Hepimizin hayatta bu tür pişmanlıkları olmuştur. Yaşadığımız bu olayların geri dönüşü olmamakla birlikte, bizlere tam da bu anlarda pişmanlık sözleri söyletir.
"Keşke bunları hiç yaşayıp söylemek zorunda kalmasaydım." dediğimiz işte o cümleler!
İlişkimi keşke bitiren taraf olmasaydım

Ayrılıklar hep canımızı yakmıştır. Bu kararı almak her iki taraf için de oldukça zordur. Ancak ayrılma kararını eğer siz aldıysanız, sonrasında pişman olmanız da kaçınılmaz olur. Bu da oldukça doğal bir durumdur aslında. Çünkü ayrılmayı hiç istememişsinizdir ama o an için mecbur kalmışsınızdır.
Onu özlediğinizi fark ettiğinizde pişmanlığınız giderek artar. Her şeye rağmen keşke ayrılık kararını alan taraf ben olmasaydım dersiniz. Ancak iş işten geçmiştir. Artık geleceğe yani önünüze bakmanız gerekir.
3 günlük dünyada keşke onu sevdiğimi itiraf etseydim

Sevdiğimiz kişiye bir türlü sevdiğimizi söyleyemeyiz. Yani içten içe söylemek istesek de bir türlü bunu icraata yansıtamayız. İtiraf edemedikçe de her an başkası hoşlandığımız kişiyi elimizden alır gider diye de korkarız. Dolayısıyla onu bir gün başkasıyla görünce de büyük bir hayal kırıklığı yaşayabiliriz.
Oysa bunu keşke deyip pişmanlığa bırakmak yerine bir şekilde cesaret edip sevdiğimizi söylemek en mantıklısı olabilir. Tek dikkat etmeniz gereken şey, bunu söylerken o kişinin doğru biri olduğundan emin olmanızdır.
Keşke sevdiklerime daha çok vaktimi ayırıp onlarla ilgilenseydim

İnsanoğlu için en acı olan da budur aslında. Çevremizdekilerin kıymetini bilmeyip mutluluğu hep başka yerlerde ararız. Bize değer veren insanların ilgisini umursamayıp onların verdiği bu değeri küçümseyebiliriz. Yani kendi ayağımıza bile bile sıkmış oluruz.
Ancak zaman geçtikçe anlarız ki o insanlara aslında vaktimizin büyük bir bölümünü ayırmamız gerekirmiş. Bunu ne yazık ki onları kaybettikten sonra fark ederiz.
Artık elden bir şey gelmeyip şunu demekten kendimizi alıkoyamayız: "Keşke sevdiklerime daha çok vakit ayırsaydım, şimdi bu kadar üzülmeyecektim."
Önce "ben" demeyi öğrenebilseydim keşke

Önce kendimizi düşünmeyip yaptığımız bazı iyilikler elbette güzel bir şeydir. Fakat bazen bu iyiliklerin kıymeti bilinmeyip kötülük görmüşsek, bu konuda da pişman oluruz. Kendimizi kullanıp atılmış gibi hissederiz adeta. Çünkü karşımızdaki insan iyi niyetimizi suistimal etmiştir.
Başkasının mutluluğuna sebep kendi mutluluğumuzu hiçe sayarız. Oysa önce biz mutlu olsaydık eğer, o zaman her şey daha güzel olurdu. Sonrasında bu konuda bir olumsuzluk yaşasak dahi bize bu kadar koymazdı. Yani kendi ruh sağlığımızı önemsediğimizden dolayı pişman olmazdık.
Keşke okuyup büyük biri olsaydım

Bir çılgınlık edip eğitimimizi yarıda bırakmaya kalkıştığımız zamanlar olur. "Okulu bitirsem de iş bulamayacağım" ya da "Bu yaşlarda gezip tozmak varken niye ömrümü heba edeyim?" gibi düşüncelerin bizde hakim olduğu zaman olur.
Eğer bu yönde olan içimizdeki sesi dinlemişsek, sonrasında kafamızı taşlara taşlara vururuz. Çünkü ne büyüklerimizin sözünü dinlemişizdir, ne de hayattaki bazı gerçeklerin farkına varamamışızdır. Dolayısıyla iş işten geçmiştir ve nitelikli biri olma yolunda kendimize büyük bir çelme takmışızdır.
Özellikle altını çizmek isterim ki elbette sadece eğitimimizi tamamlamakla bitmiyor her şey. Ancak kendimize ve geleceğimize bir şeyler katabilmek adına göz ardı edemeyeceğimiz bir durum olduğunu söylemekte fayda var.
Okuduğunuz için teşekkürler.
Sevgilerimle...
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
En İyi Cevaplar