Bu dünyada Mutlu olmak istiyorsan ya kaderin güzel olcak ya da kafan😌
Yanmış olan anakart geri düzelir mi?
Bu dünyada Mutlu olmak istiyorsan ya kaderin güzel olcak ya da kafan😌
Neresinin yandığı önemli. Tamir edilme ihtimalide var tamir edilmeme ihtimalide var.
Tamir edildiğinde performansının düşme ihtimalide var.
Tamir edildiğinde tekrar aynı bölgeden yanma ihtimalide var.
Bu sorunun cevabını sadece laptop anakartı üzerinde işlem yapan firmalar anakartı inceledikten sonra yorum yapabilir.
Düzeltiliyor. Ama anakart haparatları ve sistemi ona göre kurulmuş tezgahı olan tamirci lazım. Herkes yapamaz. Hele cip arızalıysa onu söküp takmak için ayrıca sistem gerekir. Cip ayak yapıcılar vs. kolay iş değil ama yapanlar var. mesela biz yapıyoruz
Edilir ama maliyeti yüksek olur
Cevap
11Cevap
Üzerindekileri değiştirmek gerekiyor ki komple gittiyse yenisini almak daha mantıklı ama transistörlerden de yapabilir benim pc nin kartta yanmıştı transistör değiştirdim çalışıyor
bazı parçalar hariç çoğu parçasını değiştirebiliyorlar artık :) tabi çoğu parçanın onarımı 0'ına yakın tutuyor :)
Değişiyor ama hazır olanından fazla masraf çıkabilme ihtimali var 😂
aynen :))
ayar oldum şu direk düzelmez diyenlere basıyorum alayına - yi :) anladıkları yok bilgileri yok düzelmez diye yorum yapıyorlar
Bunu eksileyen işsiz şizofren kim acaba 😂
- verdiklerimden biri kudurmuş sanırım banada vermiş :)
Yanmış olan nasıl düzelsin mantikli olalim ajsjdjjd
üzerindeki chipi yanıyor herhangi bir parçası yanıyor. yanan parçaya göre değişim imkanı vardır. mantık her zaman işe yaramaz :) bilgi önemlidir :)
@_-_ATADEVRİM_-_ Bilgi onemlidir ama chipset arizasi ise dedigim gibidir.
bilgisizliğine veriyorum :) uzun zamandır chipsetler hem onarım hemde değişim yapılabiliyor.
@_-_ATADEVRİM_-_ Onarim ve degisim yapildigi hakkinda bilgim var fakat uzun sureli kullanim dahilinde olmayabiliyor bu laptoplar icin gecerli.
onarım görmüş hiçbirşey 0'ı kadar kaliteli olmaz zaten. Chipset onarımı ya da değişimi sonrası gerekli testler yapıldığında sorunsuz çalıştığını bizzat gördüm.
Uzun süreli kullanımdan kastın laptop dediğin şeyin ömrü 4 yıldır fazlası değil.
@_-_ATADEVRİM_-_ Ben zaten onarilan urunun sifir gibi olacagini savunmadin eskisi gibi yani ilk aldigin ve o donem icerisinde kullandigin kadar performansli olmaz dedim
Chipset isciligininde ne kadar ince ve detayli bir onarim sureci oldugu hakkindada bilgim var boşa anlatiyorsun yanliz ayrica o kullanim sureside bilgisayardan bilgisayara degisir.
sen onarılmaz dedin hatırlatırım.
@_-_ATADEVRİM_-_ Gorebilirsin bak acilir kullanirsin ya sonrası var işin işte sen onu gormemissin.
@_-_ATADEVRİM_-_ Ben onarimi konusunda eskisi kadar performansli olmayacagini laptoplara ekstra oem parca takilmadigi icin onarilsa dahi tekrarinda islevselligini kaybedecegini ve ince iscilik gerektigini soyledim nerenle okuyorsun.
canım benim bilgisayar teknikeriyim :)) bana anlatma boşuna. Sana teknik bilgi vereyim istersen.
Gerekli onarım yapıldıktan sonra. Cihaz teste tabi tutulur. Cihaz yorulur ve yorulma esnasındaki performansına bakılır. O performansa göre cihazın müşteriye teslim edilmeyip direk hurdaya çıkartılması istendiği bile oluyor. Bilgisayarı performanslı kullanan kişiler için dediğin doğru. ama bilgisayarı internet için ödev için vs kullanan kişiler açısından anakart tamiratının hiçbir problemi yok. Bilgisayar yük binmediği için sorunsuz çalışıyor.
@_-_ATADEVRİM_-_ Bana ne bilgisayar teknikeri isen git az ötede konuş beni ilgilendirmiyor bu konular ben acik ve net konustum fazlasi beni ilgilendirmez cunku gerek yok olağan her sey ortada fazlasini yazman baş agritici ben oemci pc muh degilim yazilimciyim.
madem bilgin yok madem ilgin yok insanları yanlış yönlendirmeyeceksin bu kadar basit.
@_-_ATADEVRİM_-_ Kardes kafami sisirdin gercektende mesleginde sende beni ilgilendirmiyorsun ben arizayi yazdim kisa öz sen kitap olusturdun kiz zaten anakart demis sen neler yaziyorsun yazdigimi okumadan konusup bana bide bilgisiz diyorsun daha kafan senin normal degil dahada yazma ciddiye almiyorum.
yahu beyin olsa anlayacaksında anlamıyorsun. Arızaların tamamı anakart yanmış diye lanse edilir müşteriye. sebebi ise müşterilerin teknik bilgiden anlamasıdır. senin gibi mal mal yorum yapanlar yüzünden millet tamir olacak laptopu çöpe atıyor. Gtun sıkıstımı benim alanım değil beni ilgilendirmez diyorsun.
Yeni ana kart al daha iyi tamire vereceğin para ile aynı olur
lettob :DP
Sanmam.
İmkanı yok
hayır
Çöp olmuş.
Evet ama pahali
Düzelmez
hayır
Hayır düzelmez
1 özel cevapSadece soran ve cevap paylaşan üye bu paylaşımları görebilir. Daha fazla bilgi için tıkla!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar