Bu görseldeki mesajlar da kurgu.
Saat 22.00’dan sonra mesaj atmak görgüsüzlük müdür?
Bu görseldeki mesajlar da kurgu.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Heralde görgüsüzlüktür 10 geç bile. Akşam en geç 9 gibi mesaj arama olayları kapatılmalıdır. Dünkü işi olan var erken yatan var ne bileyim ailesiyle vakit geçirenler var. Ne diye bölüyorlar rahatsız ediyorlarki insanlar. Gündüz çalış akşam gel evine rahatça yemeğini ye ailenle otur kalksınlar arasınlar zırt pırt mesaj atsınlar. Bu nasıl küstahlıktır
Haklısın tabiki. Öyle normalde geç saatlerde konuştuğumuz arkadaşlarımız olur onları saymazsak öteki mesajlar hoş değil. Ben genelde wp de falan değilsem o an, mesaj geldiğinde bakmıyorum cevap vermiyorum. Niye o saatte rahatsız ediliyorum ki!
Rahatsız edilmek ne demek ya herkes aynı şeyi demiş, birinin bir ihtiyacı olur bir söylemi olur kafasına takılan bir şey olur, kuzenim arıyor kafasına takılan hayatınfaki şeyleri soruyor hepsini tel tek cevaplıyorum içi rahatlasın ne demek rahatsız edilmek kimse rahatsız etmek için aramaz herkesin bir isteği vardır her zaman, ne kadar klasik türk insanı nefret ettim ya
Evet. Samimi olmadığım bir insanın belirli bir saatten sonra mesaj atmasını densizlik olarak görürüm. Üstelik bir de bu kişi erkek ise hakkında pek iyi şeyler düşünmem. Yeni tanıştığım insanlara da bu fikirlerimden bahsederim ki ona göre davransınlar.
Görgü kuralları diye bir şey var elbette.
Akşam 21:00’dan sonra insanlar rahatsız edilmez.
Cevap
69Cevap
Evet görgü kurallarına göre saat 22.00 dan sonra insanları aramak veya mesaj atmak kabalıktır, ancak ki akraba ve çok yakınımız kişiyse olabilir mümkün olduğunca akrabamı rahatsız etmem o saatten sonra, herkesin dinlenme saati özeli var.
Eğer samimiyetimiz varsa mesaj atılabilir. Ama aranmamalı. Ben yakın arkadaşlarımı bile o saatte aramam. Öncesinde mesaj atar müsait olup olmadığını sorarım. Ki olması gereken de bu bence
Herhangi bir samimiyetin yoksa evet görgüsüzlüktür.
Yani görgüsüzlük değil de hoş değil. Acil bişey olmadan yazılmamalı. Çünkü kişi acil bişey var sanabilir, bahsedildiği gibi panikleyebilir. Ya da uyuyordur mesaj sesine uyanır vs.
Daha bir sürü adabı var telefonla konuşmanın.
Mesela 3 kereden fazla çaldırılmaz. 3. çalışta açmadıysa müsait değildir, müsait olucna kendi döner çünkü.
Bir büyükle konuşurken büyüğün kapatması beklenir saygısızlık olmaması için.
Eğer konuşanlar yaşıtsa arayan kişi kapatır, söyleyecekleri bitmemiş olabilir çünkü. Vs vs.
Hiç kafa yorduğum şeyler değil istediğimi istediğim zaman ararım bunu da problem olarak görmem göreni de kabule tmem hayatımda
Tanımadığın biriyse ve yaygın kullanılan bir iletişim kanalıysa bence evet. Örneğin KS'den size önemli bir konu hakkında mesaj gelmesi ihtimali düşük, o yüzden sorun olmaz. Ama telefon ve popüler anlık mesajlaşma uygulamalarında önemli bir konuysa ve özür dileyerek iletişime geçilmeli.
Mesajla bildirebilir durumu fakat arama yapan insanlar her zaman 1-0 geride başlar. Nezaketsizlik. Kimsenin telefonunu duymak zorunda değiliz 10 dan sonra aciliyeti yoksa ki genelde acil olmuyor bencil istekler çerçevesinde aranıyor. Mutlaka mesaj atarım geç saatte arayacaksam birsini.
Bence evet. Ama bu çok yakın arkadaşları, devamlı aynı saatleede konuştuğun insanları etkilememeli. Biz mesela kuzenlerle hep gece konuşuruz. Hatta gece 3 te aradığımı ya da aradığını bilirim. Uyumadığını biliyorsak sorun olmuyor. Ama o saatte çalan telefon da şahsen beni huzursuz etmiyor. Cunku normalleştirti. Bizim için de normal
Iliski ve bu şekilde sıkı bağlar dışında 22.00 dan sonra yazar mıyım. Yazmam. O gerçekten görgüsüzlüge giriyor
Bence saat 10 da atılan bir mesaj görgüsüzlük değil. Ama saat 11 den sonra ve özellikle 12 den sonra kimseye mesaj atılmamalı çok yakın arkadaşlar hariç tabi. Özellikle saat 12 den sonra biri beni arasa kim olursa olsun sinir olurum bu bende panik oluşturur. Birde hiç merhaba nasılsın demeden sana bir şey söylücem ya da sorucam mesajları da panik oluşturur 😁
Çok nadiren bu saatlerde arkadaşlardan bana mesaj gelirdi. Aşırı merak ettiği bir konu varsa biraz kızabiliyorum. Bazen de uyku saati geldi diye cevap yazmadığım bile oldu. Şimdiyse mesaj gelse de önemsemiyorum.
Bu görgü kurallarını, saatini kim belirlemiş?
Kim olduğu, sebebi?
Görgüsüzce olan, sırf sevgili diye kendini yapışık ikiz zannedenlerin durumudur mesela. E tabii şikayetçi yoksa görgüsüzlük kime göre, neye göre?
Bence eğer sen mesaj attığında o çevrimiçiyse ve aranız çok da yeni değilse görgüsüzlük sayılmaz. Ama hem o çevrimiçi olmayıp aranız da yeniyse görgüsüzlük sayılabilir.
Bencede görgüsüzlük, ben bu durumu ilk defa birinden görüyorum ama herzaman kendim de derdim yani akşamın o saatlerinden sonra gelen arama ve mesajlara " ne var olm bu saatte arıyorsun" gibi açmayıp tepkilerde bulunurdum.
Saçmalamayın. Mesaja cevap vermek zorunda değilsiniz neticede, insanları böyle saçma sapan ritüeller için kendinizden uzaklaştırıp, sonra yalnızım demeyin.
Çoğu kişi uykuya dalıyor o yüzden belki görgüsüzlük olabilir ama o da internetini kapatsın yani. Madem rahatsız oluyorsa.
Ama bana o saatte mesaj gelse problem olmaz zaten 4 te yatıyorum 😂
Kime attığına bağlı. Çok yakının ise bence sıkıntı yok ama bazı çalışan arkadaslarim bu konuda çok şikayetçiler. Is ile alakalı gece ariyolarmis. Hoş değil.
Ne alaka platonigimle gece saat 1 e kadar mesajlastigimiz olmustur dershaneden gec çıktığımızdan atariz saat kacsa abartilacak bir sey degil elin ogluna atiyorsak
Yani neden terbiyesizlik olsun ki soyle düşün belki o saatte kadar musait olamadıgi icin o saatte yazmistir ve saat 10 allah askina gece 3 te yazsa eyvallah
Karşındakinin uyku saatini bilmiyorsan onu ideal saatlerde yatan bir insan olarak varsayıp 22:00-23:00 dan sonra aramamak uygundur ama arkadaşının uyku saatini biliyorsan ona göre atarsın mesajını
Terbiyesizlik hatta şerefsizlik ve hatta kahpeliktir. Hele de bir kız gece 12den sonra okuldaki hocasıyla mesajlaşıyorsa. Bak yine aklıma geldi
😂😂😂
@Merakli_kiz001 biz sinirlenmişiz burda sen gülüyorsun ne kadar ayıp :)
Sadece best kankilerime yazarım ama uzun suredir görüşmediğin bir insana herkes panikler
Aramak yerine mesaj atmak daha doğru uyuduysa aramak uyandırmaya çalışmak demek ama mesaj uyanınca görür demek 😉
Çok yakın arkdaşsanız sorun olmaz ama genel normal arkadaşa o saatte yazılmaz. Saat 10 11 geç değil yani.
00.00 olana kadar yolu var bence 😂 aramiyorsun mesaj sonuçta diye dusunuyorum görürse cevap verir görmezse ertesi gün cevap verir
Aslında evet büyük görgüsüzlük tabi fakat biz arkadaşlar arasında malesef sabaha kadar mesajlaşıyoruz :/
Yakın arkadaşlar arasında kimse için bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Yakın olmadığım biri mesaj atabilir ama geç saatte aramasına karşıyım.
Bunu diyende o saatte mesaj atmış sjsj
Görgüsüzlük değildir. Ben bir adama her zaman yazıyorum. O da sağolsun cevap veriyor
samimi olmadığım dııdısının dıdısı insanlar yazınca bende deli oluyorum arkadaşlarım yazsınlar benim yazmadığım yazmasın
Hiç farketmemiştim gerçekten de öyle o saatte bişey yazılınca insanda bir korku oluyor bişey mi oldu falan
Yakın arkadaşın, akraban, sevgilin atabilir. Ama samimi olmadığın insanların gece belli bir saatten sonra atması saygısızlık olabilir.
Arkadaşım neyin kafasındasın, görgüsüzlük olarak nitelendirmen, o kişiye verdiğin değeri gözler önüne seriyor
2de 3te uyuyan bir nesilden soz ediyoruz artik mesaj atilmayinca panikliyorum bir sey mi oldu diye görgü kurallarına acil reset atılması lazım
Katılıyorum. O saatten sonra aranamıyorsa mesaj da atılmamalıdır. Ayıptır.
Yakin arkadasina at bilirsin bence bir sakincasi olmaz Amma samiyetsiz birine atrasan problem cikara bilir
Nasilsin diyende ne kadar mutevazi.
Tm. Diyip kapatmis olayi.
Ben baya ayıyım demekki ama bana atanlar var hep var öküzler ya
Tabiki de çok ayrı bir konumda değilsen o saatten sonra aranmaz mesaj atılmaz
O zaman Türkiye gençlerinin %90’ı görgüsüz. 😂
Katılamadım..
Ben samimi olduğum insana gece 3 te bile atarım kime ne, ama olmadık birini rahatsız edersen tabiki yanlıs
Görgü kurallarina dikkat eden yüzde 5 falan olduğu için sıkıntı yok
Bunun genel geçer bir kararı olamaz muhattap olan kişiler arasında bir şey bu
En son ne zaman açıktı diye bakarım. Yakın bir saatse atarım yoksa atmam. 😂
Saat 22:00 da mesaj atmak görgüsüzlükse ben edepsizin önde gideniyim!!!
Sevgili eş dost anne kardeş dışındakiler görgüsüzluktur. Wp grupları da dahil.
Bana göre saat kaçta atıldığı önemsiz çünkü sadece müsaitsem ve yanıt vermek istiyorsam dönüyorum.
Samimi olduğum insanlara ben her vakit cevap veririm. Şöyle anlatayım telimde genelde müzik açıktır bazı insanlar arar beni müzik devam etsin diye meşgule atarım bazıları vardır 3 te arar açarım
Doğru tabiki de geçen gün saatin 12 sinde biri aradı çok korktum ailem vs biri oldu diye
Tabi belli bir saatten sonra yazılmaz ama aciliyeti varsa olabilir.
Sevgili , samimi olunan kuzen , bence bunların dışındakilere atılan mesajlar biraz gorgusuzce olabilir
Geç saatte iş, sosyal vs herhangi birine mesaj atmam gerekirse ilk kısımda mutlaka rahatsız ettiğim için üzgün olduğumu ve karşı tarafın müsait olup olmadığını sorarım, bu şekilde davranmak görgüsüzlük değildir bana göre
İstediğime istediğim saatte atarım tepki verenin ta...:/
çok yakınınsa atarsın ama yine de atmamakta fayda var
mesaj atmak bence olmayabilir ama aramalar insanda panik yapabiliyor ama bunun görgüsüzlük ile bağdaştıramadım
Aramak olabilir ama mesaj atmak konusunda buna katılmıyorum. Özellikle biz gençler genelde arkadaslarimizla aksam ve gece mesajlasiyoruz.
Gece o saatten sonra genelde geç uyuyan arkadaşlara atarım
Samimiyetine bağlı ama bir kadına o saatte mesaj atmak hoş değiş bence.
atatirimla sanki devlet erkanı havalara bak bu saatte mesaj mi atılır
Mesajlar değil ama aramalar beni korkutur. Gece geç saatte ya da sabahın erken saatlerinde gelen aramalar da panik olurum
Bnce olmaz cunku artik genelde hepimiz gec saatlere kadar oturp disrda takiloz
sevvıglıysen atılıt gece sabaha karsı bıle uyan derım seks yaparız
Yakın arkadaşlarda olabilir. Yine de geç saatlerde mesaj atmamalı.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar