Bu Tatilde Kendisini Update Etmek İsteyenlere 4 Kitap

Birey mi olmak istiyorsun? Attığın iftiralardan sıyrılıp, itiraf et!

Bu Tatilde Kendisini Update Etmek İsteyenlere 4 Kitap

Kitabın teması insan bilincinin bireycilik ve ortaklaşacılık üzerinedir. 1900'lerin başında yaşamış olan idealist bir mimarın hayatını anlatmaktadır. Elsworth Toohey ortaklaşacılığı savunur iken, Roark nesnelcilik savunur. Bu kitabı okumanız için ilk önce "Bencilliğin Erdemi"ni okumanız gerekmektedir.

Özgeciliğin bencil istediklerini dolaylı yoldan yaptırmak için kullandığın bir kişilik aracı mı?

Bu Tatilde Kendisini Update Etmek İsteyenlere 4 Kitap

Bireyselcilik adı altında kapitalizmi destekleyen yanlarımızı ele almaktadır. "Özgürlük" adı altında yaptığımız şeylerin ileride ne gibi sorunlara yol açacağını anlatmaktadır. Başlıkta sizi yargılıyorum, çünkü; hepimiz bunu yapmaktayız ve kurtulmamız gerekiyor. Kendimizin aldatılmasına izin vererek, isteklerimiz yerine getirdiğimiz bile oluyor. En uçuk örnek vereyim; zengin kocasının aldatmasına göz yumak paragöz kadın gibiyiz. Bilincimiz arttıkça yeni numaralar geliştiriyoruz, hatta "alfa" ve "adam" dediğimiz çoğu kişide bunu görmekteyiz. Bundan vazgeçmek çok kolay olmayacak...

3 ayda Ayn Rand'ın bütün kitaplarını okuyacak değiliz, lakin diğer kitaplarına da göz atın derim.


21. yüzyılda artık sağ-sol gibi kavramların tamamen kaybolduğunu görmekteyiz, 70'lerden burana güvencesizlik aşılanması tamamen sağlanmış bulunmakta.. çağımızı bilmeden çağdaş olmayız. :)

Çoğumuz Ayn Rand ile yakın düşündüğünü veya bundan sonra yakın düşüneceğimizi söylesek de yaptıklarımız Elsworth Toohey karakterinin yaptıklarında farksız :/

Haksız yere ölmek mi, haklı yere ölmek mi?

Bu Tatilde Kendisini Update Etmek İsteyenlere 4 Kitap

Bazı kitaplar birçok kez okunması gerekmektedir, 'insan'ı keşfetmemiz için; bunlardan birkaçı antik çağda yazılmış kitaplar olmalıdır. Ekstra bir şeyler yazmama gerek yok diye düşüyorum. Platon'a güveniyor iseniz okuyun.

Kadın düşmanı olmak istiyor musunuz? Çağın gerisinde kalmış Schopenhauer'den Hobbes'dan sıkıldınız mı?

Bu Tatilde Kendisini Update Etmek İsteyenlere 4 Kitap

’48-’49′daki mutluluğumun hesabı görüldü. Bu soylu mutluluğun gerisinde şu vardı: Güçsüzlüğüm ve hiçbir şeye bağlanmayışım. Şimdi, kendime göre, girdabın içine girdim; güçsüzlüğümü seyrediyor, onu iliklerimde hissediyorum, beni ezen siyasal sorumluluğu yüklenemiyorum. Bunun tek çözümü var: İntihar.

Bence her kadın, kadınlara yönelik yapılan acımasız eleştirir temelini okumalıdır;Bunu sadece eşi için değil, yeğenleri, çocukları için yapmalıdır. Neyse.. Öncelikle 'salak' zekasını kullanmayana deniz, Cesare ağabeyimiz için bunu kullanabiliriz. Kadınların çoğunluğunun yaptığı gençlik davranışlarına yönelik tespitleri doğrudur, bu günlükte erkeklerin nasıl etkilendiğini rahatlıkla görmeniz mümkün. Freudculuk yapıp "Onun kuyruk acısı var idi" demeyelim, okuyalım. :)


Bu Tatilde Kendisini Update Etmek İsteyenlere 4 Kitap

Bu Tatilde Kendisini Update Etmek İsteyenlere 4 Kitap
Cevapla