Bu zamana kadar pek önem vermedim ama tedirginim.
Gusül abdesti nasıl alınır?
Gusül abdesti nasıl alınır?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Önce özel bölgelerini yıka sol elinde. Ardından niyet et "niyet ettim gusül abdestimi almaya, abdestim Allah rızası için sevabı benim için"
sol el 3 sağ el 3 defa yıkanıyor.
Ağza 3 defa su alınıyor.
Burna 3 defa su alıp çekiyorsun sol elinle sümkürüyorsun.
3 defa yüzünü yıkıyorsun.
sağ ve sol kolu 3 er defa yıka başına mesh al suyu yani başına su sür.
Kulaklarını yıka küpe deliklerinden su geçir su tutarak küpelerini oynat yerinden.
Boynunu mesh et(elinin tersiyle boynunu sil ama düz indir ellerini birleştirme boynunda)
3 defa saçına su tut,
3 defa sağ 3 defa sol omuza su tut
3 defa sağ 3 defa sol ayak yıkanıyor.
Son defa vücuduna su tut. Oldu bitti.
Bu kadar uzun anlattığıma bakma 5 dk sürüyor almak. En önemli şey vücutta kuru yerin kalmaması
yemek tarifi gibi olmuş, o kadar ayrıntıya gerek yok.
olsun. Hiç bilmeyen birine anlatıldı.
ya kafa karışıyor sonra , niyet et, 3 kere ağza su al-ver. oldu da bitti maşallah:)
Olmaz öyle o. Kadının küpeler vs daha farklı.
Soran arkadaşım sen benim dediğim gibi al, öğren olmadı bilen birine sor yüzyüze, utanma sormaktan.Seneler önce bir hocadan öğrenmiştim ben bunu.
"delii hakan" gusül abdestini doğru bir şekilde tarif etmiş. Fakat bu cevaba uyarsan sünnete de uymuş olursun.
Sadece farzı söylenmiş evet. Ama dediğim gibi bilen birine teyit edilmiyor. Bilmeyen birine anlatılıyor :) ne kadar ayrıntı o kadar iyi
guzel cevap @soran gusul abdesti cok cok onemli yoksa hic bir ibadetin kabul olmuyor.
Çok teşekkürler. Bende ergenlikteyim. İlk güslum. Ayrıntıları tam anlamamıştım. Teşekkürler
ellerini yıkamaya başlıyorsun ve diyorsun ki YA RABBİM niyet ettim senin rızan için gusul abdesti almaya .. sonra ağzına 3 kere dolu dolu su veriyorsun gargara yapıyorsun sonra 3 kere burnuna su veriyorsun suyu iyicene çekiyorsun sonra da tüm vücudunu en ufak bi ıslaklık kalmayacak şekilde yıkıyorsun ..budur arkadaşım önemli bir konu dikkat et lütfen böyle ölsen ne olucağını biliyorsundur heralde
önce normal abdest falan alınmaz. dinleme onları :) önce niyet et. sonra 3 ağzına ve 3 burnuna su ver. ama burnuna suyu tam ver. su biraz acıtsın burnunu.. kulağının hatlarına, göbek deliğine ve ayak parmaklarının arasına dikkat ver yeter. suyun değmeme riskinin fazla olduğu yerler oralar.. son olarak da, eğer "acaba tam olarak yaptım mı" diye şüpheye düşersen banyodan sonra, içindeki o sesi dinleme :) Allah sadece niyete bakar. niyetin neydi? abdest almak. gerisini sallama. çünkü zamanında bizde ilk abdestlerimizi alırken hep şüpheye düşerdik. doğru yaptık ettik mi diye.. yani bir şeyleri unutmuş bile olsan, bir şey olmaz.
En kısa olarak tüm vücudunu güzelce yıka.Niyet ederek 3 kez ağzına su vererek çalkala.3 kez de burnuna su çek.Bu kadarı yeterli ama istresen sonunda normal abdest alsan da olabilir.
Gusül abdseti nasıl alınır link
Kadınlar gusül abdseti alırken nelere dikkat etmeli link
Bir de gusül abdestini neler bozar ona göre alırsın tekrar link
Cevap
30Cevap
Gusül Nasıl Yapılır:
Gusletmek isteyen bir kimse önce besmele okur ve : "Niyet ettim Allah rızası için gusletmeye" diye niyet eder. Elleri bileklere kadar yıkadıktan sonra edep yerlerini temizler. Bundan sonra sağ avucuyla ağzına üç kere su alır ve her defasında ağzını boğazına kadar gargara şeklinde çalkalar. Oruçlu ise boğazına su kaçmamasına dikkat eder. Sağ avucuyla burnuna, genzine kadar üç defa su çeker, her defasında sol eliyle burnunu temizler. Bundan sonra tıpkı namaz abdesti gibi abdest alır.
Abdest aldıktan sonra önce başına, sonra sağ, daha sonra da sol omuza üçer defa su döker ve vücudunu yıkar. Suyu her döküşte elleriyle vücudunu iyice ovuşturur. İğne ucu kadar kuru yer kalmaksızın vücudun her tarafını güzelce yıkar. Gusülde bıyık, saç ve sakal diplerine suyun iyice işlemesi için ovuşturulur. Göbek boşluğu, küpe delikleri dikkat edilerek yıkanır. Böylece gusül abdesti almış oluruz.
Guslün Farzları:
1. Ağza su alıp boğaza kadar çalkalamak.
2. Burna su çekip yıkamak.
3. Bütün vücudu ıslanmayan yer kalmayacak şekilde yıkamak.
Guslün sünnetleri:
1. Gusle niyet etmek.
2. Besmele ile başlamak.
3. Bedenin bir tarafında pislik varsa onu önceden güzelce temizlemek.
4. Avret yerini yıkamak
5. Gusülden evvel abdest almak.
6. Bedenine üç defa su dökmek ve suyu bedenin her tarafına ulaştırmak.
7. Su dökünmeye baştan başlamak, sonra sağ omzuna, sonra sol omzuna dökmek ilk defa döktüğü zaman bedeni ovmak ve suyu bedenin her tarafına ulaştırmak.
8. Ayağının olduğu yere su birikirse, abdest aldığı zaman ayak yıkamasını sonraya bırakmak.
Kaynak: Büyük İslam İlmihâli, Ömer Nasuhi Bilmen
Once normal abdest almalısın(Niyet ederek:Niyet ettim Allah rızası için gusül abdesti almaya diye niyet et) ve sonra sagdan baslayarak sola dogru vucudunda igne bası kadar yer kalmayıncaya kadar iyice temizlenmelisin.
Abdesti anlatmalımıyım bilemedim?
Bu konuda ilmihal kitaplarını dini kitapları kurcalaman daha faydalı olacaktır.Kimse vebaline girmek istemez
evet alınır ilk önce gusül abdesti almaya niyet ediyosun sonra 3 kere dolu dolu suyla ağzını çalkalıyosun sonra bol bol suyla burnunu temizliyosun sonra tümden vucudunu yıkıyosun en ufak kuruyer kalmıcak şekilde iğne ucu kadar kuru yer kalmıcak yani kaşlar kıllı bolgeleri falan iyi yıkamak lazım bu arada cünüpken kılları tırnakları falan kesmek yasak kesemezsin onlarda o an vucudun bir parçası ve onlarda cunuplüğün bir parçası olduğu için
kadınlarda farklımı bilmiyorum giriyorsun 3 kere azına 3 kere burnuna su atıyorsun ondan sonra besmele çekip tekrar 3 kere ağza 3 kere burna 3 kere yüzüne 3 kere sağ ol 3 kere sol kol sonra kafaya bir su atıyorsun ondan sonra bütün vücudunu ıslak yer kalmayacak şekilde yıkıyorsun doğrusu bu sünnetli olan benim bildiğim
Banyodayken 3 kez sağ elinle ağzına su al,çalkala,tükür. Sonra 3 kez sağ elinle burnuna su çek,sol elinle temizle. Daha sonra tüm vücudunu baştan aşağı yıka. Aslında gusül abdestinin sünnetleri de var ama onları ben bilmiyorum :)
Ağzıma, burnuma 3 kere su çekiyor, onun dışında da yıkanıyorum, kulağım, göbek deliğim, ayak parmak aralarım gibi yerlerin de yıkandığına emin oluyorum. Bunun dışında başında niyet ediyorum.
önce normal abdest sonra suyu doldur sağ tarafına üç kere sol tarafına üç kere başından aşağı üç kere. allahım sen beni günahlarımdan ayır diyip bitiyo :D
ağzına ve burnuna su vermiyomusun kızım sen :D
o öyle olmuyo işte canım...o önce aldığın normal abdest sünnet..gusül abdestinde alınması farz değil.istiyen alır istemiyen almaz.gusül abdesti alırken mazmaza ve gargara yapmak zorundasın :)
bence yaptıgın çok doğru senin yaptıgın en doğrusu neva hanımın sorduguna gelince önce normal abdest yazıyor dikkatli bak
suyu burnuna tam çekmeye dikkat et burnunun yanması gerekiyo ben sırf bu yüzden bi gün beyin kanaması geçiririm heralde .
ilk önce normal abdest al.sonra boy abdestine niyet et sonra belden aşağını yıka.sonra üç kere ağzını çalaka sonra üç kere burnuna su ver sonra üç kere başından aşağı su dök,sonra üç kere sağ omzundan sonra üç kere sol omuzundan su dök almış olursun.
niyet 3 kere ağız 3 kere burun sonra tüm vucut kuru yer kalmayacak şekilde yıkamak. sünneti is önce normal abdest almak su dökülen yeri elle sıvazlamak. duaları var birde
Çok basit
1 - niyet edicen
2 - ağza ve burna 3'er defa su vericen
3- vücudunun heryerini hiç kuru yer kalmicak şekilde ıslatıcan
hepsi bu kadar
Tüm vücut kuru kalmayacak şekilde yıkandıktan sonra 3 kez ağzıma ve burnuma su alıyorum.Temeli bunlar zaten.Banyo sonrasında ise namaz abdesti alarak çıkıyorum.
Niyet etiçen ağzına burnuna su çekecem sonra tüm bedeni yıkayacak la dinsizim ben bile biliorum
hiç kafanı karıştırma 3 aza su alcan 3 burna genze kadar çekicen burunda yanma olucak sonra bütün vucudu iğne ucu kadar kuru yer kalmıcak şekilde yıka
ben niyet ediyorum
sonra 3 ağza
3 burna su alıyorum
sonra işte iğne ucu kadar yer kalmıcak şekilde yıkanıyorum...
eywalla kardeş sağolasın benimde kafam karışmıştı
önce niyet
belirli yerler temizlenir sonra normal namaz abdesti alıyorum
3 ağız
3 burun
3 sağ omuz
3 sol omuz
sonra kafadan aşağı her yer
merak ettiğim namaz abdestine niyet ediyoz mu acep
Bu buraya değil google yazsaydın çok daha ayrıntılı öğrenebilirdin
görüş bildirmeme bile gerek kalmadı :)
teşekkür ettim kardeşim...
İlk önce avret yerlerini temizlersin. Daha sonra ellerini yıkayıp, ağıza ve buruna su verirsin.
Sonra tüm bedeni yıkayıp çıkabilirsin.
Vücudun hiç bi yeri kuru kalmayacak şekilde yıkanır.Ağız ve burna su alınır.
detaylı bilgi link
diyanetin sayfasından bak. netten bu güne kadar bir sürü şey baktın elinin altında net var bak işte. ayrıca annen baban hayatta değiller mi?
islamda herşey niyet etmekle başlar, yeteri kadar niyet ederseniz çocuğunuz bile olur.ve gerçekten iyi niyetli birisiyseniz şirinleri bile görebilirsiniz.
Google "gusul abdesti nasıl alınır" yazarsan daha çok bilgi edinirsin.
uc kere agza uc kere burna once nıyet en sonra butun vucut yıkanır.. tabı sunnet olanlarının yazmadımm...
Bu zamana kadar nasıl aldın sonuçta 13-14 yasında baslıyo
Bilmemek değil öğrenmemek ayıp öğrenmeye çalışman iyi birşey. 3 ağza 3 burna su sonra vücudunu yıka.
Aklıma lisede bu sorunun cevabını sıraya yazıp, sınavda bu sorudan tam puan aldığım gün geldi. :D
Cenabetin ekmesimisin buraya yazana kadar netten baksana
vucudunun heryerine su degecek ardindan agzina ve burnuna 3 defa su cek tamamdir
niyet et 3 kere ağza 3 kere burna su ver bütün bedenini yıka ;)
ben önce sabunla her yerimi yıkı yorum en son gusül abdesti alıyorum
kulaklarn delikse mutlka küpe tak çıkar kuru hiç bi yer kalmsn
niyet
ağıza buruna x 3 su
tüm beden kuru yer kalmadan yıka = gusl
bence bundan sonra dikkat et.gusulsüz attıgın her adımın hesabı sorulacak çünkü,
önce vajiana ve totoşumu
sonra
3 agza
3 burna
3 yuzümü
sonra da heryeri tekrardan
bitti..
Önce vajina ve totoşumu derken güldürdün ya o nasıl bir tanımlamadır 😄😄😄
3 ağza 3 burna su ve tüm vücudu yıka..
niye tedirgin olduğunu anlayamadım :(
Abow carpilacan kiz yoksa :D
iyi güzelde bu sorunun sağlıkla ne alakası var?
Gereksiz bence..😛
Bkz. google
Almıyorum.
Hristiyan misin? Eğer muslumansan ve almiyorsan yer gök Şu an sana lanet okuyor obur dünyada da halin çok zor senin 😈
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar