Düğünü gereksiz ve saçma bulan varmı?

Düğünleri oldum olası sevmem. Sevgilimle&annesiyle konuşurkende bunu dile getirdim. Bakış açım şöyle; Düğün denilen olayda tonla para dökülür sanki o para havadan yağıyor gibi, davetiyesiydi (bakıp bakıp 'hıaa' denilip yırtılan kâğıt parçası) mekanı yemeği vs vs vs bisürü gereksiz yemek yemeye ve ona buna bakıp laf etmeye kusur aramaya gelmiş insan topluluğu toplanır, gelin damat sahneye çıkar oynamayı bilmese de zorla çıkarılır ve rezil olunur, sahne de o aç ve kusurcu halk'a kendilerince bir show yaparlar onlarda izler. Dedikodu tavan tabii. Sonra o düğün biter (3-5 saat sürdü) evlere dağılınır ve gelin damat o borcu sıkıla sıkıla öder (tabi arkasında yaslanacak koca bir duvar gibi baba&ana&nine&dayı yoksa)

Bana göre o düğüne dökülen fuzuli parayla birikim&yatırım yapılır, dünya turuna gidilir (ufakta olsa), ev alınır, vasıta alınır, eşyaları bir fazla ve lüx döşenir, hiçbişey yapılmasın çatıır çatıır yenilir.
Ben böyle düşünüyorum babam öldü annem şükür hayatta diğer akrabalarla görüşmüyoruz bile sevgiliminde durumu aynı. Sizce içimde kalırmı bu düşüncem ilerde bir pişmanlığa dönüşürmü veya sizce yanlışmı düşünüyorum gelinlik kısmetse giyicem dış çekim yapmak istiyorum sadece birde nikah yapılacakken güzel beyaz kıyafet alınır saç yapılır az foto çekilir gibi düşünüyorum pişmanlığa gidermi ilerde?
Düğünü gereksiz ve saçma bulan varmı?