmiştir.10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 307 cevap paylaştı.
+1 yılİncilin değiştiğini kanıtlayan delil İtalya da rahipler kendisi bile söylüyor Kuranda nasıl hadisler varsa İncil dede hadis yerine İncil yazılmış İtalya da araştırabilirsin... Benim aklıma takılan soru Allah bir diyorsunuz Kutsal ruh ana ve oğul diyorsunuz ve ilah olarak görüyorsunuz ben bu mantığı çözemedim... Hiç yoksa inandığın bir dinin var olmayanlar utansın.
05 Yorumla
Soran+1 yılYeri ve göğü yaratan Tanrı' kafanda ki beynine sığmaz kardeşim ben sana anlatayım Tek bir tanrı vardır adem ile havva bildiğin gibi günaha düştü ardından gelen nesillerde öyle sürekli günahtalardı Tanrı kendisinden bir parça olan başka bir tanrı olmayan İsa Mesih'i yolladı o bize tanrı'nın kurtuluş planını açıkladı günahlarımıza kefaret olarak çarmıha gerildi kısaca 3 tanrı yok tek tanrı kendini 3 ayrı kişi olarak tanıtıyor tekrar söylüyorum Yeri ve göğü yaratan Tanrı' kafanda ki beynine SIĞMAZ
- +1 yıl
Beynime neden sığmasın ki ben de inanıyorum Yaratan var ve biz ona Allah diyoruz. Kısaca 3 tanrı yok tek tanrı kendini 3 ayrı kişi olarak tanıtıyor ne demek? Neden 3 ayrı kişi? Sen gerçekten dinini araştır...
Soran+1 yılAma biz Allah denen ilaha inanmıyoruz :)
- +1 yıl
:-) Neyse
- +1 yıl
Merhaba, öncelikle Tanrı'nın üç farklı kimliği var. Biz protestanlar olarak bu üç kimliği Tanrı, Kutsal Ruh ve İsa Mesih olarak tanımlıyoruz. İsa Mesih kutsal ruh aracılığıyla dünyaya gelen Tanrıdır.
İsa Mesih (Tanrı'nın diğer kimliği) insanların iman etmesi ve günah duvarını kaldırmak için gelmiştir.
Peygamberlerin geliş amacını biliyor sundur. Tanrı'nın amacı da budur. İnsanlar görmek ister. İsa Mesih Tanrı'nın bir kimliğidir ve yüzde yüz Tanrıdır. Bunu ancak incil okuyarak anlayabilirsin. Çünkü anlaması zor bir konu ben de biliyorum.
+1 yılİsa'nın yaşadığı iddia edilen dönemde, ortada bir İncil / Yeni Ahit yok. 100 yıl sonra kaleme alınmış söylenceler bütünü. 300'lü yıllara gelinceye dek bir sürü söylence birikiyor.
Söylencelerin orijinalliği olmaz ki. Eşyanın doğasına aykırı. "Bu tartışma temelinden çürük" görüşündeyim.10 Yorumla
+1 yılwww.sorusorcevapbul.com/.../tevrat-incil-zebur-degistirilmismidir Beelki burada sorunu cevaplayan bişeyler bulabilirsin.
015 Yorumla
Soran+1 yılTevrat, Zebur ve İncil'in aslı Allahın Sözü değil miydi? Peki, Kur'an'da Allah'ın Sözü hakkında ne yazıldığına bakalım: "Allah'ın sözlerini değiştirebilecek hiçbir kuvvet yoktur"(Sure 6:34).
"Allah'ın sözlerinde asla bir değişme yoktur" (Sure 10:64). Kur'an'a göre Muhammed önceki kitapları tasdik etmek ve korumak için gönderildi (Sure 5:51). Fakat eğer Tevrat ve İncil değiştirilmişse, Muhammed bunları koruyamamış demektir.- +1 yıl
www.sorularlaislamiyet.com/.../...degil-midir.html
Açıklaması uzun buraya sığmayacağından link.
Allah orda Sözlerimi değiştirebilecek hiçbir kuvvet yok derken birşey anlatıyor.Bir önceki ayetinde.
33- Kesin olarak biliyoruz ki, onların söyledikleri seni gerçekten üzüyor. Doğrusu onlar, seni yalanlamıyorlar, ancak zalimler, Allah’ın ayetlerini inkar ediyorlar.33 - +1 yıl
Allahın sözünü değiştirebilecek hiçbir kuvvet yok evet kimse değiştiremez.Sadece kitaplarda olanları değiştirmişler buda yine Allahın izniyle.O kitabı tasdik edici doğrusunu getiren birsürü peygamber gönderilmiş bunlar insanlara hep bir imtihan.Taki Kuran gelene kadar onu biz indirdik biz koruyucuyuz ayeti Allahın dilediğinde hiçbir gücün onu tahrif edemeyeceğinin göstergesidir.
Soran+1 yılİnancımızı karalamaya çalışanların yazdıklarını okumamı mı bekliyorsun ben tamamen mantık yürüterek konuşuyorum farkındaysan İncil'den de konuşmuyorum :)
- +1 yıl
Evet Peygamber diğer kitapları tasdik edici ve koruyucu gelmiştir diğer kitaplardaki yanlış şeyleri Kuran tek tek bildirmiş açığa kavuşturmuştur.Diğer kitapların hükmü geçersizdir İnsanların içindeki iftira ve yanlışları bildirilmiştir.
Soran+1 yılO peygamber dediğiniz kişi Muhammed mi? :))
- +1 yıl
Her işler mantıkla çözülse keşke.İnsanın mantığı kendi bildiği şeyler kadardır.İnancınızı kimse karalamıyor sadece inandığınız şeylerin hükmü geçerli aynen Tevrat sizin için artık hükümsüz olduğu gibi.
Artı bide İncilde Ahmet Peygamber geleceği yazar okuduysan peygamberimizin diğer ismi Ahmet.
İlk önce buna uymalı.
Soran+1 yılIsa Mesih diyor ki Alfa ve omega başlangıç ve son benim. Gerçek İncil'de peygamberinizin ismi geçmiyor Barnabas incili denen incilde geçiyor ki o SAHTE başkaları tarafından yazılmış bir incildir.
- +1 yıl
Şuan 4 İncil var değil mi? Zamanında onlarcası çıkıp iyice millet sapıtmaya başladığında ileri gelen din adamlarının bunları derleyip toplayıp en sonunda 4'e düşürdüğünüde biliyorsundur.Sana göre doğru olan o diğer İncillerinde inananlarına doğru olan o?
Allah 1 kitap indirdiyse mantıken diyordun bunun 1 kitap olması lazım değil mi? İçinde sadece allah kelimeleri olması gerekmez mi? öyle inmedi mi kitap?
Kuran 1 tanedir ve 1400 yıldır aynıdır.Topkapı kutsal emanetlerde kanıtını bulabilirsin.
Soran+1 yıl4 incil dediğin İncil'in ilk 4 bölümüdür senin dediğin şuna benziyor Enam başka kuran Maide başka kuran Bakara başka bir kurandır anladınmı?
- +1 yıl
Peki bunlar bir kitaba aitse neden yazarları farklı? Yazılma süreleri farklı? İsa peygamberi görmeyen, başkasının anlatımlarını yazan insanlar değil mi bunlar?
Üstelik Allah tekim derken daha önce gelmiş geçmiş Peygamberler hep bunu bildirirken nasıl oluyorda İsa peygamberi Allah'ın oğlu olarak gösteriyor bu kitap.Allah tekse eşi benzeri yoksa nasıl oğlu oluyor? www.medyafaresi.com/.../...eler-yaziyor_21125.html - +1 yıl
Bide 4 İncilin içinde şöyle bişey buldum ne ilginç dimi?:Dwww.itusozluk.com/.../incil+de+hz+muhammed+den+bahsedilmesi
İsa Peygamber başlangıç ve sonum diyorsa şu linkteki Faraklit kim oluyor?:D - +1 yıl
o ayet kuran ayitdir
Ben hristiyanım ne zaman bunu onlara sorsam konuyu değiştirirler hiçbir cevap veremezler kendi kitaplarını bile bir kere okumazlar ama hristiyanlıga ahkam kesmeyi iyi becerirler
40 Yorumla
+1 yıliddia etmiyoruz? inanıyor ve biliyoruz.inanıyoruz çünkü Kur'an önceki kitapların tahrif edildiğini söylüyor.Biliyoruz çünkü
https://www.youtube.com/watch?v=HnR8HNERNr028 Yorumla
Soran+1 yılIsa Mesihte diyor ki Alfa ve omega başlangıç ve son benim. Senin kuranına ben inanmıyorum sen inanıyorsun tartışma da sana kendi savunduğum tezi doğrulamak için inadığın kitaptan alıntı yapıyorum ama bu senin kitabına inandığım anlamına gelmez
- +1 yıl
inandığın din kusura bakma saçmalıklarla dolu.Bunları çok tartıştık..
Soran+1 yılEmin ol senin din kadar saçma değildir :)
- +1 yıl
Tartışırsak altından kalkamazsın :)
Soran+1 yılTamam
- +1 yıl
evet inandığınız dinde ki çok eşlilik çok normal bir konu çünkü
İncilin bir sürü değişik versiyonlarının olmasına bağlıyor. Ve hükümlerinin o hükümleri ve incili iyi bilen insanlar tarafından yorumlarıyla desteklendiğini bildiği için değiştirildiğini düşünüyor.
Başka ne olabilir. birşeye yorum eklenmişse değiştirilmiştir bu kadar aklı çok görme insanlara02 Yorumla- +1 yıl
klasik kulaktan duma müslüman algısı
www.sorularlaislamiyet.com/.../...ismis-midir.html şu adresde yazılanları oku.
017 Yorumla
Soran+1 yılİnancımızı karalamaya çalışanların yazdıklarını okumamı mı bekliyorsun ben tamamen mantık yürüterek konuşuyorum farkındaysan İncil'den de konuşmuyorum :)
Soran+1 yılİncili allah sağlam indirmiş ( :) ) ama insanlar onu bozmuş ( :) )
Tevrat, Zebur ve İncil'in aslı Allahın Sözü değil miydi? Peki, Kur'an'da Allah'ın Sözü hakkında ne yazıldığına bakalım: "Allah'ın sözlerini değiştirebilecek hiçbir kuvvet yoktur"(Sure 6:34).
"Allah'ın sözlerinde asla bir değişme yoktur" (Sure 10:64). Kur'an'a göre Muhammed önceki kitapları tasdik etmek ve korumak için gönderildi (Sure 5:51). Fakat eğer Tevrat ve İncil değiştirilmişse, Muhammed bunları koruyamamış demektir.- +1 yıl
Dinini öğrenebilir miyim? Bir kere İnciller, İsa Aleyhisselâmdan yüz yıl gibi bir zaman sonra yazılmışlardır, İsa Aleyhisselâmın dili ile yazılmamışlardır.Yani önüne gelen istediği gibi yazmıştır.Kuran tek hakiki kitaptır.Allah onu korumuştur.Ki kimsenin gücü yetmez değiştirmeye.Sen aç kuranı oku onu uygula yeter.
Soran+1 yılHristiyanlar İsa'nın çarmıhta öldüğüne aynı zamanda onun beden almış bir TANRI olduğuna inanırlar ne varki ondan 600 yıl sonra ortaya çıkan Kur'an bunların hepsini inkar eder yani Kur'an hristiyanların yüzyıllar boyunca inandığı şeylerin yalan olduğu idda eder eğer incil değiştirilmişse yaratan yüzyıllar boyunca hristiyanların doğru olmayan bir şeye inanmasına neden olmuştur bu da demek oluyor ki incilin değiştiğini idda eden ve buna mani olmayan güvenilmezdir çünkü insanların yüzyıllar boyunca yanlışa inanmasına neden olmuştur
- +1 yıl
Ya saçmalama be kardeşim ya.Yaratan herşeyin farkındadır.Tevrat, incil gibi kitaplar o zaman ki insanlara doğru yolu göstermek için gönderildi.Puta tapanlar, her önüne geçene inananlar o yazılanları orada ki hikmet sahibine inanmak istemediler ve değiştirdiler.Bence burada dil dökeceğine aç kuranı oku.Hakikati gör.
Soran+1 yılKardeşim o çok güvendiğinz allahınız insanlara doğruyu göstermek için tevrat ve incili gönderdi sonra değiştirilmelerine müsade etti ve insanların yüzyıllar boyunca yanlışa inanmasına sebep oldu mantıklı mı?
- +1 yıl
Allahın sana beyin vermiş ama kullanamıyorsun. Asıl soru Kuran gerçekten Tanrı tarafından mı gönderildi? Öyleyse neden hiç bir kutsal kitapta bahsedilmiyor? İncilde böyle yazar "Kutsal yasadan bir harf bile silinmeyecektir". Yine kutsal kitaplardan haberi olmayıp yorum yazan biri..
- +1 yıl
Allah herkese beyin vermiş, ne büyük lütuf değil mi? Lakin kullanmak mesele. Kurandan önce gelen kitaplarda hakikat anlatıldı. Kuran'a baksaydın ALLAH orada kendisi tarafından sunulduğunu söylüyor. İnanmayanlar istedikleri gibi değiştirdiler. Hal böyle olunca son kitap indi. Asıl incilde oynandı, Kuranı açıp okumadan, okuduğunu idrak edecek akla sahip olmadan, din alimi kesilmeyin.
- +1 yıl
Sen bizim inancımızı karalayan sitelerden örnek atabiliyorsun ama.. Değiştirilmiş kitap değiştirilmiş kitap diyorsunuz peki ya kanıtınız? Doğru ya kanıtınız da yoktu sizin. Kuranda baya bir yanlış var en az 10 örnek verebilirim herhalde. Kuranı okudun mu ki cidden? Okumuş olsan Kuranda yanlış olmadığını söylemeye cesaret edemezdin..
- +1 yıl
Yanlışlarla alakalı Kurandan örnekler atabilirim. Ha bu arada herşeyin kanıtı vardır. Kanıtın yoksa susmayı becermelisin. Demek yanlış yoldayım. Kime göre neye göre hangi kitaba göre? Kurana göre doğru yolun ne olduğunu okudum. İşgenceler, 4-5 karı alma, hiç bir şeyi sorgulamama, Kadını aşağılama ( örnek olarak Kadınlar döl yeridir), peygamberin seks sırası vsvs ha bir de şey vardı Allah herşeyden yüce. Doğru yol buymuş sizin kitaba göre böyle bir yolu asla seçmem. Dediklerime dair örnek istersen de kesinlikle atarım. Herşeyi geçtim insanlar annelerine döl yeri denmesini nasıl kabul ediyor? ya da ki kitabı okumayıp okudum okudum yapıyorlar. Muhtemelen 2. seçenek.
- +1 yıl
Okuduğunu yanlış yorumladıysan o senin meselen. Kuranda kadınların hakkı apaçık yazıyor. Erkeğin kadına şiddet etmemesi bile söyleniyor. Sen ne okudun da böyle saçma çıkarımlarda bulunuyorsun? Kadınlar sizin tarlanızdır deniyor. O bir benzetme. Çocuk yapma, ilişki esasları ele alıyor. Akılvari olan herkesin algıladığı şeyleri senin algılamaman şaşırtıcı. Yaşın kaç?
- +1 yıl
çok eşlilik ne peki ayetlerde var güldürmeyin
+1 yılİncilin değiştirildiğini iddaa ediyorlar ama kuranın yakılıp tekrar yazıldığını bilmiyorlar...
Zaten tevrat ve incil peygamberlerinin ölümünden sonra oluşturulmuştur.00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSenin çelişki dediğin şey budur.
Örneğin şu cümleye bakalım
Kocası çok kötü davranıyodu en sonunda başını alıp gitti.Sizin tabirinizle ozaman bu kadının başı gövdesinden ayrıydı.Ama bakıyosun ki kadının başı gövdesine birleşik, ozaman burada bir çelişki var.Madem başı gövdesine birleşik neden başını alıp gidiyor.
İşte siz kurana böyle bakıyorsunuz.Oysa burada kastedilmek istenen şeyin kadının gerçek anlamda alması değildir.01 YorumlaCahiler Kurani bilmiyorlar ki. Incil degismistir bunu nerden biliyorlar? Cünkü Kuran diyor iste bu.
Gercekte Kuran degisti hemde bircok kere ama bu CCahiler bunu nerden bilsinler.21 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,3b cevap paylaştı. Onlarda Tanrı / Allah'a inanıyor bizde ama onlarda zihna ve herşey normal geliyor buda bir kutsal kitapta yazmaz.
03 Yorumla
Soran+1 yılKardeş bizde masturubasyon bile ölümcül günahtır zina'yı sen düşün artık ayrıca Allah denen Tanrı'yı TANIMIYORUZ
- +1 yıl
hristiyanlıkta zina yasaktır. fakat sen müslümanlıkta ki çok eşliliği nasıl açıklayacaksın
+1 yılincili hiç okumamışsın besbelli. okusaydın şayet birkaç cümlesinden bile kutsal bir yanının olmadığını tamamen beşer uydurmasyonu olduğunu anlardın.. barnabas incilini kiliseler niçin yasakladı? sen ilk önce bunu araştır. milleti saf sanmayın.
12 Yorumla- +1 yıl
Hanımefendi sizi özellikle turk. hristiyanlar sayfama bekliyorum
- +1 yıl
Ne kadar salakca bir yorum. İncil uydurma mı komik olma. Asıl uydurma olan sizin Kuranınız 3 kutsal kitabı da okudum. Ve varmış olduğum tek sonuç Musa İsayı müjdeler İsaysa Muhammedi müjdelemez bu yüzden insanlar İncil değiştirildi diye yalan attı ortaya. İsa Kutsal yasayı tamamlamaya geldiğini söylemişti kısacası Muhammed gerçek bir peygamber değildir. Barnabas incilinin sahte olması nedeniyle olmasın o? Barnabas'ın müslümanlar tarafından yazılmış olduğu açık bir gerçek. Yoksa neden Barnabas 600 yıllıkken gerçek İncil 1900 yıllık? Açıklasana. Cahil yorumlar.. Araştirması gereken asıl sensin
İznikte toplanan konsül tarafından yeniden yazılırlar, öncesinde ise 100 lerce farklı incil vardı sanırım nedeni bu.
05 Yorumla
Soran+1 yılKardeşim KANIT var mı kanıt? Neden değiştirilsin? O zaman ki hristiyanlar bu olaya sessiz kalırmı?
Soran+1 yılHristiyanlar İsa'nın çarmıhta öldüğüne aynı zamanda onun beden almış bir TANRI olduğuna inanırlar ne varki ondan 600 yıl sonra ortaya çıkan Kur'an bunların hepsini inkar eder yani Kur'an hristiyanların yüzyıllar boyunca inandığı şeylerin yalan olduğu idda eder eğer incil değiştirilmişse yaratan yüzyıllar boyunca hristiyanların doğru olmayan bir şeye inanmasına neden olmuştur bu da demek oluyor ki incilin değiştiğini idda eden ve buna mani olmayan güvenilmezdir çünkü insanların yüzyıllar boyunca yanlışa inanmasına neden olmuştur
- +1 yıl
bunu nereden dudun çünkü araştırmadığın ve kantın olmadığı çok belli herhalde değiştirlirken oraydaydın
+1 yılsenin aklına mantığıma uyuyomu biraz tarihe bak istersen papazlar insanın günahlarını nasıl affedebilirler haşa allah varken
010 Yorumla
Soran+1 yılKatoliklikte ki günah çıkarmadan bahsediyorsun Günahkar hristiyan gider papaza günahlarını itiraf eder o da Tanrı'nın adına affettim der katolik değilim bunun cevabını tam olarak veremembir katolik'e sor cevabını versin :)
- +1 yıl
katoliklerde hristiyan değil mi hiç bir dinde tanrı ve kulu arasına kimse giremez hristiyan ya da müslüman fark etmez düşününcede mantıklısı bu
Soran+1 yılHristiyan mezhebinde değişik öğretiler vardır mesela ortodokslarda papaz Tanrı'ya günahlarını affetmesi için dua edeceğim der katolik papazlar Tanrı'nın adına affettim der bunun gibi bir kaç farklılık var ama temel olarak aynı şeylere inanılır
- +1 yıl
kuran hariç bütün kitaplar değiştirilmiştir.
Soran+1 yılTamam
- +1 yıl
Hristiyanlıkta senin sandıgın gibi keyfi günah affı yok size çarpıtılarak anlatılıyor herşey sonuçta hristiyanlık karalansında nasıl karalansın
hristiyanlıga ahkam kesenler saldıranlar daha hayatları boyunca bir kere bile kuranı okumamış insanlardır kilsielerimizede böyle tipler gelior onları rezil etmesi öyle güzel oluyor ki kurandan sorular sorup cevap vremedikleri zaman - +1 yıl
gerçekler ortada tercih senin ben hristiyanlığa laf atmam o da allahın bir dini ama değiştirilmiş bu bir gerçek
- +1 yıl
Hanımefendi sizi instagram sayfama bekliyorum turk. hristiyanlar
- +1 yıl
Allahın bir dini ama değiştirilmiş bu gerçek mi? Ciddi misin? Sırf Kutsal kitabımızda peygamberinizden bahsedilmiyor diye saçmalamayı kesin. Dinimiz hakkında hiç bir şey bilmeyip yorum yapıyorsunuz. Sadece komik ve acınası. İncili okumamışsındır bile nasıl böyle bir şeyi iddia edersin? Ne diyorum ben kendi kutsal kitabını da okumamışsındır sen
- +1 yıl
ben protestanım ve bana göre asıl hristiyanlık budur. günah çıkarma diye bir şey yok
+1 yılçünkü kuranı kerimde allah incilin bozulduğunu din adamları tarafından dünya menfaatleri içindeğiştirildiğini söylüyor ondan öyle diyoruz
15 Yorumla
- +1 yıl
allah insanları bu dünyaya gönderdi ve irade verdi imtihan için onlara mühlet verdi bazen sevmesede zülmü ve batılıda yaratır imtihan gereği incili allah sağlam indirdi sonra insanlar onu türlü oyunlarla değiştirdi allahta bunların iradeleriyle neler yaptığına baktı meleklerde yazdı şu anda da 2 milyar hristiyan var dünyada allahın gücü yetmiyor diye mi var imtihan gereği var
Soran+1 yılİncili allah sağlam indirmiş ( :) ) ama insanlar onu bozmuş ( :) )
Tevrat, Zebur ve İncil'in aslı Allahın Sözü değil miydi? Peki, Kur'an'da Allah'ın Sözü hakkında ne yazıldığına bakalım: "Allah'ın sözlerini değiştirebilecek hiçbir kuvvet yoktur"(Sure 6:34).
insanların kutsal kitapları bozması allahın sözlerinin değiştiği anlamına gelmez onlar inen kitapların ayetlerini değiştirince allahın sözü değişiyormu hadi hep birlikte hristiyanlar ve müslümanlar zina helal diyelim allahın sözü değişirmi allah bu hükmü kaldırırmı kaldırmaz bunu anlatmak istiyor bu ayetler yani sen inen ayetlerin üstünü örtmekle veya değiştirmekle allahın sözünü değiştiremezsin demek istiyor allah 2. sorunda ise tevrat ve incil hz. muhammed gelmeden önce değiştirildi o da gelip kaybolan ayetleri kuranda tekrarlayarak tevrat ve incili korumuş oldu son gelen kitap diğerlerinin hükmünü kaldırır bu sünnetullah gereğidir
Gizli Üye(36-45)+1 yılyanlış hatırlamıyorsam ben kuran da incilin değiştirildiğini okudum, yani bu dün olmuş bir olay değil.sen kimsinde elinde asırlık kopya var :D
04 Yorumla
Soran+1 yılBenim elimde değil überzekalı Roma katolik Kilisesi'nde heralde tam bilmiyorum
Cevap sahibi+1 yılson bir cümle kurup gidicem ve senle tartışmicam
4 büyük kitap var
Musa (a.s.)'a: Tevrat
Davut (a.s.)'a: Zebur
Isa (a.s.)'a: Incil
Hz.Muhammed (s.a.v.)'e: Kuranı Kerim
bu 3 kitap varken, neden kuran geldi :)
çünkü onlar değiştirildi ve kuranda diğer 3 kitap değiştirildi son kitap kurandır dendi. iyi günler.- +1 yıl
+1 yılçünkü helal olan şeyler orda haram bizde haram olan şeyler orda helal daha biçiok şey ya
02 Yorumla
Soran+1 yılÖyle bir şey yok Kardeş bizde masturubasyon bile ölümcül günahtır zina'yı sen düşün artık ayrıca Allah denen Tanrı'yı TANIMIYORUZ
- +1 yıl
sen bildiğine kardeşim ben bildiğime gidecem irade sahibiyiz
+1 yılo değilde sende kur'an kerim varsa bir bak bakalım incil hakkında ne denilmiş
01 Yorumlaİspat yok mu? kiliseye git sor bakayım yeni hristiyanlıkta kilisede mum dikiyorlar.
İncil değiştirilmiştir22 Yorumla- +1 yıl
Hepsi bir birinden farkli
03 Yorumla
Soran+1 yılCahil cuhal hahhahaha git araştır öyle gel hepsi birbirinden farklıymış
İddia etmeseler islama inanan olmaz zaten.
11 Yorumla
+1 yılincil kutsaldir ama bozludu
02 Yorumla- +1 yıl
çünkü değiştirildi
02 Yorumla
Soran+1 yılTamam
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği