Parayla satın alınmayacak şey nedir?
ev alinir parayla, yuva alinmaz
yatak alinir, uyku alinmaz
saat alirsin da zaman alinmaz
kitap da alirsin, peki ya bilgi?
basinca parayi torba torba yiyecek, ama ya istah?
mevki - makam alirsin. ama sayginlik? o satilmaz...
kan alinir parayla, hayat alinmaz
sigorta alinir, güvenlik alinmaz
ilaç alinir da saglik alinmaz
Ölüm acısı. Sen parasız birine para verirsen mutlu olur. Sağlık belki satın alınamaz ama paran varsa düzgün tedavş olup sağlığına kavuşabilirsin. Ancak annenin babanın evladının çok sevdiğin birinin ölümünde sana milyarlar verseler gözün görmez ve o acıyı almaz. Veya yaşam.. Öleceğin zaman para karşılığı kimse sana 1 nefes daha fazla yaşama hakkın vermez.
Gizli kullanıcı olduğunda sohbetine doyum olmayan kalitede bir arkadaş
dinazorr
link
Cevap
101Cevap
Klişe bir cevap vardır ya her zaman; MUTLULUK. Mutluluğu da parayla satın alabilirsin. Nasıl olacak derseniz para harcayarak ya da paran için senin her zaman çevrende sana çok yakın, kendi canından seni daha çok sevenler vardır. Bence paranın satın alamayacağı tek şey vardır o da gerçek bir AİLE. . .
İnsanın onurlu karakterini +(herkeste olmayabilir) onurlu karakterli olan birinin asla onurunu satın alamazsın
Şerefle bitirilmesi gereken en asil görev hayattır.
Bir lokma ekmek için şererefini çiğnetmeye;
Bir anlık eğlence için servetini tüketmeye,
Bir zamanlık mevkii için el ayak öpmeye,
İnsanları ezip geçmeye,
Günlük menfaatler için onurunu terk etmeye,
Bir kısım insanlara kızıp tüm insanlara düşman olmaya
değmez bu hayat!
Can Yücel
Engelli bir beden varsa buna para bir şey yapamayabiliyor. Onun dışındaki sağlık için de büyük ölçüde paranın otorite olarak sözü geçiyor. Şimdi çıkar birileri aşk sevgi diye mırıldanır ondan sonra arabası olmayana mekan mekan gezdiremeyene bakmazlar :) Velhasıl kelam engelli bir bedenin dışındakilere paranın açamayacağı kapı yok.
aşk bile parayla satın alınıyoken dünya hayatı için parayla satın alınamıcak bisey kalmamıs.
Simdi kalkıp ben paraya bakmam felan demeyin.Aramızda kaçımız gece çöp kamyonunun arkasında ekmek kazanmaya çalışan belediye işçisine aşık oldu ?
Fiyakan yoksa kızda yok aslanım...
Sorduğun şeyin en güzel yanıtı bu bence:
Yasak gıremıyorum :)
bana göre para somut evet bu dünyada gerekli ama diğer soyut hic bir işe yaramaz yani herşey para değil bence soyut ask sağlık huzur karakter bunlar benim daha ilgimi çeker
Cebi zengin fakat ruhu fakir olan insanın hali çok rezil ! Çünkü o 'herşeyin fiyatını bilir, değerini değil.(Mevlana)
Ruhu zengin olan değerli insan parayla satın alınmaz...
sanılanın aksine sevgi, aşk, dostluk, gurur, onur gibi kavramlar yolunu bildikten sonra parayla satın alınabilir.
parayla satın alınmayacak şeyler insanın geçmişi ve ölümdür.
aşk falan yazacak duygusal ergenler öyle birşey yok kapanın açamıyacağı satın alamıyacağı birşey yokkk filmlerde dizilerde gördüklerimiz hep yalandı arkadaşlar :)
Anlamı satın alamazsın. Aşkı bile satın alabileceklerini düşünenler var ama parayla birini kendine aşık etsen (ki ona aşk denmez ya neyse) ne olur, ne anlamı kaldı ki...
parayla herşeyi satın alırsın
100%99
bitek imanı satın alamazsın iman doğuştan gelen allahın verdigi bişeydir
şimdi git ataiste dünyaları ver imana gelsin diye gelmez kalpleri taşlaşmış inanmaz artık onlar
Satilik olmayan seylerin basinda ise gurur gelir durustluk gelir onur gelir.. tabi ADAMlar icin gcerlidir bu (:
parayla satın alınamayacak tek şey benim external hard diskimin micro usb kablosudur.
önüme dağlarca para yığsan gene vermem.
beniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiim :D
Herkes İçin değişir ama çok şükür ki kişilikleri bozulmamış bir kaç insan var
sağlık. kalan herşeyi satın alır oldu günümüzdeki insanların sayesinde.
Sadece dinazor alamassin ama onu da yaparlar ileride su dna olayinibaz daha cozsunler
malesef alamıyacağın tek şey bir hayvanın sevgisidir kalan her şey parayla hallediliyor şu anda
Mutluluk, gerçek arkadaşlıklar ve sevgi alınamaz parayla
Gercek bir dost mesela ...
Dost görünen degil dikkatinizi cekerim.
parayla satın alabildiklerin dışında her şeyi parayla satın alamazsın :)
güven,sevgi,saygı,dostluk. tabi gerçek olanları kasdediyorum.
diger taraf
ask
guven
sevgi
insanlik
adamlik
durustluk
ne bileyim iste para bunlarin yaninda neki. hicbirsey para değildir.
parayla alinabilecek seylere uzulmeyin..
demi ? :D tesekkur ederim. :)
Sinek parayla alınmaz. Çünkü o kadar çok varki para etmiyor. Yakalamasıda bedava. :-))))
Cennet Girmek Bedava Cehennem Girmek Para İle
Cübbeli Ahmet Hoca
Paranın satın alamayacağı şey satılık olmayanlardır.
gerçek aşkı alamazsın. parası için aşık rolü yapabilirler ama gerçek aşk satılık değildir.
bu dediğin şey kişiden kişiye değişir ben çok insan gördüm 3 kuruş için şerefini satan ya da her türlü şey ... kısacası paranın satın alamayacağı şey yok ama kişiler var
parayla satın alınamayan tek şey paradır emin ol ;) aşağıda kız mutluluk yazmış. peh :D şimdi o kızın altına bir parche çek bakalım mutluluktan uçmuyo mu :)
Neye değer verdiğine, anlam yüklediğine bağlı... örnek verecek olursak çocuğun önüne bir para bir de oyuncak koy. Çocuk oyuncağa yönelir , çünkü çocuğun gözünde paranın değeri yoktur, paraya o değeri yükleyen kendinsindir.
Saglık bazı insanlar ne kadar para verirsen ver onuda alamazsın
1 saniye öncesini parayla alamazsın. Geçmiş zaman geçmiştir ;)
avuntu..
avuntu fakirlerindir,parayla alamazsın,paranın olduğu yerde olmaz
soyut olan hiç bir şeyi parayla satın alamazsınız.
THE END...
Aslında parayla hiçbir şey satın alamazsınız
Aldığınız şeyleri karakterinizle alırsınız
cayırt
sağlığı para ile alamazsın geri kalan herşeye sahip olabiliyorsun şimdi ki dönemde böyle
suratini minciklaya minciklaya sundurecegin yanaklarini isirip koparticagin tatli biri =)
Evreni satın alamazsın mesela. Sahibinin ihtiyacı yok çünkü. Tereciye tere satmak gibi olur hem.
Cennet demek istiyorum ama ks sağolsun. Yahu level sınırı koysanıza kısa cevap için..
saçını köpürtüp o köpüğü alıp duvara foşlattığın andaki hissettiğin salakça mutluluk -.-
paraaaaaaaaaaaaaaaaa . Sen parayla para alan gördünmü :D
jüpiter,mars,ay,güneş,yıldız,göktaşı,lağımdaki atıklar ve niceleri bunlar parayla satın alınmaz alınmamalıdır da
Sağlık bir kez elden giderse, parayla satın alınamaz. Allah dilemedikçe tabi. Yoksa parayı verir tedavide olursun.
bu hayatta herşey parayla satın alınabilir...sahte bile olsa aşk bile alınabilir...şuan param olsa çok mutlu olurum çünkü borçlarım biter yanımda sevgilim olur ve mutlu olurum..
öfkedir paraya karşılık öfkeni satamazsın parayla öfke dinmez parayla aşk bitebilir belki ama öfke asil bir duygudur ve tehlikelidir
hayatı satın alamazsın, ne kadar zengin olsanda ölecek sin
pek çok şey var ve bazen o pek çok şeyi alabildiğimiz yerler oluyor
Sağlığı satın alamazsın mutluluk artık parayla kazanılıyor ama sağlık asla
şimdi her şey paraya endeksli oldu paran olsun aşkın mutluluğun dostun her şeyin olur...
parayı kullanmasını bilirsen aşk dahil herşey satın alınabilir geçen zaman dışında
Icimden Turkiye Cumhuriyeti demek geciyor, ama o da parca parca satildi.
RUH :D bedenimi satın alabilirsin ama ruhumu asla demişler
ben varım parayla satın alamazsın ama kiralayabilirsin :)
Sağlık,huzur,mutluluk
Parayla satin alinamayacak sey: Hava
Vicdan satın alınmaz.
bence yalnızca, sadakat dolu bir AŞK!
güven olabilir mesela .. kaybettinmi bir kere ..
saglik para ile satin alinmaz
gerçek sevgi gerçek arkadaş
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar