Evet, çekindiği için hayır diyemeyenler vardır. Böyle bir insana her şey yapılabilir ve yaptırılabilir. Bunun için ileri derecede saf olmadıktan sonra, kötü niyetli insanlar, bazen "hayır" denmesi gerektiğini, eninde sonunda öğretirler bunlara.
Bence daha çok, doğru olanın bu olduğunu düşündüğü için "hayır" diyemeyenler vardır. Tabi ki apaçık yanlış olan şeylere kapalıdırlar, ama iyilik olsun çoğu şeyi kabul eder, yardım etmeyi çok severler. Oysa ki bazen karşımızdaki için en iyisi, her şeyi kabul etmemekte bulunmaktadır. İyi niyetli ve yardımsever olmak tabi ki çok güzel özellikler, ama suistimale de kapı açmamak gerekir.
Bence değil-dir... Insanları kirmak gibi hobi sahibi olmayan, tam tersi yalandanda olsa ınsanları kirmamak icin hayir dememeyi bilen ınsanları uzmemek lazim yoksa acı gerçekler ortaya çıkınca keşke üzmeseydim diyebilirsiniz
Bence esas güçlü kişiler ''hayır'' diyemeyenlerdir... Çünkü yapacağımız bir şey karşımızdakini gülümsetecekse, onu kısa ve bir anlığına da olsa mutlu edecekse, hayır diyemeyiz, daha doğrusu güçlü yapı ve irademiz buna izin vermez.
Ben gerektiği yerde hayır demesini bilirim ama hayır diyemeyen insanların güçsüz olduğunu düşünmüyorum. Aksine onlar bazı konularda bizden (hayır diyebilenlerden) daha güçlü olurlar.
Hayır kelimesinde, bazen ne güzel hayır'lar vardır. Her şeye evet diyen birisi, kişiliğini bir başkasının yönlendirmesine izin veriyordur. Bu yönlendirmeye izin veren birisinin zaten kendi kişiliği oturmamıştır... :)
Hayır diyememek her zaman acizlik ya da güçsüzlük anlamina gelmez hatıra binaen kıramadığımız insanlarin nazını çekmekte var ama her zaman olmaz tabi suistimale sebep olmamak lazim hersey dozunda olmalı
bir ara hayır diyemiyordum baktım kullanıyorlar suistimal ediyorlar sonradan çok hayır demeye başladım. Güçsüzlükten değil ben kırılmasın diye diyemezdim
maalesef evet hayır demeyi bilmek gerek yoksa kullanıyolar bunu bende önceden hayır diyemezdim karşımdaki üzülsün istemezdim baktım olan bana oluyor diyorum şimdi
Kırmızı cizgisi olmayan insan da biraz sey bence.. yani ciddi konularda Hayir demeyi bilmek kendini bilmek anlamına gelirken gundelik hayatta manasiz seyler de hayir diyememek de daginik insan kafasıdır neye esse onu yapar duzen tutmaaaaz
En İyi Cevaplar