Teşekkürler.
Kaçınız Hayatınızda Bir Kadını İnsan Olarak Görüp Anlamaya Çalıştı?
Teşekkürler.
Bence erkeğin birikimi ne olursa olsun, hayatta durduğu kat yanındaki kadının katıdır.
Giyim zevkinin bulunmadığı bir bahçede doğduysa erkek,, giyim zevkinin olduğu bir bahçeye onu ancak bir kadın götürür, sofraların inceliklerle donatılmadığı bir katta doğduysa, incelikli sofraların bulunduğu kata onu götürecek olan da bir kadındır.
Birlikte olduğmuz kadın değiştiğinde, değişen yalnızca bir kadın değil,, hayatın neredeyse bütünü değişir, bir başka kata, bir başka bahçeye geçeriz onunla.
Dinlediğimiz müzik, okuduğuğumuz kitap, yediğimiz yemek, gittiğimiz yerler, buluştuğumuz arkadaşlar, hatta taktiğimız kravat bile değişir.
Zevkli bir kadına rastlarsak zevkimiz, esprili bir kadına rastlarsak esprimiz, zeki bir kadına rastlarsak zekamız gelişir; yeni huysuzluklar, kaprisler, kavgalar, acılar da öğreniriz tabii ki:)))
Bir terastan bir terasa bizi kadınlar götürür. Ve bugün durduğumuz teras, seyrettiğimiz manzara, gördüğümüz hayat, yanımızdaki kadının terası, manzarası, hayatidir. Kadın bir erkek için bir insan olmaktan çok daha ötedir.
Kimse kendini yere göğe koyamıyor ki, bir başkasının yerine kendisini nasıl koyacakta onu anlayacak. Tek sorunuz zaten anlamak ve anlaşılmak. Hicbirimizin de yolu burdan geçmediği için bir yere varamıyoruz canım 😂
Bir şeyler yapmak istiyorsa insan elini taşın altına koymalı 😂
Bunların sayısını gerçekten az olduğuna hatta olmadığına inanıyorum. Her toplum için kadın bir köledir. Geçmişten beri bu böyleydi. Kadınların toplumda yeri yoktu. Tamam bu zaman diliminde kadınlar biraz daha eskiye oranla özgürler ama zaman ilerledikçe erkeklerin o eski düşüncelerinde bir değişim olmadı. Erkekler vahşileşti. Kadınlar çalışınca kendi ekmeğini kazanınca erkeklere muhtaç olmadan da yaşamaya başlayınca erkekler çekemedi. Çünkü kadınlar onlara muhtaç olmalıydı. Bu yüzden de şiddete zorbalığa başvurdular. O kadar ileriye gittiler ki tecavüz vakaları arttı. Bunları gördükçe sinirlerime hakim olamıyorum. Sizlere sesleniyorum kadınlar köle değildir! Onlar doğurdu bizleri siz erkekleri. Soruyorum size bu mu adamlık? Kadınlara şiddet uygulamak mı? Kadını insandan saymamak mı? Seni de kadın doğurdu. Sen dünyaya gel diye ne acılar çekti o kadın. Bu mu senin insanlığın? Bu mu adamlığın?
bunu her evin kapısına her erkeğin beynine kazımak lazım tabi istisnalar vardır ama çoğu böyle
Cevap
22Cevap
#KadınOlmak derken keşke kadınları bu şekilde, hatta daha rezil fikirler ile
kullanmayı en çok seven doğu insanını'da yazsaydınn.. 😉😉
Her insan ve her aile bir olamaz...
Ama soru'nun çok eksikleri varsa eğer
Tabiki de takılırımm..
Çünkü böyle genelleme yaptığınz zaman,
Senin ve benim ailem de dahil olmak üzere herkese leke vurmuş olursun
Özür dilemene gerek yok 😉
Ama doğu insani nedense bayanlarımızı daha çocuk yaşta evlendirirken,
Daha kötü şekillerde kızlarımızı ezerken,
Senin çokta ince düşünmeden
yazmana üzüldüm sadece...
Ama bir bayan olarak bu seçenekleri de düşünerek daha ince bir şekilde yazabilirdin 😉
Bu saydıklarını nedense izmir'dr hiç duymadım desem yeri var...
Ama nedense Ankara , İstanbul , bursa gibi yerlerde de patlama yaşanıyor...
Evet ama en azından olaya el atıldığından beri
Devamı gelmde değil mi? 😉
Yooo ben her zaman her konuda tpkimi verir, göz ardı etmem,
veya umarak yaşamam
Kadin ve erkek birbirinin zittidir kadin erkegin yaptiklarini yaparsa o da kucaktan kucaga gecer erkek de kiz gibi olursa kizlar tarafindan sevilmez sonuc aldatilir
dediğin şeyler oldu olmaya da devam ediyor, ama toplum değişiyor artık gün gelicek tam tersi de olabilir :D
Ablacim cok baskıcı biyerde yaşıyorsun heralde kaldı mı ki bu dusunceler?
Kadınlar pırlanta gibidir sen yıllar geçtikçe onu ne kadar güzel işlersen o kadar iyi parıldar ve seninde hayatına renk katar. Kadını 2. sınıf gören her düzene her kafa ve topluma karşıyım.
Annemde bir kadın o yüzden saygı duymak lazım herkesin
Herkez üzerine düşeni alsın diyorsun ama ağır olmuş gizli kahramanları görmemezlikten gelme
Hiç üstüme alınmadım ben öyle değilim. Ben anlıyorum kadınları. Üzülüyorumda ama işte her insan anlamaz.
kardeşim sen hangi ülkede nasıl bir zihniyetle yaşıyosunn o dediğin zihniyet kalmadı artık biz ileriye bakıyoruz artık gericilikle uğraşmayı brakmalısın bence o hor görülen kadınlarda annelerimiz bacılarımız öylebi zihniyet yokartıkk
bizde böyle şeyler olmaz, umarım her yerde kadınlarımız, analarımız çok daha denk ve fırsat eşitli gibi kavralara haiz olurlar.
Basta ailemdekileri anlayip onlara hakettigi gibi muamele etmeye calisiyorum.
ma kadınlar cicegtir böcegtir :D
ooo sesizlik sanada merhaba
İğreniyorum o insanlardan😠
haklısın
Anlamaya çalışıp Anlayamamak gibi birşey..
Erkekleri anlamakta zor kadınlar icin
Biliyorum ama bunu uygulamak işinize gelmiyor
Seni tanımak istesem hayır diyeceğinden biliyorum :)
Degicek birisiyse çoğu zaman yaptığım birşey
ben almak icin urastim hakketmedi
kadınlar candır
Cok denedim
haklısın
Ben anlarım hep
benn
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar