Mutluluğun formülü çok açık bir sen bir ben birde bebek :D Şaka bir yana aslında mutluluk yanı başımızda hayatı zorlaştıran bizleriz... İşte size küçük mutluluk formülü: 1 )Sabah uyandığında o günün hayatının en güzel günü olduğuna inan. 2) Aynanın karşısına geç ve kocaman gülümse. 3 )Hazırlanırken telaşa kapılmamak ve zamanın baskısını hissetmemek için 15 dakika daha erken kalk. 4) Gerilerek doğrulurken ilk sözün “Bugün harika bir gün ve ben çok mutluyum” olsun. 5) Yapacaklarını zihninde tutmak yerine ajandana veya telefonuna kaydet.
mutlulugun formulu
Mutluluğun Formülü Nedir?
6) Olanaklı olduğu ölçüde hiçbir işi yarına erteleme. 7) Haftanın son çalışma günü dostlarınla birlikte güzel bir hafta sonu geçirmek için bir plan yap. 8 ) Her gün bahane üretmeden en az 20 dakika yürü. 9) Keyifle dinlediğin yeni müzikler bul. 10) Haftada en az iki kez komedi filmi izle. 11) Her gün karşılaştığın kim olursa olsun dostça ve gülümseyerek selamlaş. 12) Her gün en az kez iyilik yap.
mutlulugun formülü
Mutlulugun formulu önerilerine devam edelim. :) 13) Hiç kimsenin başkası hakkında olumsuz konuşmasına izin verme. 14) Ertesi gün neler yapacağını bugünden belirle. 15) Her gün en az 10 sayfa kitap oku. 16) Çalışırken dinlenmeyi, dinlenirken çalışmayı düşünme.Her ne yapıyorsun onu yap, her neredeysen orada ol. 17) En zor durumlarda bile her şeyin çözümleneceğine olan inancını koru.
sultanda içi yağ dolu bir kaşık vermiş gence sarayımı gez gör bakalım demiş ama elindekinedesahip çıkdemiş yağdan hiç gözünü ayırmamış bütün sarayı dolaşmış sultanın karşısıa cıkmış ve tekrarsormuş sltanda anlat bakalım sarayımda neler gördün demiş genç hiç bişey söyleyememiş, malum hiç etrafına bakmadı.Sultan bir kaşık yağ daha vermiş ve tekrar göndermiş genci,genç sarayı gezmeye başlamış tablolar,havuzlar,bağlar,bahçeler oakdrgzel şeyler görmüşki sultanın karsısına çıkar çıkmaz başlamış anlatmaya sunları bunları gördüm diye sultanda elindeki kaşığı göstererek yağı dökmüşsün ama demiş genç o an fark etmiş etrafına bakmaktan elindeki yağa sahip çıkamadığını sultan söyle devam etmiş
-MUTLULUĞUN NE BİR SIRRI NEDE BİR FORMÜLÜ VARDIR MUTLULUK ELİNDEKİLERİN KIYMETİNİ BİLİRKEN ETRAFINDAKİLERİDE GÖRMEKTİR demiş
Mutluluğu biz kendimiz yok ediyoruz. Mesela birini mi seviyorsun? Sev ama bağlanmadan sev. Biri seni kıracak bişey mi yaptı? Hiç darılma.Kaybedecek kendisi olur. Kimseye kin tutma.Herkeze elinden geldiğince iyi davranmaya bak. Başta bende bu hataları yaptım.Ama sonradan öğrendim ve şu an mutluyum. Kimi zaman ise mutluluk; tak kulaklığı sevdiğin şarkıları dinle. :D :D
Mutlu olmanin yolu bireyin kendisiyle barişik olmasi, çalişmayi sevmesi ve hergün daha iyi bir şeyler yapmayi istemesinden geçiyor. -Dostluklar ve sosyal ilişkiler -Evlilik -Kendinden daha önemli bir olguya inanmak -Kişinin değerlerine uygun ve ayni zamanda ona zevk veren hedeflere sahip olmasi -İşte veya okulda başarili sonuçlar elde etmek -Sağlikli olmak.
Mutluluğun formülü mutsuz olmak için inat etmemektir. Anı yaşayıp geçmişe takılmamaktır. Aslolanı alıp, hiçbir şey hakkında kuruntu yapmamaktır. Hayallere sahip olup bu hayallere sahip çıkmaktır. Hayatın merkezine insanın kendisini almasıdır. Gibi gibi liste uzar gider..
Soru başlığındaki "nedir" kelimesini i'li yazamadığının neden olduğuna bahse girebilirim. 1745482353849262 kere aynı şey tekrar ve tekrar, tekrar ve tekrar, sonra da değişiklik olsun diye yine tekrar sormanın hiçbir bok esprisi yok. Bilsen iyi edersin.
Mutlu elimizdedir bence önemli olan elimizdekileri ve aynı zamanda iyi taraflarını görmek.. Eğer kötü bir şey yaşıyorsan bunu direk olumsuz olarak değil de olumlu yönden sana ne kaybettirdiğine değil ne kazandırdığına bakarsan bir adım önde olursun her zaman..
Mutluluğun formülü eldekiyle yetinmektir. Atalarımız az ile yetinmeyen çoğu bulamaz diye boşuna dememiş. Eğer insanlara istediğimiz kişilikleri yakıştırmayı vazgeçip gerçek kişiliklerini görürsek buna göre beklentilere gireriz ve hayal kırıklığına uğramayız.
Fazla düşünmeyeceksin,bencil olacaksın,istemekten vazgeçmeyeceksin ve bunun için çalışacaksın,sen güneş etrafındakiler gezegen olacak. İşte kesintisiz mutluluğun formülü bu ama mutluluğun bilr bir kusuru vardır elbet. :)
bebekte aileye mutluluk kattığı apaçık ortada ama eğitimsiz ve bilinçsiz bir aile planlamasının olduğu bir evde mutluluğun formülü bir sen bir ben birde bebek olamaz :)
En İyi Cevaplar