Bütün gün telefon ekranına bakanlardan bahsediyorum... Yoksa farklı biri misin? Hakaret edip canını mı yaktım? Kusura bakma ama birilerinin seni tokatlaması lazım bu saçmalığa bir son verebilmen ya da en azından kontrol altına alabilmen için. Şimdi itiraf et.. Kimsin sen? Farkındalığın , bilinç düzeyin ne durumda? Yoksa iyice uyuşturulup köleleştirildin mi?
Sosyal paylaşım sitelerinde saatlerini geçirmeyi gereksiz ve zaman ısrafı olarak görüyorum. Tanışma siteleri fazladan yanlış ilişkileri de körüklüyor. Oyunlar ayrı bir bağımlılık oluşturuyor. İnsanın günlük yaşamını kolaylaştırmak gibi basit bir işlevi olan akıllı telefonlar, her an beraberinde bulundurulabilmesinin de avantajıyla insanın kendisine kalan bütün vakitlerini çalıyor. Teknoloji çağının insanı yalnızlaştırıp asosyalleştirmesine ayrı bir boyut kattı bu cihazlar.
Teşhis çok doğru... Ama yeni nesil ve özellikle şehirde yaşayanlar farklı bir hayat bilmediğinden bu durumu normal görebiliyor. 1 saatlik mesajlaşma 5 dakikalık bir telefon konuşması ile halledilebilecekken farkında değiller harcadıkları zamanın. hatta bize eskiden telefon sohbet etmek için değildir diye kızıp telefon konuşmamızı kısa tutmamız için uyarırlardı. Ve haklılardı da bence... Sohbet yüz yüze olmalı telefonda konuşarak ya da mesajlaşarak değil.
Telefondayım çoğunlukla. Farkındalık, bilinç öyle gelişigüzel çağın dışında kalarak elde edilebiliyor muydu? İnternet olmasa bugün ben olduğum kişi değildim, asıl o zaman uyuyor olurdum ve durumumu bilinçli olarak tercih ederdim; korkmam gereken şey bundan başkası değil. Elimde bir anahtar var, bunu g*tüme de sokabilirim, kapı deliğine de. Yararıma kullandığımı düşünüyorum. Daha okunacak çok şey var.
Çağa ayak uydurdum diyorsun... Ok de ayak uyurduğun çağın gerçekleri sana maddi bir şeyler kazandırsa da aslında sonuç itibarı ile kazanmış olmuyorsun. Ne demek istediğimi şu anda bu yaşında anlan kolay değil.. Kişiliğin buna uygunsa ilerde sen de "çağın" bizi nasıl bir belaya soktuğunu belki anlayabilirsin.
Oooo! Büyük girdirdiniz hocam! Sizi mi kırcam? Ben velet aklımla oturmasını bilirim. Kazanç nedir hem? Kaybeden yok ki kazanan olsun. Çağ belaya sokmaz, bela çağa sokulur. Büyüdüğümde yaşıyor olursanız tartışalım. Huzurlu geceler!
Bazen arı kovanına çomak sokmak iyi oluyor. İnsana düşman olanlar ona yalakalık yaparlar. Dost olanlar ise hatalarına ayna tutarlar. Gel gör ki dostla düşmanı ayırt etmek için de asgari bir zekaya sahip olmak gerekir. Neyzenin en sevdiğim dörtlüğünü hatırlattığın için teşekkürler.. Konuya uymuş :)
Bunun kararını sen vermelisin... Sonuçta algıları açık. mantıklı kararlar verebilen birisisin. Ama benle olan arkadaşlığın bence yarı veya çeyrek embesillikle alakan olmadığının bir göstergesidir ;)
Bütün gün telefona bakabilecek gibiyim, ama başaramadım daha. İş var çalışıyorum. Çalışmasam bakardım, bir emekli olayım da master olayım, ya da belki o zaman da sıkılır bırakırım, bilemiyorum😊
En İyi Cevaplar