Kocasından kusen, Kocasınden habersiz sadaka veren, Kocasına bağıran, Kocasına trip atan kadından daha zalim, kim ola bilir?
----
Karısına şiddet gösteren Kocadan daha zalim, kim ola bilir?
Evet bunlar dinen yasak..
Bir evi ayakta tutan en önemli konular.
Kadından kadına göre değişir. Her şey yapabilirler. Küfür edebilir, fiziki olarak şiddet uygulamaya çalışabilir, ihanet edebilir, terk edebilir, cinnet geçirebilir..
Kim sinirlendirdiyse burnundan getiririm. Sinirlendirdigine sinirlendirecegine pişman olur
Sonra üzülürüm tabi çok üstüne gittim diye
Ne güzel
Hatta olay büyükse ağlarım da
Ya birden sinir kustunuz gibi sonra bir anda neden üzülürsünüz
Eee hormonlar bizde anı değişimlere uğrayabiliyor. Sizin erkeklerin taşıdığı hormonun kaç katını taşıyoruz biz haberiniz var mı?
😅 Peki. Öyle olsun
Ama bu her insanda olabilir.
Evet herkeste olabilir ama ani duygu değişimleri kadınlarda çok daha fazladır
Önce kızarım sevdiklerime sonra ağlarım sonra da boyunlarına sarılıp unuturum sinirimi😊
Evet merhamet tecellisi anneler böyle düşünür..
😊😊😊
Cevap
5Cevap
Ben kırılırsam o insan ' gözümde bitmiştir ama çaktırmam ölse dahi üzülmem.
MasaAllah
kadınlar sinirlenince genelde çok garip davranırlar hocam
Ben sinirlenince karşımdakinin kalbini yerle yeksan ederim. Sinirlenmemin tek bir yolu var o da ; saygısızlık.
Buna değer mi?
Hata eden merhamet bekler.
Yoksa büsbütün kaybedersin kardesini, dostunu, sevdiğini.
kadınlar şeytanın dünyadaki baş yaverleridir. her şeyi yapabilirler. güven olmaz annene bile
Sen kendi gözünle değerlendiriyorsun.
Kime güvenileceği cinsiyetle belirlenmez.
Iman kalptedir. cinsiyette değildir.
ne kadar saçma ya şu ilk görsel sizsiniz eğe olan yamuk olan
Kendinde misin sen?
Ya da manayı kavramak mı istemiyorsun?
benzetme rahatsız ettikten sonra mananın anlamı ne?
Kardeşim kadınlara iyi davranın demek istiyor,
Kadınları üzmeyin diyor.
Onlar hemen kırılır diyor,
Sen burada misal olarak kullanilan kelimeyi neden bu kadar kötü degerlendiriyorsun ki?
Peygamberimiz aleyhisselatu vesselam ne güzel söylemiş..
Neden başka başka mânâlar aradın?
dinden güzel anlamlar çıkarıp hayatını ve kişiliğini o yönde geliştirmişsin. tebrik ederim diğer müslümanlarda böyle olsa. peki kapanmak istemiyorum ben ama din kapan diyor, istemediğim bir şeyi yapmak istemiyorum. çözümün nedir
Allâh muhtaç değildir bizim ibadetimize..
Ve bizim korunmamiza da.
Din bizim ihtiyacimizdir.
Nitekim nasıl beden ekmeksiz yapamaz. Ac kalır.
Ruh ta ibadete muhtaçtır.
Ve tesettur dinde emrediliyor şiddetli bir azapla da uyarıyor.
Neden diye soracak olursan bu senin ihtiyacındır. Çünkü senin giyimin dolayısıyla insanların dikkatini çekebilir, onların günah islemesine vesile olabilirsin.
Kim ister ki kız kardeşine bakilmasini ve ona incitici laflar edilmesini?
Belki sizin icin anlam ifade etmiyor dediklerim ama Allâhın bize emrettigi şeyler selametimiz icindir.
Yapip yapmamak size kalmış.
Kaybetmek te..
Bu dünya küçük,
Oysa ahiret sonsuzdur.
Şimdi küçücük bir dunya hayatinin sizi ahiretteki saadetten alikoymasi güzel ve kârlı bir sey mi?
kadınları kapatmasındansa erkeklerin günah işlemesini engelleyici bir ayet veya bir yol bulamaz mıydı? Allah herşeye kadirse. ikinci bir soru, mesela ben çok yakışıklı bir erkek gördüm yüzünü çok beğendim ve bu bende şehvet duygusu uyandırdı. bu günah. o zaman erkekler de yüzünü örtmesi gerekmez mi?
Hz Yusuf (a. s)'ın Züleyha ile olan durumuna baktığınızda bu durumu anlarsınız.
Yusuf'u ilk gördüğünden itibaren, onun güzelliğinden etkilenerek ona aşık oldu. Yusuf'a çeşitli tekliflerde bulundu fakat Yusuf onun tekliflerini her seferinde reddetti. Ancak Züleyhâ teklifinde ısrar ederek ona zorla sahip olmak istedi. Yusuf ondan kurtulmak için kapıya doğru koşarken, kapıda efendisi ile karşılaştı. O zaman Züleyhâ, Yusuf'un kendisine sataştığını söyledi. Fakat Yusuf'un gömleği arkadan yırtıldığı için, onun suçsuzluğu ve Züleyhâ'nın suçlu olduğu ortaya çıktı.
Kadınlar arasında Züleyhâ için dedikodular çıkınca, o kadınlara bir ziyâfet vererek Yusuf u bir münasebetle onlara göstermiştir. Kadınlar Yusuf'un bu güzelliği karşısında ona bakakalmışlar ve ellerindeki meyve yerine, parmaklarını kesmişlerdir. Ondan sonra da Züleyha'ya hak vermişlerdir (bk. Yuşuf, 12/1-111).
açıklayabilirmisiniz anlamadım
Hem siz yüzünü örtmek dediniz.
Kadinlarin yuzu ve eli dışında açık bir yeri olmamalidir.
Erkeklerde de kadinlarda da belirli kıstaslar vardır. Muhakeme ettigimizde hiçbir kusurun olmadigini gorebiliriz.
kusura bakmayın ama bu cevaplar benim sorumun karşılığı değil : ( neyse önemli değil. teşekkürler
Telefonum kapandı kusura bakmayın.
Sorularınıza yanıt vermeye çalışıyorum ama dediğiniz yanlış. Kadınlar da erkekler de iffetini korumakla yükümlüdür.
Bakin erkekler için giyim nasıl olmalı,
Avretini örtecek, sıcak ve soğuğa karşı koruyacak kadarı farzdır. Zaruret miktarını aşıp, bir Müslüman olarak görünümünü güzelleştirecek miktarı, yerine göre izar, rida, cübbe, gömlek ve sarıkla takımı tamamlaması müstehaptır. Çünkü Allah (cc); nimetinin belirtisini kulunun üzerinde görmekten hoşlanır (Fetavay-ı Ankaravî, I/167).
Rasulüllah Efendimiz (sav):
"Elbisenizi güzel yapın, eşyanızı düzgün tutun ve insanlar içerisinde beyaz tepecikler gibi olun."
buyurmuşlardır. Özellikle cuma ve bayramlarda muhtaçları rahatsız etmeyecek ölçüde temiz ve yeni giymek mubahtır. Tamamen kırmızı ve bazılarına göre sarı renkte elbiseler giymek mekruhtur; ancak bunu, çok dikkat çekici ve itici renklerin giyilmemesi olarak anlamak daha uygun olur. (bk Yardım, Ali - Peygamberimizin Şemaili, Damla İst.1998 s.117-122)
Kibir, caka ve yabancı kadınlara güzel görünmek gayesi ile giyilen, gayrı müslimlerin özel elbiselerine benzeyen ve saf ipekten dokunmuş elbiseler ise haramdır.
Çoook teşekkür ederim çok kibarsın. kendi bakış açın ile elinden geldiğince güzelce anlatıyorsun. ama avrupada mesela böyle şeyler yok insanlar özgürce yaşıyor. ben orada da bulundum tek bir erkek türkiyedeki gibi dönüp sapık sapık bakmadı. yani onların yöntemi daha mı doğru? islamda yıllarca bu düzen oturmamış hala kadınlar eziyette. yanlış bir şey var demek ki diyor insan.
Evet bir şeyler eksik.
Iman kalplerden yavas yavas siliniyor.
Herkes canla başla bunun icin uğraşıyor.
Hilafet kalktığından beri bu durum hızlandı.
Okullarda çocuklara dini egitim verilmiyor ya da cok eksik veriliyor.
Bircok insan gördüm, sorularima yanit almadigim icin deist ateist oldum diyor.
Bu iman zayıflığındandir. Aile bir sey bilmiyorum cocuk okula gidiyor hocalara soruyor hocalar da bilgisiz.
Hem yasaklanan bir şey cahil bir topluma daha câzibedâr gelir,
Kaldi ki ulkemizde medya sayesinde insanlar sürekli bir sehvete yönlendiriliyor. Aile yapısı kalmadi toplumumuzda.
Zina da artti ölümler de.
Artik mutlu kimse yok.
Avrupa'ya gelince avrupanin en büyük sorunu zina ve uyuşturucudur.
Bununla basa çıkamıyorlar.
Sizin nerede bulundugunuzu bilmiyorum ama muhtemelen onlarin ihtiyaci olmadığı içindir.
Çünkü zaten serbestce yapabiliyorlar..
Her neyse siz İslâmda kusur aramayın.
Onu yaşamayan hir topluluk örnek olarak gosterilemez.
Ben de Peygamber efendimiz aleyhisselatu vesselamin sunnetine bakin diyorum.
Osmanlı'ya bakin diyorum...
Buhari’deki bir hadise saçma diyor oluşundan belli. Biz yamuk değiliz sizsiniz yamuk. Bu nasıl bir zihniyet açıklar mısın? Bir lafı insan bu kadar kişisel algılar mı😂😂 ya da bana ne sen takıl
Tamam bay duyarlı özür dilerim😂 Bu kafayla devam
@KürşattTarıkk kardeşim. Ben onlara nefretle yaklaşarak ancak kötülük etmiş olurum.
Bu din hoşgörü dinidir.
Bir insanı kaybetmektense öleyim daha iyi.
Ve sen de hoşgörülu olmalısın.
Aynen öyle
susarlar..
Engel atar 😂
Ağlar
Susarlar.
küfür ederiz
Çok güzelmiş. Peki ne kazandırır?
Çok mantıklı bir seçim. Peki ne kazandırır?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar