Bizim dinimizde Kader, yabancıların kültüründe şans aynı kapıya çıkar. Hani adam kafe de otururken içeri kamyon dalar, millet ölür yaralanır ama bizim elemanın burnu bile kanamaz. Çünkü kamyon onun masasına birkaç metre kala durmuştur. Haberler der ki ; ölüm teğet geçti, azraili atlattı, böyle şans görülmedi" ama kimse kader den bahsetmez. O damın kaderinde o an o dakika o saniye ölmek yazılmamıştır çünkü.
Kader, doğrudan olmayandır. Bilinç kazandıktan sonra gerçekleştirdiğimiz her davranış bizim seçimlerimizi oluşturur ve bunlar tamamen kendi sorumluluğumuz dahilinde ortaya çıkar. Insanın pişmanlıklarını örtmek için kendisini iradesiz gösterme çabası gülünç gerçekten. Pesimist avuntusu, başka birşey değil.
Kaderin, hayrın ve şerrin Allah'tan geldiğine inanmak. İmanın şartıdır. Kadere inanmayanın imanı yok derim bn. Ne demişse Yüce Allah der. Biz sadece seçimlerimizi yaparız. Rabbim 2 seçenek sunar kuluna iyi ve kötü iyiyi seçmekte kötüyü seçmekte bir o kadar bizim elimizde şans diye bişey yok bnce herkesin bahtı güzel olsun 😊😊
Bak güzel kardeşim. Rabbim kimi alnına yazmışsa zamanı var demek ki tevekkül et. Belki snin iyi dediğin kişi iyi olmayabilir de. Bu hayatta herşey bizim imtihanımız. Bu da emin ol ki snin sınavın. Rabbim gönlündekini hakkında hayırlı kılsın canım . Biz isteriz. Ama rabbim eğer nasip etmezse vardır bildiği dua et. Dua her kapıyı açar😊
Kader dediğin kendi seçimlerindir. Aslında kader değildir. Mesela yanlış kişiye rastlayabilirsin ama onu seçmen kader değildir. Sana araba çarpabilir ama karşıdan karşıya geçerkdn yaptığın dikkatsizlik kendi seçimindir.
Kişilik & Karakter konusunda 32,5b cevap paylaştı.
Kader insana gerekirse heykeldeki sans melegi olan kadina bile dokundurtmaz. Sonra da "bana kaderimin bir oyunumu bu" arabesk parçasıyla birlikte raki içerken jiletle kan showa donusur😂😉😉😊😆
İşte bu yüzden kaderin net çizgileri olmadığını bilmek güzel 👍 Kaderimizde yol ayrımlarında dikkatli olmak gerek, şansta tam bu noktada devreye giriyor sanırım 🙂
Kaderin yetmedigine "şans" diye bildigimiz gücü yetmeyen dedigimiz kader mi geçecek. Şans diye bir şey yoktur genel olarak bir çok şey kaderdir, bir kısmı bizim irademizdir.😊Kaderin önüne hiçbir şey geçemez
Kader insanın elinde olmayan sebeplerden dolayı olur. Ne olursa olsun takdir-i ilahi den kaçamazsın. Ama senin seçimlerin kendi yaptıklarından o kaderin çok ötesindedir... Bu yüzden şans faktörü her zaman etkili olamayabiliyor.
Ne feleğe sitem ettim nede kaderime şikayetim yalnızca şu aptal gönlüme kendisi okadar çok üzüyo ki beni ne kaderin suçu var ne de kısmetin yani şansım ya da şanssızlığım içerden geliyo taaaaa günülden Ayyyyy neymişim ben yahu 😂😂😂
En İyi Cevaplar