Gizli Üye(25-29)+1 yılŞöyle ki eğer karşındaki insana karşı kibar olup alttan alırsan bizim ülkemizde sanki korktuğundan ya da başka çaren olmadığından durumu kabullendiğini düşünüyorlar aslında kullanılan dilin zamanlara göre değişiminden anlayabilirsin eskiden kullanılan dilimize bak örneğin Bülent ersoyun konuşma tarzı gibi sözler baya kibar duruyor ama şu an o konuşma tarzı çok abes gibi gözüküyor aslında konuşma stilimizi yavaş yavaş kaybedince söylenen sözler kendimizi kibarca savunmamız sanki bizi farklı görünmeye çalışan ya da bu durumu mecburiyetten kabullenen bir insanmışız gibi olduğumuzu düşünmeye başladı artık insanlar. Yani bu durum uzun yılların birikimi ile meydana gelen bir durum yani.
07 Yorumla
Soran+1 yılSözler mi kibar yapar davranışlar mı?
Cevap sahibi+1 yılSözlerde kibar yapar davranışlarda sen gayet naif davransanda eğer söyleyiş tarzın kötüyse bu bir anlam ifade etmez bir bütünlük olması gerekir. Hey bana baksana kadın demek var güleryüzle birde güler yüzle bana bakar mısınız hanımefendi demek var arada fark var
Soran+1 yılKonudan saptınız ya da ilk yorumunuzdan
Cevap sahibi+1 yılHayır siz dediniz ya sözler mi insanı kibar yapar davranışlar mı diye bende diyorum ki ikiside bir bütin halinde naif olmalı. Sözlerin naifdir ama davranışın kabadır bu insan kibar değildir ya da tam aksidir yine aynısı geçerlidri bir bütün olmalı ikiside tam kararında olmalı
Soran+1 yılAma Bülent hanım gibi kelimeler kullanmak da garip kaçar dediniz.
Cevap sahibi+1 yılHayır orda şu an ki algı varken insanlarda tuhaf kaçtığını düşünürler anlamında söyledim yani normali özü bu olsada dil tahrip edildiğinden o naiflikten uzaklaştığından şu an sanki abes gibi geliyor ama öyle değil tabikide.
Soran+1 yılHmm pekala
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılİçlerine öküz kaçmış hepsininde. Kızlara bakıyorsun avam boş, ağzı bozuk, mk diye küfür eden kızlar var. Ayrıca hanzo, kro, kaba, mal görünümlü erkeklere maço diye prim veriyorlar. Korkarım 10 sene sonra hanımefendi beyefendi dediğimizde küfretti diye saldıracaklar herhalde.
17 Yorumla
Soran+1 yılKüfürü cinsiyeti yok bu bir. Bu konuda anlaşalım. Küfür bir duygunun dışavurum halidir tıpkı ağlamak veya gülmek gibi. Sonradan oluşturulan yargılarla insanları dışlamak da beyefendiliğinize yakışmaz.
Cevap sahibi+1 yılHanımefendi, ben erkek küfretsin kadın sussun diye bişey demedim. Ama cinsel organı itibarıyla bir kadını becerme imkanı olmayan bayanın mk diye küfretmesi sizce normal bir durummu yani? Ben erkek olsun kadın olsun küfür eden küfürlü konuşan insanları dışlıyorum evet. Zira küfür ve şiddet feodal ve barbar toplumların duygularını değil, öfkelerini dışa vurum biçimidir. Siz hiç küfürlü konuşan bir bilim insanı bir akademisyen bir düşünce insanı gördünüzmü? Küfür cahil barbar insanların karşıdaki insanı edebsiz söylemlerle tehdit etme biçimidir. Örneğin:Anneni s*kerim, karını s*kerim vb gibi.
Soran+1 yılKüfür sadece o tür eylemleri dile getirmek değil ki ama.
Cevap sahibi+1 yılKüfür barbarca bir eylemdir. Küfreden insancıkları da sevmiyorum. NOKTA.
Soran+1 yılNoktanızdan Sonra büyük harfle başlayıp şunu ekleyeyim. Size göre öyle.
Cevap sahibi+1 yılEvet benim doğrularım budur ve sizin doğrularınızla çatışabilir. Siz gibi düşünmek zorunda mıyım? Sizin doğrularınızda bana yanlış mesela. Siz kendi doğrularınıza göre, ben de kendi doğrularıma göre hayatımızı yaşamaya devam edelim. NOKTAAAA.
Soran+1 yılGarip.
Saygiyi nezaketi kibarligi eziklik diye tanimlayan insanlar oldugu icin bunca saygisiz insan var zaten asla eziklik oldugunu dusunmuyorum siz saygili kibar olun da varsin insanlar sayginiz altinda ezilsin
00 Yorumla
- Kişilik & Karakter konusunda 326 cevap paylaştı.
+1 yılEziklik olarak adlandırmak yanlış bence. Olması gereken buyken insanlar yapamadığı şeyleri düşük görmeye bayılıyorlar.
30 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
43Cevap
+1 yılKendi eksikliğini başkasını aşağılayarak kapatmaya çalışan basit insanlar olarak görüyorum ben öyle diyenleri.
11 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın
- Kişilik & Karakter konusunda 646 cevap paylaştı.
+1 yılKibarlıkla eziklik çok farklı şeyler
111 Yorumla
Soran+1 yılTürkiye şartlarında neden kibar insanlara bu tür etiketler takılıyor.
- +1 yıl
İnsanlara etiket takmayı seven bir milletiz ve nezaket, kibarlık tarzı şeylerden çok uzağız bu da bizi doğal olarak bu duruma yönlendiriyor
Soran+1 yılSizce bu durum nasıl değişir? Ne kadar sürede değişim olur?
- +1 yıl
Türkiye sürekli geri sayan bir ülke bu durumu kendi içinde değiştirmek istiyorsan tek önerim kimsenin olmadığı dağlık bir arazide tek başına yaşamaya başla ve dış dünyadan uzak dur
Soran+1 yılAmacım kendimi korumak değil. Doğruyu hatırlatmak ama.
- +1 yıl
Anlamak istemeyene hiç bir şey anlatamazsın
Soran+1 yılBu durum için ne yapabiliriz işte?
- +1 yıl
Hiç bir şey
Soran+1 yılYapma ama. Her zaman bir durum olmalı
- +1 yıl
Akıl s** değil ki millete sokasın
Soran+1 yılAhahhaha.
her şeyin aşırısı pek makbül değildir bununla birlikte kibar olmayan bir insanla geçireceğim zamanı aşırı kibar olan birine tercih ederim. ezik diye düşünenlere saygı duyuyorum çünkü kendime saygı duyuyorum , peki o eleştiriyi yapanlar kendilerine ne kadar saygı duyuyorlar?
00 Yorumla
+1 yılNuri bilge ceylan ne diyor, mutevazi olmak saygıyı azaltir bizim memlekette..
11 Yorumla
Soran+1 yılEvet. Bundan bahsetmek istedim. Teşekkür ederim
+1 yılBasit bir ornek vereyim: Hakkiniz olan birsey gaspedildiginde sessiz kaliyorsaniz bu efendilik degil eziklik olur.
Varsa eger bu genel kaninin nedeni, ezik olup, ezikligini kabul edemeyip efendilik kalkani arkasina pusan zayif karakterli insanlardir.00 Yorumla
+1 yılDobra insanlar gurubunda kibar çıt kırıldım insanlar zayıf görünür bunun sebebi şu onlar sizi kendilerinden daha az deneyimli olduğunuzu düşünüyor bu kadar basit
06 Yorumla
Soran+1 yılKarışık oldu
- +1 yıl
Sade verelim o zaman sizi aynı kafa yapısında görmüyorlar ya da birbirinizi çok az tanıyorsunuz sizde onlara ufak jestler yaparsınız olur biter insan ilişkileri basittir zekanızı kullanın
Soran+1 yılAmaç etkilemek mi?
- +1 yıl
Dostluk olur arkadaşlık olur etkilemek olur kulvar çok nerede yürüdüğünüzü bilmiyorum bir şeyler söylemek zor hayat sizin
Soran+1 yılGenel insan ilişkisi için sordum
- +1 yıl
Evet önce insan olmaları lazım :)
+1 yılKibarlık sözlerde değildir davranıştadır bir insanın ruhu kaba olduktan sonra ettiği sahte sözlerin ne hükmü var?
Doğal olsun içten davransın kelimeleri nasıl kullandığına bakmam ben10 Yorumla
+1 yılEvet aynen öyle benim kişiliğim böyle ve hep ezmeye calisiyorlar ama çok sinirli bir yapımda var sabırlı da değilim bu yüzden fazla anlaşan yok
16 Yorumla
Soran+1 yılÜzücü durumla nasıl baş ediyorsunuz?
- +1 yıl
nedeni bitek bu da değil genelde etrafta düşüncesiz aptal insan çoğunlukta olduğu için fazla arkadaşım yok zaten anaokulundan beri bu böyle alistim bu duruma baş edemiyorum yani
Soran+1 yılKırıla kırıla siz de onlar gibi olmayı öğrenemediniz mi?
- +1 yıl
Herkeste böyle diyor sen fazla kirilmamissin ki hala böylesin diye😂 ama çok kötü şeyler yaşadım bir ara değişmiştim ama artık ben istemiyorum öyle olmak sırf bu yüzden negatif insanlardan kaçıyorum hayvanlara veya çocuklara şiddet tecavüz haberlerinden şiddet korku videolarını izlemiyorum umursamamakta çalışıyorum
Soran+1 yılBu kibarlık değil insanlıktır.
- +1 yıl
Evet saflık kibarlık insanlık üçüde
+1 yılBizim toplumumuzda ilgi, saygı, kibarlık, nezaket gösterince Türk milletinin doğası şaşıyor. Ne yapacaklarını bilmedikleri için apır sapır davranışlara giriyorlar.
20 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 19,5b cevap paylaştı.
+1 yılAlçakgönüllü olmakla eziklik arası ince çizgi vardır. Kibarlık ile kırılma arası da öyle. bir tık fazlası işi berbat eder.
10 Yorumla
+1 yılkarşı cinse karşı her zaman insan gibi davranırım ama karşımdaki insan olmazsa tabi ona göre takılırım.. bazılarıda çok salak oluyo :(
00 Yorumla
+1 yılKadınlar kibarları ezik aygırları aslan gibi görürler ve bu çarpık bakış açılarıyla her zaman kötü çocuklara yavşarlar.
00 YorumlaHele kızlar hiç dayanamıyor. Hayatlarında ne yaşıyorsalar artık açılmaya başladım yani 🙄
01 Yorumla
Soran+1 yılNasıl açılmak?
+1 yılDeğil, ne istediğini bilenler için hoşluk ve görgüdür.
10 Yorumla
+1 yılYa bu kimine göre öyle ama kibarlık eziklik değildir
10 YorumlaKendileri oyle olamadiklari icin ezik diyerek onplana cikmaya calisiyorlar.. yazik.
00 Yorumladizi/film özentiliği daha mı iyi? kibarlıktan ödün verilmemeli ne olursa olsun
03 YorumlaYoo ne alakası var. Nezaket her zaman kişiyii baş tacı yapar.
00 Yorumla
+1 yılben görmüyorum saygı duyuyorum ben böyleyim ama saygı duyulmuyor dalga geçiliyorr bee
00 YorumlaEzik denmiyor. O ezikler kendini beyefendi olarak tanıtıyor
00 Yorumla
+1 yılCahil olduklarından dolayı öyle diyorlar. Eziklik değil kesinlikle
00 YorumlaBazen hoşuma gidiyo cok sıkıldım cunku bad girl triplerinden
00 YorumlaHayır kötü bir durum değil bu eziklik olarak görenler kendini beğenmiş insandan başka bir şey değil.
00 Yorumla
+1 yılEfendilik güzeldir. Bunu eziklik olarak gören dünya görmemiş cahildir.
10 Yorumla
+1 yılerkeklerde çok yumuşaklık hoş değil bence. azcık gürleyeceksin yani.
00 Yorumla
+1 yılCok kibar olmak iyi degildir bence karsindaki kiside zamanla senden sogur eyer cok kibar olursan
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılTam tersi ben acayip hanim efendi oluyorum karakter meselesi bence.
Tabi hoşlanmam lazım karşımda ki kişiden00 Yorumla
+1 yılinsanlıktan anlamıyor kimse onun dikip geçecen bence
00 YorumlaAşırı Kibarlık iyi değildir ya itici gelir bana kibar olur yeter
00 Yorumla
+1 yılgüzel şeyler kendisinde olmayan insanlar karşılarındaki güzell şeyleri aşağılar ama güzeller bunu umursamasın lütfen
00 Yorumla
+1 yılEzile büzüle de nazik olunmaz ki ama!
04 Yorumla
Soran+1 yılEzilmek büzülmek değildir kibar olmak
- +1 yıl
Ezik dedikleri tipler kibar değil yani, aynı şeyden bahsediyoruz. Ben de nazeket sahibi olarak bilinirim ancak kimseden duymadık o tip sözler, aksine saygın bulunuyor.
Soran+1 yılSanmıyorum.
- +1 yıl
Neyi sanmıyorsunuz acaba? Benim gördüğüm bu. Avarelere saat bile sormayınca problem yaşamıyorum. Tek başına kibarlık sevilesi değil.
Nezaketli.
80 Yorumla
+1 yılDeve diken, insana... Ehm.
10 YorumlaNaif olmaktan gurur duyuyorum.
10 Yorumla
+1 yılnerede oyle zerafet bugunkı kadınlarda...
10 YorumlaHayır centilmenliktir.
00 Yorumlaben erkek gorunce ezilip buzuluyom :(
01 YorumlaNezaket ve Görgü Meselesi
00 Yorumla
+1 yılMoruk çünkü havalıyız morruk
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 859 cevap paylaştı.
+1 yılKendileri ezik ne anlar yobaz kibarlıktan
00 Yorumla 4-S kuralina dayalidir. Seveni... ,...
00 YorumlaBence eziklik olmamalı
00 Yorumla
+1 yıldeğildir ama bunu kötü algılarlar
00 YorumlaHayır asilliktir her iki cins içinde
00 Yorumla
+1 yılkibarlık çok etkileyicidir
00 Yorumla
+1 yılHerşeyin aşırısı zarar.
00 YorumlaAşırısı iyi değil işte
00 Yorumla
+1 yılhiç sanmıyorum kibarlık güzeldir
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKarakter meselesi malesef
019 Yorumla
Soran+1 yılNeden maalesef?
Cevap sahibi+1 yılolmasa iyi ama malesef var
Yanlış anladın galiba
Soran+1 yılYine anlamadım desem
Cevap sahibi+1 yılYok ben anlatamadım galiba ama kötü bir anlamda değil. Kişiden kişiye değişir öyle olanda var öyle olanda ama beyefendi lerin de hanım efendi lerinde nesli tükenmek üzere.
Soran+1 yılNesli artar o şekilde terbiye alırlarsa
Cevap sahibi+1 yılUmarım dediğin gibi olur canı gönülden isterim ama benim umudum yok.
Soran+1 yılBenim de ama umutsuz olmak mutsuz olmaya iter.
Cevap sahibi+1 yılMutsuz olmam için umutsuz olmama gerek yok.
Umutlu olduğum zamanlarda da mutsuzum.
Benim için fark yok
Soran+1 yılKaramsarlık sana ne getiriyor peki?
Cevap sahibi+1 yılKaramsar olduğum zaman çıkmam en fazla 5dakka sürer. Ben pozitif düşünsem de malesef kanım negatif olduğu için zor oluyor
Soran+1 yılSorun kafa yapın da. Oraya el atsan düzelir. İnat etme. Her şey iyi olacak
Cevap sahibi+1 yılKafa yapımda ne varmış?
Soran+1 yılNegatif diyorsun Ya her şeye.
Cevap sahibi+1 yılBu konuşmanın bir yere varacağı yok galiba ben fazla uzatmayım.
Yanlış anlaşılmasın sadece boş bir konu gibime geldi
Teşekkür eder iyi geceler dilerim saygılarımla gizliüye.
Soran+1 yılAnlaşılmadığı zaman konular bahane olur ve boş denilir. İyi geceler
Cevap sahibi+1 yılBak arkadaş kendini bilen birisi başkalarının ne dediğini umursamaz. Yorgan altından laflar diyorsun
Ve konunun sonu yok beni tanımadan böyle konuşman yanlış nasıl birisi olduğumuburda anlatacak değilim. Boş konu olmasa boş demezdim. ben saygımı bozmayacağım gizli olsam bile bana yakışmaz.
Soran+1 yılAmacım başkalarının fikirlerini de anlamak. Kendimden eminim diye şov yapmak değil. Yanlış algılara sebebiyet vermeyin.
Cevap sahibi+1 yılTamam siz haklısınız ben yanlış algılara sebebiyet vermek istemiyordum kusura bakmayın.
Soran+1 yılKusurluk durum yok.
+1 yılNeden eziklik olsunki
00 Yorumla
+1 yılHayir ama iticiliktir
00 Yorumla
+1 yıldegildir nezaket incrlik iyidir
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılNormal kibarlik iyidir aşırı kibarlık iyi değil
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılHayır tabiki
00 Yorumla
+1 yılHayır ne ilgisi var
00 YorumlaHayır.
00 YorumlaDegildir
10 Yorumla
+1 yılKısmen
05 Yorumla
Soran+1 yılNeden?
- +1 yıl
Özgüven eksikliği olabilir erkekte
Soran+1 yılAlakası yok desem
- +1 yıl
Bilmem ben kibarım
Ama bokunu çıkarmam
Soran+1 yılSanmıyorum
Ben bir beyefendiyim
088 Yorumla
Soran+1 yılBeyefendiler de alçak gönüllü olur. Övgüye kaçmazlar bayım
Soran+1 yılYanılıyor olabilirsin
Soran+1 yılBelli etmek istemeyen birisi olamaz mıyım? Pencerenizi lütfen daha geniş tutun
Soran+1 yılHayır hayır. Gece gece size heyecan yarattıysam kusura bakmayın. Ben sizi tanımıyorum. Sadece bu tür şeyler olabilir dedim. Özür dilerim.
Soran+1 yılSevindin o kişi sandığındaki ve bu tarz duygulara sebep olduğum için diledim
Soran+1 yılSize göre basit gelebilir ama bana göre büyük anlamlar içeriyor. Kendimden yola çıkarak özür dilemem de sakınca görmüyorum. Çünkü hakkında ön yargıda da bulunmadan kendi yargılarıma göre hareket ettim. Haksız mıyım?
Soran+1 yılSize de bey.
Soran+1 yılBeyefendi statüsüne sizi koyamadım.
Soran+1 yılGülmeniz ne hoş.
Soran+1 yılHayır bey. Mühendislik okuyorum. Detaya daha da inmemi istersen eğer?
Soran+1 yılOlur. Tavsiyeniz için teşekkür ederim ama reelde de gösteriyorum diyerek hava atmayacağım.
Soran+1 yılAma ön yargılı olup bana laf attın.
Soran+1 yılAma durumu izah ettim.
Soran+1 yılEtkilemeye çalışma beni. İlgimi bu şekilde iltifatlarla çekmezsin ki şu var. Herkesin içinde verilen öğüt öğüt değildir. Ortam kibar olmaya müsait değil onu fark ettim
Soran+1 yılİroni yaptım
Soran+1 yılAyrıca efendim olsun orası 🙊
Soran+1 yılÇok yüklendik pardonn
Soran+1 yılEvet sanırım
Soran+1 yılİyi uykular
Soran+1 yılRica ederim usta.
Soran+1 yılAhahaha. Güldürme.
Soran+1 yılYa ama usta demek mi hanım olmakmış? Aaa!
Soran+1 yılYa ama seviyorum
Soran+1 yılBana ne olduğunu söylemek derken?
Soran+1 yılGüldürdün. İlahi sen. İspatlamakla sence uğraşır mıyım? Senin fikirlerine sürekli karşı çıkamam. Benim kaybım yok sen güvenini kaybediyorsun ve biraz da masumluğunu
Soran+1 yılÜslubunu bozmazsan sevinirim. Elim masalıdır. Evet bu bir tehdit. Hayat sizin gördüğünüz pencereden ibaret değil siye yukarıda belirtmeme rağmen şu tavrınız çok kaba. Bilin istedim.
Soran+1 yılÖzürlerin ben de manası yok. Kendi vicdanın şu an rahatladı ve dedikelirn geri gelmedi.
Soran+1 yılBir şekilde adalet.
Soran+1 yılBen kişiliğine laf atmadımm olay kişiselleşiyor.
Soran+1 yılHa sen sanıyorsun ki ben cesaretsizlikten böyle gizliyim? Yine pencereler ama dar olanından.
Soran+1 yılNeye?
Soran+1 yılHerkeste olan durum bence ama teşekkür ederim
Soran+1 yılDüzeltme yapayım gıcık kız.
Soran+1 yılHayır. Kendimi biliyorum.
Soran+1 yılOooo. Bak güzel noktaya parmak bastın
Soran+1 yılYarım saat okuma kuralım var. O stabil. Kalanını da istersem devam ediyorum. Neden?
Soran+1 yılSeviyorum kitapları da. Hayır. Sertan diye birisini tanıyorum ama.
Soran+1 yılHayır dedim.
Soran+1 yılHayır yok ama sertan diye birisini tanıyorum demek istedim. Tanımalı mıyım ki?
Soran+1 yılHer gün dersim yok. Düşünmen için sağ ol çok kibarsın. Halen birisine mi benzetiyorsun?
Soran+1 yılTamam da Serdar kim o zaman?
Soran+1 yılNeden polis bey?
Soran+1 yılEdiyor muyum? Polisler takip etmez mi ayrıca
Soran+1 yılMesaj atarım kimseden haberim yok.
- Kişilik & Karakter konusunda 12,1b cevap paylaştı.
+1 yıldeğil
00 Yorumla - Devamını Gör (5)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne