2 çocuklu bekar bi anneyim 2 sene önce boşandım ve bi mağazada çalışıyorum. Gerçekten çok zor hem çalışmak hem çocuklara eve bakmak. Ekonomik olarak hayat çok zor zaten bekar bi anne olmak özellikle bu ülkede neden daha zor?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılAslında birçok anne çalışıyor, hatta doğar doğmaz bebeklerini bırakıp çalışmaya devam etmek zorunda kalıyorlar. Fakat bir yandan kadınlar önce annelik yapmak istiyorlar. Çalışma hayatıyla o çocuklar annelerinin yokluğuna alışarak büyüyor maalesef. Ama sen eğer öncesinde çocuklarınla berabersen şimdi hem annelerinden hem babalarından ayrılmanın verdiği üzüntüyü hissettiğin için kendini yetersiz hissediyor olabilirsin. Bir yandan para kazanmaya çalışıyor bir yandan onlarla ilgilenmeye çalışıyorsun. Bu yüzden hem zihinen hem bedenen yorgun düşüyorsun.
Gerçekten seni kutluyorum. Umarım en güzel şekilde yetiştirirsin evlatlarını..00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılDişini sık, geçecek, hem hükümet değişince hem çocuklar büyüdükçe, her 1 gün geçtiğinde, çocukların 1 gün daha büyüdü de, huzura er. Yaz tatillerinde veya okul döneminde de bir yerde çırak olarak parasız da olsa 10 lira için bile olsa çalışmayı bilsinler, en azından küçük yaşta meslek öğrenirler, hayatı anlamaya başlar ve parayı da öğrenirler. Onlara çocuk gözüyle bakma, biz bu evde 3 ev arkadaşıyız, ortak bir hayatı paylaşıyoruz, ben size yardımcı oluyorum ama aynı zamanda 3 kişiye birden yetişmeye çalıştığım için yetersiz kalıyorum, enerjim tükeniyor ve benim de desteğe ihtiyacım var gözüyle bak, onlara yansıtırken de bunu farklı biçimde anlat, meslek öğren de, gerekli de, gerekirse yaptırım uygula. İnan ben zengin ailede büyüdüm, böyle şeyler yaptırmadılar, sonra çok geç olduğunda keşke dedim, keşke beni bir yerlere vermiş olsaydılar. Zorluk görmeyen çocuk avel oluyor biraz. Hayatın tüm yükünü kendi sırtına atma. Çünkü çocuklar onca tavizin değerini hiçbir zaman anlamaz. Sen %100 yaşar %1000 yıpranırsın ama onlar ancak %1'ini belki anlarlar. Bu konu hakkında Levent Ülgen'in TEDX'te bir konuşması da var. Sen güçsüz değilsin, ülke batıyor, bu zorluk ondan, dayan.
11 Yorumla- +1 yıl
aynısı bende de var. napıcam şimdi
+1 yılAllah kolaylık versin. Çocuklarınıza sağlıklı, sıhhatli bir gelecek nasip etsin.
Çünkü zihniyetin bozuk olduğu bir coğrafyada yaşıyorsunuz. Yaşam kalitesinin düşük olduğu, cehaletin bol olduğu, saygının, sevginin, merhametin yozlaştığı, yıprandığı bir toplumun içinde yaşıyorsunuz.
Böyle bir ortamda hem kadın olmak, hem anne olmak, evli olsan da, bekar olsan da, boşanmış olsan da çok zor.
Bu ülke, çok şey de geri kaldı.
Bu ülke, çok konuda sınıfta kaldı.
Zorlukları kolaylığa evirebilip aşabilmeniz temennisiyle.00 Yorumla
+1 yılAnne doğası gereği çocuğuna bakabilen varlıktır. Hayatını idame etmesi için çalışması gerektiğinde gerçekten zordur. Çünkü rolleri anne olmakla kalmaz, iş kadını olmaya doğru evrilir. Çocuğuna bakan mutlaka vardır. Ama yemeği senin yapman gerekiyorsa hayatında kendine ayıracak boş bir dakikan yok demektir
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
37
Cevap
101Cevap
+1 yılSanıyorum bir çok ülkede tek başına geçinmek bile zorken, çocuklu vaziyette yetebilmek kat kat zorlaşıyor. Eğitim gerektirmeyen pozisyonlarda asgari maaşlarla maalesef ne uzayıp ne kısalabiliyorsun. Hatta geçen hafta şu an çalıştığım iş yerinde boşanmış bir kadın Mart ayı itibari ile home office isteğinde bulundu. Eviyle işi arası arabayla 15-20 dakika olan kadın da yeni boşanmış, tek başına yaşamanın yükünü göğüslüyor, birde çocuğu vardı. Bu yakıt fiyatlarında kazandığımdan geriye bir şey kalmıyor diyip evden çalışmaya geçti mesela haklı olarak. Can mı dayanır. Bu mağaza da maalesef pek mümkün olmamakla birlikte, belki sizin de “bekar anne, dul kadın” terimleriyle bakıyor olmanız işi daha da zorlaştırıyor. Ekonomiden bahsetmiyorum bile, herkesi tokatlıyor şu sıralar.
21 Yorumla- +1 yıl
YouTuber ol çevre yap güzel para kazanırsın.
Bende yeni başladım bekar bi anne olmaya bir defa Türkiye gibi tikafalı bir ülkedeyiz erkeler hemen etrafına üşüşüyor sanki bayan görmemiş gibi bi iş yeri sahibiyim üstüne işim daha zorlaştı bütün sorunlarla ben ilgileniyorum eleman dersi dışarının lafı iş hayatı aşırı yoruyor beni ama annelik herşeye değer bence oğlumun gözlerine bakınca dünya İLE bütün bağım kopuyor iyi ki var
11 Yorumla- +1 yıl
hayattan korkuyorum. 20 yaşındayım. bazen mutlu gençleri görüyorum okula giden en serseri olanları bile benden daha mutlu
Şimdi sebebi açık güzel ülkemizde erkeklerin %80 i sapık bu kesin, Bu % 80 aşağılık mahlukların zoruna gidiyor bir kadının mühendis, doktor, sanatçı olması ve aynı zihniyete bakın kadına biçtikleri rol "Sen evinde otur çocuk doğur kocana hizmet et" benim kadınlara tavsiyem artık şu kardeşim istemeyi bırakın toz pembe hayallerle sevgililik ilişkisi kurmayın önce mantığınızı aklınızı kullanın ve bir erkek size ya göstermelik ya da doğrudan saygı duymuyorsa o erkeğin popon tekmeyi çekinmeden basın.
11 Yorumla- +1 yıl
Öyle yapiyorum
+1 yılŞunu söyleyeyim hayatta düşenin dostu olmaz.
Ailen bile sırtını döner. Bu hayatta kaybedecek neyin kaldı ki…
Şimdi Bir hedef koy kendine ve bilgi çağındayız aç internetten fikir al ve sakın çevredekilerden fikir alma daha sonra hayatının başrol kahramanı ol ve hayallerinin arkasında cesur ol. Çevrende Bazı akıl yoksunlarının nasıl bir şeyleri başardığını görüyorsunuzdur. Sen şimdi zorluğu iliklerine kadar hissetmişsin dir ve başaracağına %70 inanıyorum.00 YorumlaEzik ezik konuşmayın Dünyanın kaç tane ülkesini gördüğünüz de en zor hayatın burada olduğunu düşünüp konuşuyorsunuz Söyle bakalım kaç tane ülkede yaşadın şimdiye kadar dünyanın geriye kalan ülkelerinde yaşamanın ne demek olduğunu biliyor musun ruhunuz ezik ruhunuz dünyanın geriye kalan ülkelerinde her şey güllük gülistanlık değil her ülkenin kendine dair birtakım sıkıntıları var ezik ezik konuşmayın
00 Yorumlazor olan kısm sanırım calısmak ve cocuklara bakmak. cocukların maliyetleri de var. umarım düzelir arkadasım. care belli maası arttırman giderleri azaltman lazım. ya da cocuklara iş sahibi yapcan yasları kac bilmiyorum ama oyuncu olabilrler sonra youtuber vs. ya da cocukları evlendirmek:D ya da senin evlenmen. neyse işin sakası canın yanmıs tekrar zordur evlenmek. bi de cocuklusun. ama evliliğin tadını yasamıssın sonu kotu bitsede. biz onu da gormedik
00 Yorumla
+1 yılHayatın kendisi zor ama işyerinde bu durumunu bilmek zorunda değil herkes, evliyim diyebilirsin ya da çocuklardan herkese bahsetmek gerekmiyor. Gizlilik içinde daha rahat çalışabilirsin... Sen ve patronun dışında kimse bunları bilmek zorunda değil... Çalışma şartları ve ev ikisi bir arada herkes için zor, yapacak çok şey yok...
00 Yorumla
+1 yılBu ülkede yaşamak ayakta kalmak her gecen gün zorlaşıyor. Kadınlar için bu dahada zor. Keşke 2 çocuk yapmadan
önce boşanabilseydiniz ya da cocuk düşünürken ileriyi düşünerek
daha temkinli olsaydınız.
En azından yaşam stresiniz daha az olurdu
Ve tabii sorumluluklarınızdaki yükte azalırdı00 YorumlaÇünkü erkekler "erkek" değil.
Çocuk kadında kalıyor ve tüm manevi yükü ona kalıyorsa, ki ciddi bir yüktür, sen de bir zahmet maddi yükü üzerinden alacaksın.
Adam lazım..40 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBoşanmış annelere bakıyorum bazen ortada sebep yokken boşanıyorlar, o sebeple artık kadın boşanıyorsa boştan sebep boşanıyor görüşü hakim toplumda, herkesin özeli ayrıdır. Birde boşanmış kadın için o işleri kolay yapar düşüncesiyle saldıran daha çok, kolay gelsin, ne diyim..
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYa sanki bi tek size zor bu ülke anasını satayım boş boş konuşup duruyosunuz. Her olayı kadın olmaya bağlıyosunuz sanki ülkede ki erkekler için çalışıp geçinmek çok kolay mk ne andaval tiplersiniz siz ya, başka bitane andavalda kadın olduğum için az maaş alışıyorum diye soru sormuş halbu ki detayını okuyunca alakası bile yok. İşiniz gücünüz kadınlığın arkasına sığınmak
042 Yorumla- +1 yıl
Belli ki çocuğa bakan kişi anne, ne diyecekti anneyim ama kadınlığıma sığınmamak için babayım mı? Çocuk küçük yaşta olunca evde tek bırakılmıyor maalesef, kocanın verdiği kıt nafaka da yetmemiş ki çalışmak zorunda kalmış. Ayrıca iş hayatında kadınların aynı işi yapıp az maaş almasına tepki göstermesi kadınlık değil insanlık hakkıdır. Kadın en ufak isyan etse hemen bastırmaya çalışıyorsunuz erkeklerde zorluk çekiyor diye.. Çekmiyor mu diyorlar, sizde "erkekliğinize" sığının o zaman.. Ülkede bekar annelere karşı geliştirilmiş bir düzen yok, çocuğu da baba almadığı için, anne zorluk çekiyor doğal olarak. Bir şeyi de kendinize bağlamayın
Cevap sahibi+1 yılYa hadi bi git işine bu ülke de geçim derdi erkeğe de kadına da aynı derece de zor. Boşandıktan sonra çocuklarına bakan baba da var ne sallıyosun öyle kafadan? Kadın olduğunu belirtmesi saçma anlıyomusun aldığı paranın yetmemesi kadın olmasıyla alakası yok ülkenin durumuyla alakalı bişey, ayrıca diğer örnek verdiğin konuda daha düzgün okuyup anlayamıyosun bile ben orada diyorum ki kadın olduğum için az maaş alıyorum diye soru sormuş detayında ise kadın olmasiyla alakası olmayan bişey açıklamış tamamen iş yerinin sunduğu bi şart bunu kadın olmaya bağlamak tam bu acizlik ve palavra. Hiç bi iş yerinde kadın diye daha az maaş verilmez kimseye sallayıp duruyolar ki zaten soruyu soran kişi de detayda kendini yalanlamış resmen sonra da cvp verememiş kimseye yani sende soruyu bile görmeden sallıyosun senin kafa yapında burdan belli işte. Bizim kimseyi bastırdığımız yok siz sürekli saçma sapan şeyleri alakası olmayan kadın olmaya bağlamayın bence komik duruyo. Bu ülke bekar kadın da evli kadın da dul kadın da bekar erkekte evli erkekte dul erkekte geçim derdi yaşıyor bu kdr basit. Boş algı yapma burada o yüzden
- +1 yıl
Hukukta bilmiyorsun anlaşılan, kanunlara göre çocuklar anne bakımına muhtaç olduğu için genellikle 7 yaşına kadar anne de kalır (anne sapık değilse ya da ciddi kusurlu değilse). Dolayısıyla çalışan kadın çocukluysa daha çok sorun yaşıyor. Ayrıca boşanmış baba yok mu dedim, ya da babalar sıkıntı yaşamıyor mu dedik? Sizde çıkın eylem yapın, kim tutuyor ki? Biri hakkını savununca hemen saldırmayın, karşılık vereceğinize erkek hakları eylemlerine katılın.. Ayrıca cam tavan terimini bilmemen de nasıl bir cehaletse.. Oyuncu başrol kadınlar ayağa kalktı, rolü az olan erkekler bile daha fazla alıyor diye, ayrıca benim de başıma geldiğine göre siz başka bir ülkedesiniz..
Cevap sahibi+1 yılYa senin kafa basmıyomu bu arkadaşın yaşadı sıkıntının kadın olmasıyla alakası yok diyorum beynin almıyo mu senin? Hala gelmiş sizde çıkın diyo ulan ne alakaai var verdiğin cevabın ben niye isyan ediyolar mı diyorum? Bu yaşadığı sorunu herkes yaşıyo diyorum bide gelmiş hukukta bilmiyorsun diyo ahaha ya sen okdr boş bi tipsin ki sana herşeyi detaylı açıklamak lazım yoksa anlamıyosun, ben zaten çocuklu babalar derken ondan bahsettim yani bazı sorunlu anneler olabiliyo cocuklarini istemeyen bakacak durumu olmayan ve ya aldatma olayı olduğu için çocukların babasında kaldığı durumlardan bahsediyorum ve bu sorunu herkes yaşıyo diyorum. Bunun kadın erkek olmakla alakası yokkkkkk beynin alıyo mu? Bide gelmiş bana andaval gibi boş beleş dizilerden örnek veriyo ya ahahaha. Dizi sektörüyle özel emekte işçi sektörü aynı mı ya sen nasıl bi çöp tenekesisin 😂😂 ayrıca özel sektörde çalışanlar arasında maaş farkı olur ama bunun cinsiyetle alakası yok mevkiyle iş tecrübesiyle alakası var kafan almıyomu bu kdr basit bişeyi. Ben yıllardır çalışan birisiyim hatta depolar da ve üretim sektöründe çalıştım kadınlarla birlite tam tersi biz kadınlardan daha fazla iş yapıyoduk erkek olduğumuz için ağır isleri mecbur biz yapıyoduk ekstradan ve sonra normal işimize dönüyoduk ama kadın erkek hepimizin maaşı aynıydı neden? Çünkü pozisyonlarımız aynıydı kadın erkek ayrımı olsa emin ol bu dediğim yerlerde olurdu ağır isleri erkekler yapıyo bari çıkmasınlar diye 100 lira bile fark yoktu anlıyomusun. Ben ne anlatıyorum sen gelmiş yok sizde çıkın isyan edin diyosun böyle asalakça anlamsız Isyan etmenin hiç bi yararı olmaz komik duruyo çünkü ama ben senin gibi birine boşuna laf anlatıyorum. Baksana gelmiş bana saçma sapan dizi sektöründen örnek verecek kdr boş bilgisiz birisin 😂
- +1 yıl
Yaaa şu an aşırı gülüyorum cam tavan sosyolojik bir terimdir,18 yaşından beri bu konuya hakimim:D Nasıl bir cahilsen sadece dizide görmüşsün, internetten baktım dizisi de varmış yani anlaşılan o dizi işleri sendeymiş ahahahah herkesi kendin gibi sanma:D Görünmez el, cam tavan bunlar yıllardır var olan terimdir:D Ayrıca senin çalıştığın yerde olmaması benim ve tanıdıklarımın başına gelmediği anlamına gelmez, aynı işi yapıp az maaş alan kadın çok, hatta patronların mazeretlerini de açıklarma artık. Çoğu oyuncu da bundan muzdariptir hani sen bilirsin dizi mizi onlardan örnek vereyim:D Kadınların her yerde eşit maaş aldığını savunman tamamen at gözlüğüyle alakalı, nasıl bir asosyal ve kültürsüzsen.. Bu soruda kadın cinsiyetiyle alakalı bir yakınmada bulunmamış ki konuyu kadınlığa çeken sensin. Baba olsaydı bu kadar tepki verir miydin acaba? Bu kadının sorununu saçma sapan cinsiyet konusuna çekemezsin.
Cevap sahibi+1 yılUlan süzme andaval yorumun da bi ton oyuncu ayağa kalktı dedin ben ona karşılık o yorumu yaptım sen ne kdr davar bi insansın ya ahahah. Hala bana kadın erkek cinsiyetine cisniyetine göre maaş ayrımı var diyo ya bu dediğine var ya anca iş hayatı hiç olmamış ve senin gibi sarımsak beyinkiler inanır. Ben kendi iş hayatımdan örnek verdim evet ama hiç bir kişininde böyle saçma sapan bişey söylediğini görmedim, iş yerlerinde pozisyona mevkiye tecrübeye göre maaş farkı olur kimse kadın erkek diye ayrım yapmaz sen ufacık beyninle kimi yemeye çalışıyosun ya? Bi işyerinde insan kaynakları kadın diyelim genelde de öyle oluyo maaşı da sahada çalışan elemandan fazla oluyo mantıken ama senin gibi hıyarlara göre öyle değil bu seferde kadınlara mı daha fazla maaş veriyo demek gerekiyo yani? Sen bu düşünceyle kime konuşursan konuş sana g. tüyle gülerler cinsiyete göre maaş fazla oluyomuş bak bak ahahahaah ulan ya 😂😂😂 hayatında belki de doğru düzgün çalışma geçmişin yok bi yerde bi erkek senden tecrübe ve ya uzun yıllardır orada olduğu için fazla maaş almıştır sende asalakk gibi onu baz alarak konuşup duruyosundur 😂😂
- +1 yıl
Şimdi bak bu araştırmaya cinsiyet eşitsizliği maaş farkı var mı yok mu anla... Ben bunun bölümünü okudum be, cahil. Var olan birşeyi nasıl yokmuş gibi davranabilirsin. Bir sürü araştırma var, makale var bununla alakalı.. Mağarada mı yaşıyorsun da haberin yok. Cahil ülkenin cahil vatandaşı seni. Utanmışsındır umarım cehaletinden..
Cevap sahibi+1 yılYa sen ne cahil andaval bi insansın o araştırma neye göre yapılmış bi düşün. Ülkede ki çalışan erkek sayısıyla kadın sayısı bir mi ee be süzme cahil, ülkede ki çalışan erkek sayısı kadına göre fazla ve bi iş yerinde uzun süre olma durumları olsun tecrübe olarak olsun daha fazla. Bi erkek bi yerde 20 yıldır çalışıyosa kadın 5 yıldır oradaysa araların maaş farkı olur bu tam tersi için de geçerli. Ben gerçekte olana bakarım sen maloz gibi otur evde internetten gelip bana boş beleş bi araştırma gönder orada ki yüzde neye göre yapılmış hiç düşündün mü kör cahil seni. Bak yine söylüyorum bi erkeğin pozisyonları aynıysa kadından fazla maaş alma durumu TECRÜBESİNE VE YA ÇALIŞMA SÜRESINE bakılır kadın erkek diye maaş ayrımı olmazzz. Ben üretime girdim asgari ücretle başladım çalıştığım yerde de genelde kadınlar vardı ve çoğu da 3 yıl 5 yıllıktı benimle birlikte 3 4. tane. daha erkek eleman aldılar ama hepimiz ilk defa üretim de çalışıyoduk ama kadınların maaşı hepsinin ki bizden fazlaydı beynin alıyo mu bunu artık? Sana canlı örnek veriyorum bu kdr mankafs olma hiç bir iş yeri senin kadın erkek olmana bakmaz yaptığın işe bakar tecrübeye bakar tahsile bakar. Bi b. ktan haberin yok iş hayatın yok okdr belli ki bu gelmiş boş boş konuşuyosun burada mk andavalı ya. Bu verdiğim örnek el alttan en üst seviyeye kdr geçerli bi iş yerinde insan kaynakları erkekse de aynı maaşı alır kadınsa da eğer atalarında tecrübe farkı yoksa bunu o mankafana sok. Duvara anlatsam dile gelir anlardı ama sen anlamazsın okdr israf bi tipsin yemin ederim
- +1 yıl
Haydaaa bilimsel makalelere konu olmuş diyorum, istatistikçisinden sosyoloğuna proflar yapıyor analizleri... Sence senin dediklerini hesaba katmıyorlar mı bir sen mi akıl edebildin cahil? OECD'nin verileri nasıl hazırladığından haberin yok hala debeleniyorsun. Bu söylediklerini değerlendirip yapıyorlar zaten beynin mi yok.. Her şeyi eşit olan insanların maaş farkının oranlaması daha ne diyeyim hala kabul etmiyor... TÜİK'i bile yalancı çıkarmaya çalışıyor köylü kurnazı:D O zaman benim üniversitede ders aldığım hocalarda yalan söylüyor, bir sen biliyorsun hayatında edindiğin 2 3 iş tecrübesiyle beyin yoksunu:D Utanır dedim kanıtla geldim artık, ama sende o da yok klasik inat Türk kafasısın ne duyduysan onu cahilce savunuyorsun örümcek kafa.. Benim gibi biriyle tartışman bile senin için onur cidden, sen mağarada yaşayan bir halttan haberi olmayan bir böceksin çünkü
Cevap sahibi+1 yılSenin gibi bi artıkla tartıştigım için kendimden özür diliyorum zaten Okdr asalak bi cahilsin ki senin çevrende ki insanlara bile acıdım, Allahın davarı herşeyi okumakla oluyo zanneden bi israfsın o koca g. tünü kaldırda bi ozaman anlarsın demek istediğimi, bitane yerde kendinden fazla maaş alan kişiye denk gelmiş bütün yerleri öyle zannediyo Allahın dingili. Parmak yormaya değmeyecek bi süprüntüsün git kendin gibi sarımsak beyinli delilerle tartış, senin kdr mankafa olduğun yaptığın ilk yorumdan belli defol hadi 😂😂
- +1 yıl
Ya hadi işine cehaletin vücut bulmuş halisin:D OECD ve profesörlere karşı savaşan Don Kişot seni:D Senin gibi cahiller zekilerin ya gülme kaynağı ya da araştırma konusudur zaten ahahah
Cevap sahibi+1 yılAynen aynen hadi köpek gibi havlamaya devam et sen başka bişey yapamazsın. Evde g. t büyüt ve havla devam et 😂😂
- +1 yıl
Tek derdim g. tümn büyümesi olsun, kollamak değil
Cevap sahibi+1 yılMerak etme sen onu büyütürsün zaten anca bu gidişle 😂
- +1 yıl
Beynin kadar konuşuyorsun işte:)
Cevap sahibi+1 yılSende hiç olmadığı için konuşamıyosun da işte. Anca havlıyosun hala 😂
- +1 yıl
Sağır duymaz uydurur bu oluyor demek ki;)
Cevap sahibi+1 yılSen yine mi geldin havlamaya 😂😂
- +1 yıl
Hee ağladığını duydum geldim
Cevap sahibi+1 yılÇok havlamak istiyosan özelden havla dünden beri buraya yazıp soruyu soran kişininde beynini yaktık. Hee ben kimseye yazmam egolarındaysan sus ozamn zırlama ki boş bildirim gitmesin kimseye 😀😀
- +1 yıl
Susarsan susarım
Cevap sahibi+1 yılBen zaten susuyorum da sen hala anlamsız anlamsız yazıp duruyosun 😀
- +1 yıl
Yazma o zaman uzamasın
Cevap sahibi+1 yılSen çeneni kaparsan uzamaz
- +1 yıl
Ben kapamam
Cevap sahibi+1 yılOzamn açık bekle ağzın 😀
- +1 yıl
Sende
Cevap sahibi+1 yılDediğim gibi çok tartışmak istiyosan ozlden tartışırsın burdan böyle bildirim gelip durur 😀
- +1 yıl
Gelsin
Cevap sahibi+1 yılSenin sorunlu bi tip olduğun ilk yorumundan belliydi zaten 😀😀
- +1 yıl
Seninde cahil olman..
Cevap sahibi+1 yılAllahın sorunlu delisi 😂😂
- +1 yıl
Hayır
Cevap sahibi+1 yılBoşuna anlamsız şeyler yazma susayım diye ahahah safoz
- +1 yıl
Paylaşacağım
Cevap sahibi+1 yılHavlamaya devam ediyosun aferin 😀
- +1 yıl
Sana da
Cevap sahibi+1 yılHavla devam ettt. Ahaha ozelden yazsana senden bişey istiycem ama ciddiyim :)
- +1 yıl
Neymiş
Cevap sahibi+1 yılBurdan isteyemem ama gerçekten samimi ve ciddi bişey istiycem. 5 dk yazma şansın var mı? Önyargılı olmayıp
- +1 yıl
Ok
Gizli Üye(30-35)+1 yılCehaletten dolayı zor. Olası zorlukları on gorme kabiliyeti olmadığından hep. Zaten maddi koşullar iyi değil bir de garantisi olmayan bir beraberlikte çoluk cocuğun velayeti için ısrarcı olunuyor. Uc kuruş nafakaya, asgari ucrete cocuk yetiştirilmez. Hepsi sizin suçunuz. Çocuklar da sizin izinizden gidebilir ki benzer talihsizlikler bulur onları sonra.
00 YorumlaBende 3 ay önce boşandım 8 yaşında kızım var kızımın annesi sizin gibi yapamadı tutunamadı İstanbul'da zaten kimseside yok burada memleketine ailesin yanın gitmek zorunda kaldı kızım orayı tercih etmedi beni düzenini tercih etti sizi taktir ediyorum
10 YorumlaGerçekten çok zor sizi en iyi anlayanlardan biri benim benim annem de beni tek başına büyüttü çocukluğumdan beri şu an 21 yaşındayım iyi ki böyle bir anneye sahip olmuşum Allah'ım uzun ömürler versin bütün vefakar annelere..
10 YorumlaÇocuklar eşler bosansa da yükü ve sorumluluğu neden annede oluyor bunu anlamış değilim elbette onun sorumluluğu ve yükü çok ağırdır. Hele birde ülkemizde halen boşanmış kadınlara yönelik saçma sapan algılar varken Allah yardımcın olsun kardeşim
01 Yorumla
+1 yılPara kazanabileceğin bir uygulama var istersen sana link atabilirim maddi yönden rahatlarsın yeni başlayacağın için 1 level de günlük 4 5 dolar kazanırsın sonra yavaş yavaş yükselir ama ilk önce en az 100 dolar para yatırman gerekecek
00 YorumlaNedeni gayet net değil mi? Ahlak seviyesi düşük ve beyinsel olarak problemler çeken bir toplum var çünkü.
32 Yorumla
+1 yılEğer şiddet yoksa kocalarınızı boşamayın şimdi beni linçlemeyin😂
40 YorumlaBir defa erkeklerin gözünde potansiyel bir seks aracısın. Patronu asılır çalışanı asılır müşterisi asılır. Sen ayakta durmaya çalışırsın ama geri kalan herkes seni yıkmak için uğraşır.
01 Yorumla- +1 yıl
bir defa erkeklerin gözünde potansiyel bir seks aracısın. patronu asılır çalışanı asılır müşterisi asılır. sen ayakta durmaya çalışırsın ama geri kalan herkes seni yıkmak için uğraşır.
Dediğiniz aslında anne olmaktan bağımsız bence. Yani boşanmış ve çalışan bir baba olsaydınız da zor olabilirdi. Şimdi ne olacak erkek kolayca tekrar evlenir diyeceksiniz ama bence öyle değildir.
Çocuklarınıza alnınızın teri ile para kazanarak bakıyorsunuz. Bu zorluğun üstesinden geldiğiniz için kendinizle gurur duymalısınız bence.00 Yorumla
+1 yılÜlkede genel olarak her şey zor fakat dul olmak daha zor insanlar farklı bi göz ile bakıyor yanlış anlamayın ben toplum genelinden bahsediyorum. Cidden zor bir durum ama kafaya ne kadar takarsaniz o kadar üzülüyosunuz depresyona giriyor insan sonra da size tavsiyem aklen ve mantığıken önünüze çıkan herşeyi ayrıştırmanız olucaktır.
00 Yorumla
+1 yılOncelikle umarım hersey dilediğin gibi olur. Hayat sadece senin için degil herkes icin zor ozellikle TR de isen. Maddi sıkıntılar yaşıyorsan eger baska bir iş bulup eline geçen miktarı yükseltmelisin.
00 Yorumla
+1 yılDul desene 😎 çocuk çiftten olur tekten değil çocuklu yaşamda çift olur tek değil, tek yapmaya çalışırsan böyle isyanlara girersin
10 YorumlaO çocukları gök tengri sadece tek sana vermiş gibi hareket eden bir eski eş. Allah onunda hayırlısı versin.
10 Yorumla1 saat erkek olarak yasamayı deneyin de görelim yeter bıktık artık sizlerin hem suçlu hem güçlü olma durumunuz dan
10 Yorumla
+1 yılCok zor canım Allah yardımcın olsun heleki son zamanlarda öyle bı zorlastiki insanlar ne hâle geldi maalesef
10 YorumlaHaklısın ama çocuklara maddi destek vermesi gerekiyor eski eşinin bu senin değil önce çocukların hakkı bence
10 YorumlaÇünkü hayat bir kere terse dündüğünde tüm gücüyle vurur insana ve öyle bir yaparki düzelene kadar sen seni yersin ve karanlıklar çıkınca aydınlığa bir oh çeker huzuru ve mutluluğu yaşatır insan insana 🤭
00 Yorumla
+1 yılAllah size kolaylık versin. Türkiye'de kadın olmak zorken. Hem dul hem çocuklu olmak dahada işinizi zorlaştırıyor
00 Yorumla
+1 yılYani ablacım hayt zor bu kabul edilebilir fakat eski eşinizin size nafaka ve çocuklar için ücret ödemesi gerekir bu hakkınız.
00 Yorumla
+1 yılBekarlar için bile zorken senin için zor olması olağan. Ama şartlar böyle. Bunu kabul edip ona göre yaşamak zorundayız. Bugünler de geçer sabret lazım
00 Yorumla
+1 yılSizin gibi güçlü kadınları görmek çok güzel, iki pırlanta gibi evladınız var , onlar için değer bence hersey onlar için
00 YorumlaAlternatif seçenekleri değerlendir sende evlenmek gibi. Örneğin bu veya başka ülkede yolda patenle yürümekte zor ama hiçkimse beni buna zorlayamaz.
00 Yorumla
+1 yılaslında hayatı size zor kılan şey çevrenizdekilerin sizi cinsellik olarak görmesi sekse aç biri olarak tanımlaması
00 Yorumla
+1 yılEvlilik ile evcilik oyununu karıştırmicaktun hadi onu geçtim 2 çocuğa kadar aklın neredeydi Çek şimdi
04 Yorumla- +1 yıl
Nerden biliyorsun kocası vefat etti belki , belki aldattı.
- +1 yıl
@Batuhan1003 ön yargı azizim. Ne desen boş
- +1 yıl
@okuyankim haklisiniz
- +1 yıl
Boşuna demiyorlar kadının düşmanı kadındır diye terbiyesiz şu söylediklerine bak
Hayat maalesef herkes için çok zor ama tebrik ediyorum en azından kendi ayakların üzerinde durabiliyorsun
00 Yorumla
+1 yılEvli bekar kalmadı artık herkes için zor. Senin ekstra çocuğun olmadı daha zor tabi. Ben de çocuk yok ona rağmen zorlanıyorum
00 Yorumlamaalesef öyle zorluk bir yana bir de zerre adalet yok hakkını arayamiyorsun en çok bu yoruyor insanı bu ülkede coğrafya gerçekten kader
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılEski eşinkz size ve iki çocuğunuza nafaka vermiyor mu? Nafaka davası açın onunda çocukları tek sizin değil 😘
38 Yorumla- +1 yıl
Bu kadında akıl olsa parası yok o çocukları adama bırakır zaten
Cevap sahibi+1 yılNiye çocuklarını atsın? belki kocası alkolik çocuk emanet edilemeyecek biri !!
Cevap sahibi+1 yılBenim dediğimi yapsın gitsin 3 kisiyede nafaka talep etsin bu kadar basit en az ayda 1000₺ alır kötü mü hoc yoktan iyi
- +1 yıl
Daha 19 yaşında çocuksun. Bin lira sana bile yetmez. Merketten haberin var mı senin? Alkolik olması sorun olsa o kadar yıl geçirip 2 çocuk yapmazdı heralde. Demek ki adam çekilebilir. O çocuklara yazık değil mi onlara gelecek kaygısı yükleyerek mi büyütçek
Cevap sahibi+1 yılCanım benim 1000₺ en azından 2 haftalık market alışverişine yeter😘herşeyden haberim var yaşım 19 olabilir ama
- +1 yıl
Bak asgari olarak sadece sana 1000 TL markete 2 hafta diyosun. Ki sana başka yerlerden ya yurttan ya da aile evinden öğünlük yemekler çıktığı haldedir bu. Ne bilim ya baştan düşünülmesi gerek.
Cevap sahibi+1 yılBana kimseden para gelmiyor sadece ayda 500 geliyor o kadar kendim çalışıp kazanıyorum
Cevap sahibi+1 yılBende nafaka davası açtım icrayla alıyorum babadan
Gizli Üye(25-29)+1 yılBoşanan kadın veya bakire olmayan kadın herkese verir sanan çok var çok gördüm. Ama kadın sevgili yapınca obje bi erkekle konuşunca obje erkeğe gelince laf yok
11 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılÇoçuk var diye ömür boyu yalnız kalıyor Türk kadınları orası yanlış bana göre
Çünkü bı suru ser ref,, iz var.. Allah yardımcın olsun
10 YorumlaUlke genel olarak zor… bu anlattigin durum dhaa da zor.. Allah yardimcin olsun.. dinlemek lazim hikayeni
10 Yorumla
+1 yılAileniz destek olmuyor mu siz çalışırken bakabilirler yükünüz hafifler
10 Yorumla
+1 yılÇünkü sosyal devlet olamadık ücretsiz kreş olmalı mesela.
10 Yorumla
+1 yılBekar ama dul demek istedin. Eşinizden nafaka almıyor musunuz?
11 Yorumla- +1 yıl
Güzel bir yere değinmişsiniz, hanımefendinin 2 çocuğunun bütün giderleri sadece kadına gelmemeli zira o iki sabinin dünya ya gelmesine vesile olan tek başına kadın değil boşandığı eşide ne olursa olsun kesesinin cebini AÇACAK orada burada sürtmeyecek (Erkek için söylüyorum.)
+1 yılBabası yardım etmiyor mu? Sonuçta onun çocuğuna bakıyorsun.
10 Yorumla
+1 yılBu devirde ewleniyorsunuz anladık..! Bari çocuk yapmayın birde o çocuğu rezil etmeyin...
00 Yorumla
+1 yılGeldiğimiz noktada bu ülkede ne kolay ki? Ama Allah yardımcın da olsun. Seni en çok zorlayan şey ne?
00 YorumlaEkonomik şartlar çok zor aile geçindirmek büyük sıkıntı
00 Yorumla
+1 yılben kendime zor bakıyom bide cocuklu olsaydım biterdim.. evlenmeyi düşünmediniz mi yeniden?
00 YorumlaYani düzgün mesleğiniz yoksa, bekar ya da evli, çocuklu ya da çocuksuz, geçinmek zor.
00 Yorumlamaalesef zor 😒.. güçlü bir kadın olduğun için seni tebrik eder, kadınlar gününü kutlarım 💐
00 Yorumla
+1 yılDik durmak için kuvvetli olmak gerekir helal olsun hayat zor olsada çocuğun için başaracaksın...
00 Yorumla
+1 yılZor hem maddi hem manevi acidan allah yardimcin olsun
00 Yorumla
+1 yılMedeniyet yok ülkemizde kültür yok o sebepten dolayı zor
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılboşanmasaydın.çocuklar gelişene kadar sıksaydın dişini. evliykende sıkıyormuşsun şimdi de sıkıyosun elde var 0.
16 Yorumla- +1 yıl
Ne saçma bir tavsiye ya.. Nasıl birinden boşandığını nereden biliyorsunuz? Adam dövüyordu belki alkolikti ya da aldattı.. Size kolay gelebilir bunlar ama bazı kadınların gururu var bilin istedim
Cevap sahibi+1 yılSaçmaladığınızı fark etmiyicek kadar bencilsiniz. Hiç bir kadın tecavüz vs. dışında hamile kalmaz. Kalsa bile aldırır çocuğu. Evlenmiş boşanmış olmalı ki çocuğu olsun.
- +1 yıl
Siz okuduğunuzu anlamıyor musunuz? Evlenmediğini iddia ettiğimi düşünecek kadar mı okumadınız yorumu... Kadın belli ki evliliğinde bir sorun yaşamış, belki şiddet belki başka bir şey, ne yani buna mı sabretmeli. Kimse ekonomik sebeplerle işkence çektiği bir evliliği sürdürmemeli, tavsiye de edilmemeli..
Cevap sahibi+1 yılO zaman bundan yakınıcak bir durumu olmamalı 🤷♀️ Ama yakınıyor. Demek ki boşandığına pişman biraz 🤷♀️ Ayrıca çocuklu bir anneyi özellikle yetişkin olmamış bir çocuğu olan anneyi erkekler istemez. Tek gecelik max düşünürseler düşünürler. yeni bir eş bulma yolu da kapanır boşanınca.
- +1 yıl
Kadın boşanmaktan yakınmıyor ki:D Türkiye'deki sosyoekonomik durumdan şikayetçi... Maalesef hala Orta Çağ'dakiler gibi yaşadığımız için çocuklu bekarlara hala hayalet görmüş gibi bakıyorlar evet ama illa evlenecek diye bir kural mı var? Biraz erkeksiz yaşamayı öğrenmeli bu toplum, hakların eşitlendiği bir ülkede erkeklerde artık bu boşanmış kadın muhabbetini aşarlar. Geldiğimiz alakasız konuya bak, kadın geçim derdinde millet erkekler dul kadın istemez kafasında..
Cevap sahibi+1 yılGünümüzde 1 maaşla geçinilmiyo. Bu Diğer ülkelerde bile böyle. türkiyede 3 maaşla bile zor olur çocuk varsa. 🤷♀️ yani ekonomiye yapıcak bişi yok. Eş olması şart şu durumda.
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇok üzüldüm şu an gerçekten dediğin gibi çok çok zor evi olmayan var bu kurtlar sofrasında evine ekmek görünmeyenler Cidden üzücü ama yapacak bir şey yok ya sistem değişecek ya da böyle devam
00 Yorumla
+1 yılZaten bu durum da hem anne hem baba oluyorsunuz bir de toplumun yüksekten konuşmaları bilip bilmeden eleştirileri ve en önemlisi de zihniyet
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılyoo tam tersi bekar ve bakire olmak zor
tr erkekleri bosanmis dul kadinlari daha cok seviyo yoksa namusun onemi kalmamis02 Yorumla- +1 yıl
Çıkar o kafanı az, gn bakire a. ndan da gerçek hayata bak.. Namus namus diye iyice saçmaladınız. Kadın geçim derdi diyor senin yangının başına vurmuş bacak arasından bahsediyorsun. Ayrıca şeyin gibi fikirlerinde kokuşmuş.
+1 yılÇocuklarınızla yalnız mı yaşıyorsunuz , çalışıp bir yandan çocuklarla ilgilenmek gerçekten çok zor, bir yandan geçim derdi.. Allah yardımcınız olsun
00 Yorumla- Devamını Gör (78)
Devamını Gör(123)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kadınlar Günü > Sorular > Bekar ve çocuklu bir anne olarak ayakta kalmaya çalışıyorum. Bu ülkede bekar çalışan bir anne olmak neden zor?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler