mazeretsiz, tembellikten, üşengeclikten ve bunun gibi sebeplerden dolayı tik haline getirenleri kapsama aldım ki zaten tik bile olsa tedavisi eidlip baskı altına alınabilir...
en uyuz olanı da sınavda burnunu ceken tipler..
Benim kardeşim sürekli burnunu çekiyordu. Nezle, grip gibi bir hastalığı da yoktu. Alışkanlık haline getirmişti. Sümük akacağını zannediyordu ama çekmese akmayacaktı. Hatta bir keresinde dedim O'na çekme, akınca silersin diye yine çekti sürekli. Mazereti ise "Akacak gibi oluyor ama akmıyor ve beni sinir ediyor." oldu. Ben durumun psikolojik olduğunu anladım. Onu durdurmak zorundaydım yoksa kafayı yiyecektim. Ben de bir keresinde sinirden delirmiş gibi yaptım. Uzanıyordu, burnunu çektiği anda sinir krizi geçirmişim gibi yastığı kapıp suratına bastırdım. Zaten bundan FAZLACA sinir olduğumu biliyordu ve muhtemelen onu öldüreceğimi zannetti. Ama ben 5 dk öncesinden babama "GEBEEER" diye bağırdığımda hemen odaya gelmesini söylemiştim. Anlamamıştı sebebini, neden demişti. Ben de bana güvenmesini söylemiştim ve sonunda kabul ettirmiştim. Kardeşimi boğarken planladığım gibi babam geldi ve beni durdurdu. N'apıyorsun sen manyak falan derken ben kardeşime odaklanmıştım korkudan gözleri bile titriyordu. Ben de babamın sorusuna "Doğru düzgün nefes almayacaksa hiç almasın, beynimi eritti" diye cevap verdim. Babam beni tertemiz bir dövdü ama umrumda değildi. O olaydan sonra kardeşim bir daha burun çekmedi daha da fazlası; çayı, çorbayı, kahveyi vs höpürdeterek içtiğinde durması için O'na bir bakış atmam yetti ve şimdi hiçbir gıcık ses çıkarmıyor.
Ölüm korkusu her şeyin ilacıdır.
Abi siz ailecek piskoloğa görünün
Arkadaşlar 2 yıldır yaşadığım bir sorun ve çözümünü aramak için yazdım googleye bu sayfa çıktı birtek sürekli yaptığım bir durum istem dışı üst üste hatta 5 10 kere durmak sızın çekiyorum burnumu 2 sn sonra tekrar devam ediyor btün arkadaşlarım rahatsız bu durumdan eski sevgilim geçensene onun yanına gidiyordum buluşmaya onunla konusurken hiç çekmiyordum sizlerden ne yapmam konusunda yardım istiyorum hatta bunları yazarken bile burnumu cekiyorum gerçekten ciddi bir problemim var bıktım burun kaslarım bazen öyle kalacak diye korkuyorum 1 kere 2 kere yaparsın neyse ama 1er 2 şer saniye aralıklarla sürekli yapıyorum öğle saatlerinde aklıma geliyor bir başlıyorum yatana kadar arada çekmediğim zamanlar oluyor ama en fazla 2-3 saattır başladımmı ardı arkası kesilmiyor
Çok rahatsız edici bir durum. Benimde özellikle ilkbahar aylarında alerjim oluyor ama onlar gibi yapmak yerine peçete kullanıyorum. Peçete diye bir şey var sonuçta milleti rahatsız ediceklerine onları kullanmayı deneseler kendileri de rahat edicek çevredekilerde.
Benim babamda genelde yemek yerken burnunu çeker durur, anlamam bir gün çekerken genzine falan gitcek Allah korusun.. ama burnunu çektiğinin farkında değil o nasılsa :)
Cevap
20Cevap
Benim çevremde genellikle böyle pis insanlar bulunmaz , bulundurmam yani. Bu tür insanların görgüsüzlükten ve bilinçsizlikten dolayı böyle davrandıklarını düşünüyorum. Burunlarını temizlememek görgü kurallarının dışında sağlığada çok zararlıdır. Bunun bilincinde olan insan böyle birşey yapmaz. Refleks olarak burnunu sürekli çekenlerde var böyle insanların doktora görünmelerini tavsiye ederim. Sürekli burun çekmek normal değil ...
benim o, çocukluğumdan beri yaşadığım deviasyon sorunundan dolayı farkında olmadan sürekli yapıyorum, zira ara ara nefes alamıyorum.
haklarında da bir şey düşünmüyorum, çünkü bunu çok abartılı boyutta yapan kimseye rastlamadım şimdiye kadar.
:D Ben. Sabahları özellikle sinüslerim çok dolu oluyor. İğrencim biliyorum ama temizleyip ilaç kullansam da elimde değil 1-2 saat sümüklü modda yaşıyorum
sinuzitim var ve kısın 3 ay boyunca burnumun cesmelerı acıktır. Ve gayette cekerım ben bunda garıp bır sey goremedım..
Aynı durumdayız :)
Bende öyleyim benimde mi sinüzitim var acaba :O
baş ağrısı da varsa sinüzit olabilir.
sinir bozucu. benim kapı komşum ve aynı zamanda akrabam cüney bey anlattığınız tarife çok uyuyor. :-)
Okudugumda bile Offf çektim.. O derece yani...Nefret ederim..Boşuna demiyolar sevmediğin ot burnunda biter diye.
bi kere sınavda öyle biri rastgeldi artık kalkıp tam öldürecektim ki hoca benden önce davranıp selpak verdi ve bizde kurtulduk
hasta olmadığım zaman da oluyor ama bunu burun pisliğiyle alakası yok bunun . Bir şeyi düşünürken çıkmaza girdiğim zaman oluyor istem dışı dah geçenlerde fark ettim bunu. Bu aynı tik gibi bazıları kafasını kaşır bende böyle yapıyorum.
guncelleme senın yuzunden dun gece boyunca burnumu cektım hem de akmadıgı halde... bana bunun hesabını ver .p
ya bazı insanlarda o bir tik malesef. psikolojik bir şey...
ben çok sinirlendiğimde burun çekerim yoksa adetim değildir
ya evet üst kat komşumz ve hergü gelir işin kötüsü onun yüzünden tik sahibi oldum :)
burnunu çeken değil de burnuyla oynayan insanlar görüyorum çok sık.. ve midem bulanıyo :S
O insanlardan biri her deneme sınavında yanıma tünerdi.En sonunda paraya kıyıp 10lu selpak mendil hediye ettim.
nomal bişeydir ve doğal karşılanmalıdır bence. bende allerjik astımım ve ister istemez çekiyorum, düşünürüm çevremdekiler rahatsız olurmu diye. senin gibi çevreminde böyle düşünmesi güzel :)
burnunu çekn değil de matematik hocamın tiki var sürekli burnunu karıstırır iğrenç bi görüntü ama her 10 saniye de bir eli burnuna gider dinle dersi bakalım :)
eli sürekli burnunda olan var ya çok yakın çevremde dudaklarını burnuna ittirmeye çalışan biri var o onun tiki gibi olmuş artık ama gerçekten çok sinir bozucu ve pek iyi gözükmüyor
Ay ben bugün yolda burnumu çok kötü çektim :S yani refleks olarak çekiyodum çok kötü bi ses çıktı :S
Burun cekmeye pislik diyen ilk insanda buradaymis :d ben pisligim sinavlarda burnum akmasada cekerim :d ki cekenlerde var yani gayet normal birsey :d
canımı çok sıkarsa peçete veriyim mi temizle diyorum anlıyo dikkat edio:)
evet. metroda. çok tiksiniyorum. çok kötü. yutkunuyorlar bir de ıyyy.
hastalığı varsa tikgibi olmuşsa ne yapabilir bu insan benm çok yakınımda var ama takmıyorm elinden gelse yapmazdı
benim bu konuda cok buyuk takintim var hele ders anindaysa bu durum dersi degil o sesi duyuyorum yanlizca off cok zor bir sey onerin var mı bu konuyla ilgili
Yaa sınavda ondeki kız sürekli burnunu cekıyordu Kıza mendil verdiler hayla burnunu cekıyor şeytan dıyor vur kafasına iki tane sonra at camdan aşşa :D
zamanında bunu yapıyordum burnumdan ameliyat oldum düzeldim
Yaz kış burnum kurumaz,ama çekmiyorum sürekli siliyorum , hepte aşınıyor orası lanet olsun.
Sürekli değil de burnunu çekenleri tatlı buluyorum :))
keske ben de tatli bulsam :)
olmaz mı çok sinir bozucu bu kadar mı düşüncesiz olunurrrr
burun çeken değil de burun silen var o da ben :D kışın burun tıkalı ilk bahar ve yaz açık vana gibi :)
Universitede çalışıyorum. Odada sol tarafımda 65 yaşalarında bir bey oturuyor. sürekli burnunu çekir ve ben delirecek haldeyim. Yardım edin, bir çözüm yolu bulun lütfen.
şükür yok.olsa idi galiba çekinilmez olacaktı.ya da evi terk etmek zorun da kalırdım
iç gıcıklayıcı bide içine çekip yutkunuyorlar ya afiyet olsun demek istiyorum
amacıma ulaşmışım güzel
çok kötü itici birşey ben hasta olmadığım sürece yapmam... yapandanda hoşlanmam
Bendede oluyor o bazen otobüste falan çok utanıyorum çekerken :D
psikolojik benim otobüste sınavlarda hep çekerim.çok mu memnunum? hey allahım ya bu da mı dert
ben erzurumdayım burada burun çekmesinler de ne yapsınlar soğukta :))
İyrenç Bişey Bende Hiç Olmadı Olsa Burnu Mu Keserim :D
bende cogu zaman burnumu cekerim ne var bunda :D
bugün burnum akıyo silmekten yara oldu :(
benim hic burnum akmaz
Olmaz mı söylerimde ben çekinmem.
sürekli olan biri yok..
Çekmeyen var mı ? diye sormak lazım aslında :D
hayır yok ismi güzel dr :p
huy edinenler var, hiç hoş değil
var evet.pislik yaratma dıyorum genelde
Rastlamadım ya da ben dikkat etmedim.
Cok sinir oluyorum hele ki sinav esnasinda :)
son zamanlarda fifi çeken çok oluyordu :D
Bazen oluyor, selpak veriyorum bende.
kbb nin gazası mubarek olsun
dikkat etmedım hiç yok sanırımm
Arkadaşım var bi tane. Tik olmuş onda çeker durur.
Sinir veriyor
uyuz olurum
çekmesinler mi?
Hayır yok
Babam.
hayir yok
Ben öyleyim
kokainman
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar