v60 filtre var evde. espresso mak. alıcağıma çıkıp kafede içiyorum. daha sosyal bu. öteki türlü niye çıkayım dışarı. hem iyileri bahalı hem de gereksiz espresso mak.
Yani araştırmalarıma göre, iyileri pahalı olmakla birlikte bir de kafelerdeki o profesyonel makineler gibi basıç yapamıyormuş galiba.
Ben de dün yeni filtre kahve aldım Kuru Kahveci colombiya press için çekilmiş olanı. Gayet beğendim yumuşak bir içimi var. Bundan önceki tchiboydu zehir gibi acıydı. Ben french pressle yapıyorum. V60 ı da duydum kağıttan süzüyor galiba. O daha mı iyi peki?
french sızdırıyor. mokapotlar var onlar da kahveyi yakıyor, ayarı çok zor. senin de dediğin gibi espresso alacaksan 30-35k yı gözden çıkarman lazım. geri bütün makineler yalan çünkü. v60 filtrede en iyisi bence hem tortu yok hem de ağır süzüyor. kahve için iş zor. butik kafelerden çektirip almanı tavsiye ederim. daha ucuz taze fabrikasyon değil.
Doğrudur çektirip almak daha iyi diyorlar. Sızdırıyor derken ne demek istedin. Ya işte filtre kahvelerin de çekimi yapacağın şeye göre değişiyor. Mesela ben press için çekilmişini aldım daha kalındı ve hiç kaçmadı kahve. Ama filtre kahve makine için çekilenler daha ince oluyor onları French presste yapmak kahvenin kaçmasına sebep olabiliyor.
günde 7 bardaktan 3e indirdim. şimdi tek atıp günü kapatmaya çalışıyorum. keyifli meret ama ağzıma küp şeker atmadan toparlanamadığım günleri biliyorum onun yüzüne. at muamelesi yapıyor insana. çatlayana kadar koşmamak lazım. teşekkürler
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Uykunu etkiliyorsa akşam içilmemeli
1 fincanı geçmemeli
soruma cevap verdiğin için teşekkürler zor bu devirde.
Rica ederim
Bende çok içerdim kahveyi kansızlık tedavisine başladım
Kestim artık içmiyorum sağlığım keyfimden daha önemli
zaten zor yaşıyoruz bir de kanımızı istiyor zalımlar. gidem kan portakalı soyayım akşam.
Kahve ile arasında 2 saat olsun yoksa tüm vitaminler nanayy
Afiyet olsun
sıfır eraş mı kanın
A pozitif
iyi bari kan seçmiyormuş. her şeyi ona yormaya başlamıştım. kahve genel tüketiciymiş. bişey değişmedi ama içim rahatladı. ondan sorduydum.
Gece çalışıyorum inan saatla alakası yok gece 3-4 fark etmez 4-5 gibi yemek yiyen adamım
Bence akşam 6'dan sonra uzak dur, yoksa uyku sana veda eder!
istediğin zaman tüket kimene
toplumsal duyar olsun diye düzgün içmek istiyorum, insanlar ne der sonra
aman tanrık
türkçe dublaj candır
Gece yarısından sonra
Ben her saat içerim uykumu kaçırmıyor
Uyanır uyanmaz tercih ederim
Ne içiyorsunuz genelde?
amerikano
Hmm evde espresso makineniz var mı yoksa dışarıda mı içiyorsunuz?
uzman hekim gibi konuşmasana olum. yaz arveles gönder işte
Yok yok bu aralar kahve camiasına kafayı taktım da ondan bu merak öneri felan da alacağım eğer bilginiz varsa.
v60 filtre var evde. espresso mak. alıcağıma çıkıp kafede içiyorum. daha sosyal bu. öteki türlü niye çıkayım dışarı. hem iyileri bahalı hem de gereksiz espresso mak.
Yani araştırmalarıma göre, iyileri pahalı olmakla birlikte bir de kafelerdeki o profesyonel makineler gibi basıç yapamıyormuş galiba.
Ben de dün yeni filtre kahve aldım Kuru Kahveci colombiya press için çekilmiş olanı. Gayet beğendim yumuşak bir içimi var. Bundan önceki tchiboydu zehir gibi acıydı.
Ben french pressle yapıyorum. V60 ı da duydum kağıttan süzüyor galiba. O daha mı iyi peki?
french sızdırıyor. mokapotlar var onlar da kahveyi yakıyor, ayarı çok zor. senin de dediğin gibi espresso alacaksan 30-35k yı gözden çıkarman lazım. geri bütün makineler yalan çünkü.
v60 filtrede en iyisi bence hem tortu yok hem de ağır süzüyor.
kahve için iş zor. butik kafelerden çektirip almanı tavsiye ederim. daha ucuz taze fabrikasyon değil.
Doğrudur çektirip almak daha iyi diyorlar.
Sızdırıyor derken ne demek istedin.
Ya işte filtre kahvelerin de çekimi yapacağın şeye göre değişiyor. Mesela ben press için çekilmişini aldım daha kalındı ve hiç kaçmadı kahve. Ama filtre kahve makine için çekilenler daha ince oluyor onları French presste yapmak kahvenin kaçmasına sebep olabiliyor.
evet 4 numara çekim filtreler için ideal. f. press içine kuşburnu koysan da kaçırıyor. belki benimki dandiktir.
Yani benimkide pek pahalı bir şey değil ama dediğim gibi kahveyi çektirirken veya alırken french press için çekilmiş olmasına dikkat etmek lazım.
Kahve saatine gelirsek ben genelde gün ortası gibi içerim keyfime göre saat 2-3-4 civarı.
günde 7 bardaktan 3e indirdim. şimdi tek atıp günü kapatmaya çalışıyorum. keyifli meret ama ağzıma küp şeker atmadan toparlanamadığım günleri biliyorum onun yüzüne. at muamelesi yapıyor insana. çatlayana kadar koşmamak lazım. teşekkürler
Usta sen fazla içiyorsun ya bence azaltmalısın gene iyi düşürmüşsün. Ben teşekkürler ederim keyifli günler.