Telefon %100 dolmadan şarj aletini prizden çekersek telefonun bataryası zarar görür mü?

Şimdiki batarya cipleri hepsi akıllı şekilde üretildi. Sorun olmaz. bozulacaksa zaten uzun vadede her şekilde bozulur.
Telefona zarar vermez ama bataryanın ömrünü kısaltır. Sağlıklısı tam doldurup çekmen.
Teşekkürler 😊
evet ama şimdi ki bataryaların hepsi akıllı şekilde üretildi yinede dikkatli olmak lazım
Evet çok fazla yaparsan görür..
Cevap
16Cevap
Hayır görmez fakat bataryayı %0 s kadar kullanmak ve orijinal olmayan şarj aleti ile şarj etmek zarar verir. Telefonu şarja takmak ve kullanmak için en iyi aralık %40-80 dir
Bunun dışında ayda bir kere telefonunu %1 e kadar kullanıp sonra %100 e kadar şarj edebilirsin
En son olarak batarya sağlığı için telefonun çok ısınmasından kaçın , şarja takılıyken kullanmanın da bir sakıncası yoktur.
Pek dikkat etmiyorum acikcasi. tam dolmadan aliyorum azalinca sarja takip oyle kullaniyorum. bu zamana kadar bu sekilde kullandim bir sorun yasamadim hep 1 gun gitti batarya
Uzun sürede sorun olabilir ama genelde hepimiz yaparız onu.
Hayır görmek lityum bataryalar ara ara sarj edilirse hatta daha da iyi olur 90 da da çeksen birşey olmaz
hayır ama ayda 1 kere 0'dan 100'e kadar doldurmak batarya sağlığı için önemli
Yeni telefonlarda sorun olmaz.
Hayır %90 dan sonra cikarabilirsin
telefon marka model yılını öğrenebilir miyim
telefon zarar görmez ama pil ömrü kısalır
hayir bisey olmaz
Goruyor
ya şok etkısı olur bılıyormusun neden
Tabiki
evet
Görmez
Sanırım hayır