Bu yazıyı okuyan herkesin bir kere de olsa "Keşke!" dediği olmuştur. Keşke şunu böyle yapsaydım, keşke şu şöyle olmasaydı gibi bir serzenişte bulunuruz. Kimimiz bunu pişmanlıklarımız aklımıza gelince sık sık deriz, kimimiz ise nadiren de olsa kullanabiliriz. Ancak hiçbir şekilde keşke dememek de bu hayatta mümkün. Peki bunu nasıl başarabiliriz?
1) İyi bir gözlemci olmaya özen gösterip deneyime önem verin.

Bir olay ve bir kişi hakkında deneyim kazanabilmek için hata yapmaktan korkmamalısınız. Tabii ki göz göre göre de kendinizi ateşe atmayacaksınız ama bu hayatta tecrübe kazanmak için inadığınız doğruların peşinden gitmelisiniz. Kararınızın doğru veya yanlış olduğunu zaman size gösterecek ve siz de gerekli dersleri elbette çıkaracaksınız. Sonuç ne olursa olsun, bir dahaki sefer aynı yanlışa düşmeyeceğinizden dolayı "keşke" demekten kaçındığınızı fark edeceksiniz.
2) Başkalarının onayını alma gibi bir zorunluluğu kendinizde hissetmeyin.

Mesela kısa veya uzun vadede bir planınız var ve onu gerçekleştirmek istiyorsunuz. Bu konu tamamen sizinle alakalı bir şey mesela. Ama siz verdiğiniz karardan emin olamayıp karşınızdakinin onayını alma ihtiyacı hissedebiliyorsunuz. Eğer o onaylamazsa bu yaptığım şey yanlıştır kesin diyorsunuz. Sonra da kafanızdakini gerçekleştiremediğiniz için bir zaman sonra da pişmanlık yaşayabiliyorsunuz. "Keşke" dememek için bunu yapmayın. Önerilerin kimden geldiğini, ne olduğu dikkate alın elbette ama son kararı siz verin.
3) İçinde bulunduğunuz her anın tadını çıkartmaya bakın.

İnsanlar dünyevi işlere kendilerini kaptırdıklarında zamanın nasıl geçtiğini anlayamazlar. Günler, haftalar, aylar hatta yıllar geçer. Bir şeyler için çalışıp çabalar didinir ama aradan geçen o kadar büyük zaman olmuştur ki hiçbir şeyin tadını çıkartamamıştır. Mesela doğanın güzelliğine odaklanamamıştır, temiz havayı içine çekmenin önemini kavrayamamıştır. Yaşam standardını yükseltebilecek pek çok konuda bu örnekleri çoğaltabiliriz. Dolayısıyla bir zaman sonra bugünlere geri dönmek istese de artık çok geç olabilir.
4) Kendinize her zaman yatırım yapın.

Merak ettiğiniz her şeyi araştırın, sorgulayın ve kendinizi daima geliştirin. Bir şeye saplanıp kalmayın. Bu hayat sadece para kazanmaktan ibaret değil. Bilgi ve kültür yönünden kendinizi donanımlı bir birey haline getirirseniz, olaylara veya kişilere karşı farkındalık düzeyiniz artar ve daha bilinçli bir insan olursunuz. Neyi nasıl ne şekilde yaşadığınızın farkında olmanız hem tüm bu bahsettiğimiz şeyleri destekler, hem de kendinizi iyi hissetmenizi sağlar.
Okuduğunuz için teşekkürler.
Sevgilerimle...
#Askiyasamak
En İyi Kız Görüşü