Hatalarımız, Keşkelerimiz, Pişmanlıklarımız Kadar Varız!

Bugün bir arkadaşımla oturup sımsıcak çaylarımız eşliğinde birbirimize hatalarımızı, keşkelerimizi, pişmanlıklarımızı anlatma kararı aldık. O anlattı ben dinledim, ben anlattım o dinledi. İnsanın kendine bile itiraf edemeyeceği şeyleri anlattık birbirimize oysa ne çok hatalarımız, pişmanlıklarımız, ne çok keşkelerimiz varmış birbirimize itiraf edemediğimiz.

Bence hatalarımız, keşkelerimiz, pişmanlıklarımız kadar varız!
Konuştukça konuştuk, deştikçe deştik yaralarımızı. Bir geçmişe dönüp bakıyorum, bir de anıma. İyiki yapmışım o hataları, iyiki keşkelerim, iyiki pişmanlıklarım olmuş. Bunları yaşamasaydım hayattan bu kadar ders çıkarabilir miydim, hayata böyle bir bakış açım olabilir miydi? "İnsan yaşadıkça mı öğrenir, yoksa okudukça mı?" Diye soru yöneltiyorum da kendime şimdi, insan kesinlikle yaşadıkça öğrenirmiş.
Hatalarımız, Keşkelerimiz, Pişmanlıklarımız Kadar Varız!

Yaşadığım pişmanlıklardan, keşkelerden ne çok ders çıkarmışım, neler öğrenmişim şimdi daha iyi farkedebiliyorum. Hata yapmaktan, pişman olmaktan, keşkelerden çekinmemeliyiz.

Unutmamalıyız ki:
Hatalarımız, keşkelerimiz, pişmanlıklarımız kadar varız! Aldığımız her nefes, attığımız her adım bize tecrübe kazandırır.

Hatalarımız, Keşkelerimiz, Pişmanlıklarımız Kadar Varız!
Cevapla