Dediginiz zamanlar oluyo mu? Herseyin kontrolden çıktığı yalnızlığınızı derinlemesine hissettiğiniz?
Benşu antam o noktadaym hersey anlamsız,saçma
Benşu antam o noktadaym hersey anlamsız,saçma
Aslında seçeneksizlikten değil, çok fazla seçeneği olduğu zaman yaşar insan bu duyguyu...
insan psikolojisi yalındır, kaosu sevmez... bu yüzdendir ki hayat hep bir düzen içine sokulmaya çalışılır, seçenekler teke indirilmeye çalışılır... hep aynı iş yerinde çalışmak, bir tek kişiye ait olup bir ömür sürmek vs. eğer senin düzenli bir işin yoksa bu senin binlerce iş seçeneğin olduğuna, düzenli bir ilişkin yoksa bu senin binlerce eş seçeneğin olduğuna işarettir... ve biz insanlar geleceği görmek gibi bir yetiye sahip olmadığımız için, bu belirsiz durumu amaçsız olduğumuz için kaos olarak nitelendiririz... halbuki önümüzdeki, iştahsızca mecburen kaşıklayacağımız bir tas soğuk çorba değil bol seçenekli bir açık büfedir...
''yaşamak için bir sebep'' değil, şöyle olmalı ''bir sebep için yaşamak''...
Biz istiyoruz ki, sebeplerimiz elimizde olsun... şu an için bu sebeplere sahip olmamamız onlara ulaşamayacağımız anlamına gelmez... yeter ki sen yaşadığın hayatın kendisinin, bol seçeneklerinin aksine tek ve bir seferlik olduğunu unutma... her ne kadar 7 milyar insan tek bir dünyada yaşasa da, herkesin kendine ait bir dünyası var... hayatta her şey senin için... bugün sana anlamsız gelen hayata sana bir sebep vermediği için küsme, o sebebi ondan almak için yaşa...
Her insan hisseder bunu ama bir şekilde bunun üstesinden gelmeye çalışıyor. Bazen de tüm bu sıkıntıların içinde canı sıkılmaktan üzülmekten mutsuzluktan patlayıp gidiyor. İşte tam da bu sırada bu düşündüklerini düşünüyor. Seni kimse kurtaramaz böyle düşündüğün anlar da zaten kimseye ihtiyacın yok yalnızca umut etmeye ihtiyacın var bunu da sen kendine verebilirsin. Kendini yalnızca sen kurtarabilirsin zaten kendini bu duruma sokanda sensin. Mesela sorun ettiğin şey nedir iş mi arıyorsun bulamadın ve bu gidişle de hiçbir zaman bulamayacağını mı düşünüyorsun. Hemen tam tersini düşün her şey yoluna girecek bulacağım bunlar gelip geçici günler öyle güzel bir iş bulacağım ki her istediğimi yapabileceğim diyeceksin. Ya da diğer konu neyse işte onun tam zıt yönünü düşün moralini düzeltmeye bak. Bak bu gidişle evde kalırsın söylemedi deme :)) Kendini mutlu hissettirecek şeyler yap mesela normalde ne yapmaktan hoşlanırsın şarkı söylemeyi geç şu saatte söyleyemezsin zaten. Şu an yapabileceğin bir şey olmalı onu yap biliyorum şimdi seni uyku tutmaz saatin 5 olmasına daha çok var kendini eğlendirecek bir şey yapmalısın. Böyle günlerde komedi filmi izlesen daha çok canını sıkar romantik komediye hiç girmiyorum bile :)) O zaman ne yapabilirsin ?...
Ya ben daha da uzun yazıyordum da dedim ne yapıyorsun roman okuyacak havasında olsa burada ne işi var alır eline bir kitap okur dedim durdum :D
He daha uzun olsaydı okumazdım diyorsun peki peki ağlamıyorum ben gözüme çöp kaçtı ühüüü. Kalbimi kırdığına göre bana 1 paket 502 yapıştırıcı borçlusun. Geciktirirsen avukata veririm savcıyla çay içerim...
Öyle mi keşke bu yazdıklarımı tam göndereceğim esnada sayfa kapansaydı o zaman kalbim şimdiki gibi acıyor olmayacaktı :((.. Okumazdım dedi ya düşünebiliyor musun bana bana bihterine okumazdım dedi :((
Peki behlül ama unutmadım birazdan gidip amcanla seni aldatacağım oh olsun... İyi geceler :))
oluyor olmaz mı? oluyor ama ardan bikaç gun geçiyor iyi oluyorum sonra gene o oluyor gene iyi oluyorum bakmışım yıllar geçmiş :)) bu hep böyle sürecek işte ölümümüze kadar.
Saglikliyim, huzurlu, mutlu bir ailem varken gelip gecici problemlerim icin anlik uzuluyorum sonrasinda geciyor. Sukretmeyi bilmek lazim.
Cevap
31Cevap
insanın çöktüğü zamanlar oluyor, bunalıma girdiği anlar oluyor.. Bu durumu her insan oğlu yaşıyor ama yaşamak için sebep bulamıyorum demek afedersin ama acizlikten başka birşey değil.. Dünyada şuanda hangi dertlerden dolayı ne sıkıntılar, ne çıkmazda olan insanlar var acaba düşünsene.. Senin derdinle kendi dertlerini değişmek isteyen milyonlarca insan.. Bu kadar küçümseme hayatını..
Çok uzun bir süre bu konuyu düşündüm ama yaşamak için bir sebep yok.Ne ailen bir sebep nede evleneceğin insan.Birgün ecel onlarıda alıp gidince işte ozaman daha çok yıkılcağız.
Bu hayatı yaşamaktaki amacımı çok sorguladım ne iin yaşıyoruz ki ömrümüz boyunca çalışıp didinsek ne olcak birgün ölüp gidecek ve o çalışıp didinmekle harcadığımız bir ömür bir hiç uğruna gidecek.Bu hayattan pek beklenti sahibi değilim,gittiği yere kadar gider,gitmediği yerdede son bulur ama benden sana bir tavsiye yaşamak için bir sebep aramayı bırakıp anı yaşamalısın.
link
Seni benden, beni senden daha iyi kim anlar?
Seninki de benlik...
Sen seni anlayacak değil, derdine dert ekleyecek birini arıyorsun anlaşıldı...
Ben hep öyleyim ve artık yalnızlıktan ve söylediğiniz gibi her şeyin kontrolden çıkması ve berbat bir hayat yaşamam... Bu yüzden ötenazinin yasal olmasını istiyorum.
Daha yeni başlıyoruz.
İşe baslıyacam kendı evıme cıkacam.
Kopegimi alıcam .
Dünyaya geliş sebebimiz Allah'ı bilmek ve ona ibadet etmektir. İnsan bunları yapmayı bırak, dünyaya geliş sebebi ni bile bilmez bazen, ailesi öğretmez çünkü. Geliş sebebi ni yerine getirmedikten sonra seni yaratanı hiç tanimadiktan sonra huzuru bulman imkansiz. Sana tavsiyem namaza başla ve Kur'an oku (bilmiyorsanda git Bir kursa öğren) emin olki bu huzurun 100/80'i dir. Daraliyorsun sen değil gönlün daralıyor çünkü asıl sahibi olan Rabbisini bulamamış hapseddiğin gönlüne Rabbisini bulmasına izin ver biraz olsun İslam'ı yaşaki huzur bulasın. Emin ol sonra bana hak vereceksin, bende aynı yollar aynı bosluklardan geçtim tâki Rabbimi buluncaya kadar...
Hergün yolda yürürken metroda seyahat ederken otobüste yolculuk yaparken evde otururken bu dediğin şeyi düşünüyorum ve yaşamak için bir sebebim olmadığını fark ediyorum ben de..
Kim seni bu kadar uzdu guzelim ya? Paylasmak ister misin aklindan gecenleri ?
rica ederim
sevgili bul geçer ya da bekle 14 Şubat geçsin geçer. :)))
o değilde buuketçim hayat zaten anlamsız. en anlamlısı bile anlamsız.
yani anlamlı diye yaşamıyoz. bilet tek kullanımlık bidaha göremeyiz diye yaşıyoz işte ;)
sevdiklerin için yaşamak zorunda kalıyor ınsan buket
sözler kadar kolay olmuyor kı
bende sebep bulamıyorum
sevıncler buruk
hayaller kırık
gözler nemli
ama sevdıklerın
yanı annen
yanı baban
yanı kardesın
...olmuyor be buket bırakıp gıdemıyorsun
gecmısın adım attıgın sokaga senle bırlıkte gelır...
Ben yanlız değilim,üzülecek bir nedenim de yok ama niyeyse yaşamdan pek tad almıyorum 8.sınıftan beri böyleyim yani şu an üni1.sınıftayım yani anlık sevinçlerim oluyor ama anlık yani onun dışında mutlu olduğum söylenemez.
Aslına, asıl vatanına sen yani ruhun ulaşmadıkca tam mutluluğu huzuru bulamazsın zaten, bunun içinde Allah'a tam teslimiyetle yönelmen emirlerini yapıp yasaklarından kacman böylelikle terakki etmen derece atlaman ve asıl vatanın olan mebnei muntehaya dönmekle ancak huzur bulunur. Birde kuran okumak namaz kılmakta insana huzur verir. Dünyaya geliş sebebimiz Allah'ı bilmek ve ona ibadet etmektir. Bizi yaratana ibadet etmedikçe asıl var oluş sebebimizi yerine getirmedikce huzur nasıl bulunur?
Evet yaklaşık 1,5 yıldır aynı şekilde yaşıyoruz zaten.Sen de yaşayacaksın.Haksızlık olmasın.
Peace ^^ sister.
yalnızlığını bitirecek birini bulana kadar doğayla takıl. yani iyi bir manzarası olan yerlere git. doğayı izle iyi gelir. ben yağmurun başlamasına yakın kuleye çıkar kara bulutları izlerdim:)
ben dogdugumdan beri bir sebep bulamadım. tesadüfen geldik mecburen yasıyoruz.
:)
Hayatımda o kadar çok yol ayrımı yaşadım acı çektim dibe battım ki defalarca istedim bunu ama her seferinde de düştüm yerden kalkmayı başardım pes etmedim.
O kadar zorki hayatta kalmak icin hicbir sebebinizin olmamasi . Ben dustum ailem dagildi herseyimi kaybettigim oldu Allah kimseyi dusurmesin.
yaşamak için tek sebebim kardeşlerim ve nişanlım.. beni hayatta tutan başka hiç bir sebep yok.. :/
Yaşamak için sebebimiz olmaya inandırılmışız tat alma yetimizi zamanla yitirmişiz bir çok şeyi kaçırıyoruz sırf bu bilinçsizlikten...
yarın ölecegimi bilsem sevinirim valla mutlulukdan valla uyuyamam uykusuz giderdim :)
Sadece onundekileri gorursen etrafina bakmazsan oyle duruma sık sık dusersin biraz etrafina bak ve hava almani engelleyen insanlari uzaklastir etrafindan...
olmuyor sebep aramıyorum sanki istesem yaşamayacakmışım gibi ayak yapmıyorum
Bunun nedeni ; kişinin yaşamak için sebep bulmak "istememesi" Üşengeçlik, her şeyden herkesten kaçmak istemesi. Yalnızlık kavramını zihinden çıkarıp mutlu olmaya bakmalı insan..
bence kafaya takma o insanların buna hiç değmeyeceğini söyle kendine ve kendini bir şey ile meşgul et :)
mutlaka bir sebep cıkıyor karşıma ^^
yada beni o durumdan kurtaran oluyor elbet ..
Huzur islamda. yaşanmış bazı şeylerden sonra anlaşılmışki dinimize gidiyor her yol. islamiyete yönelmiş herkes.
Ölmek o kadar kolay degıl emın ol
o ne bicim nick la megri megri gibi
her zaman bir sebebim var <3
seninde olsun <3
Zaten boşa yaşıyoruz hep. Her an düşünüyorum. Dünyada yaptıklarımız çok anlamsız.
çokmu anlamsız. namaz kılmak mı anlamsız, oruç tutmak mı anlamsız. o zaman allah bizi niye yarattı öyle boş boş yaşayalım diye'mi
Bi gidin işinize allah aşkına
sen yaşamayı bilmiyosan hayat ne yapsın ? ne gibi bir gidişat çizdin bugüne kadar kendine ?
herşeyi takma kafanaa gelir geçer gülersin sonraadan bu haline.
Yasamam ıcın tabıkı bır neden var .. AİLEM ..
katılıyorum sıze :D yasamayak da olek mı D D: D: SAD:SA D: :ASD:A SDSA
das
,.dsad.sad
Aynı noktadayız bakalım sabredelim ne olacak
bazen oluyor sonra kendiliginden geciyor bende.
Hareketsiz bir hayattan dolayı
hiç o noktaya gelmedim şükür
Sık canını hiç bişey düzelmeyecek her şey daha da kötüye gidecek
Şu an ben de öyle diyorum.
aferin :)))))))))))))
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar