Dün vatandan bilgisayar monitörü aldım tabi almaya gittiğimde bilgisayar ekranlarını gördüm ama hiçbiri açık değildi. Eleman yardımcı oldu almam konusunda ekranı açmadan aldık eve geldim ekranın netlik kapasitesini beğenmedim. Bugün götürdüm dün gelseydiniz geri alırdık şimdi alamayız diyorlar dün zaten eve geldiğimde saat 9du 10 da kapanacaktı gidebilmem imkânsızdı. Birde bu ürünü görerek aldınız diyorlar açmadılar ki. Tüketici hattını aradım onlarda mağazadan görerek aldınız diyorlar açık değildi be kardeşim. Ne yapmalıyım sizce?
Cevabın nedir?
İnternet & Teknoloji konusunda 2,4b cevap paylaştı. O firmanın resmi adresini bulun ve yasal iade süresini geçirmeden ürünün iade edilip paranızın geri ödenmesi için noterden o firmaya resmi tebligat yollayın.. Noterler bunun nasıl yazılacağını bilirler.. Bu şekilde eşeğinizi sağlam kazığa bağlamış olup bundan sonra da gerekirse tüketici derneğine de gidebilirsiniz belediyeye de... benzer bir durumu Gold bilgisayarda bir arkadaşım yaşamıştı yıllar evvel.. Onu günlerce oyaladılar.. Yasal sürenün bitmesine bir gün kala verdiğim tavsiyeyle noterden ihtarname çekti firmaya ve tıpış tıpış iade yaptılar. Yasal süreyi geçirirsen geri veremezsin bilgine
05 Yorumla- +1 yıl
çok sağolun uyarınız için bunu yapmak istiyorum aslında fakat sözleşme imzalattılar aşırı derecede ona güveniyorlar siz imzaladınız kabul ettiniz gibisinden ama cayma hakkı da olmalı ben anlayamadım gerçekten
- +1 yıl
çok teşekkür ederim başvuracağım
- +1 yıl
tamamdır çok sağolun
En İyi Cevaplar
Cayma hakkı maalesef mesafeli yani internet, telefon vb. kanallardan yapılan satışlarda kullanılabiliyor. Mağazadan alınan ürünlerde ise eğer üründe sorun varsa ayıplı mal kapsamında teknik servise yönlendirme adımı takip edilebiliyor. Sonucuna göre onarım, değişim veya ücret iadesi yapılıyor. Vatan yapar mı bilmiyorum ama bazı durumlarda yerine alacağınız ürün daha yüksek fiyatlı ise ve ambalaj yeniden satışa elverişli ise geri alım yapılan durumlar olabiliyor. Bu yönüyle de değerlendirmek istersiniz belki.
05 Yorumla- +1 yıl
ürünü ilk aldığım sekilde ambalajlayıp götürdüm ama bana kabul etmediklerini söylediler dün gitmem gerekiyormuş fakat gitsem kapalı yetişemezdim yani
- +1 yıl
Doğrudur siz iade mi istediniz başka marka model ile değişim mi? İade kabul etmezler ama değişime sıcak bakabilirler tabi fiyat farkı varsa. Kurumsal olarak böyle bir şeye yanaşmaya da bilirler ama benzer kurumsal firmalardan bu yönüyle istifade ettiğim oldu ve teklif kendilerinden geldi.
- +1 yıl
yine lg alacaktım bu 500 dü 700 lük olanını almak istiyorum yine tam bir iade değil aslında değişim
- +1 yıl
Aşağıdaki yorumlarda elinizde bir sözleşme bulunduğundan bahsetmiştiniz. Bu kapsamda konu farklılaşır. Mağazanın 6502 sayılı yönetmelik harici kendi belirlediği müşteri lehine olan avantajlar olabilir. Bu durumda olay normal işleyişten çıkar. Eğer görüşmediyseniz mağaza harici müşteri hizmetleri ile de görüşmeniz yararlı olabilir. Bu konuda sözleşme olduğu için ve içeriğine tam hakim olmadığım için çözüme yönelik fazla bir katkım olamaz maalesef.
- +1 yıl
Arkadaşlar size şu kadar söylüyorum vatan bilgisayardan hiçbir teknolojik alet almayın az önce aradım 20 25 dkdır konuştuk satıs temsilcisiyle hem bana bağırdı hem de diyor ki madem öyle 1000 tl lik ekran alsaydınız filan dedi ben dedim ki memnun kalmadık daha 24 saat olmadi dün gelseydiniz filan dedi bende yetişemezdik dedim. Napalım diyor sizin keyfi durumunuz yüzünden değiştiremeyiz ve önüme sözleşmeyi sunuyor sözleşmede ürünü aldım kabul ettim yaziyormus sözlesmeyi kendilerine gore hazırlayıp ürünü değiştirmicez siz getirseniz biz o ürünü satar mıyız açılmış filan dedi telefonda bildiğiniz bana karşı sert bir tavır sergiledi kesinlikle. söylüyorum oradan ürün alırken sozleşmelere dikkat edin hatta alışverişte yapmayın
+1 yılVatan böyle bir şey yapmaz bütün parçalar her şey tamsa 7 iade hakkın var. Şaşırdım
06 Yorumla- +1 yıl
işte bana yaptırmadılar aynı gün getirmem gerektiğini söylüyorlar normalde 7-14 gün iade hakkı olması lazım ne yapacağımı şasırdım 500 tl çöp mü olacak şimdi. Dün baktım ettim kutusuna poşedide kadar koydum hepsini
- +1 yıl
Git olay çıkar öyle saçmalık mı olur 😅 tüketici haklarını ara müdürüyle konuş şikayet yaz her yere bak ben bile sinirlendim şu an 😅
- +1 yıl
tüketici danışma hattını aradım mağazadan gidip beğenip aldıysanız kabul etmis oluyorsunuz magazanın insiyatifine kalmış diyorlar. Valla öyle sinirlendim ki bende daha 24 saat bile olmadı şaka gibi
- +1 yıl
Ben bir ay sonra vatandan aldığım iphoneyi değiştirmiştim hatta para iadesi bile yapabileceklerini söylediler. Niye öyle yaptı bilemiyorum size
- +1 yıl
Arkadaşlar size şu kadar söylüyorum vatan bilgisayardan hiçbir teknolojik alet almayın az önce aradım 20 25 dkdır konuştuk satıs temsilcisiyle hem bana bağırdı hem de diyor ki madem öyle 1000 tl lik ekran alsaydınız filan dedi ben dedim ki memnun kalmadık daha 24 saat olmadi dün gelseydiniz filan dedi bende yetişemezdik dedim. Napalım diyor sizin keyfi durumunuz yüzünden değiştiremeyiz ve önüme sözleşmeyi sunuyor sözleşmede ürünü aldım kabul ettim yaziyormus sözlesmeyi kendilerine gore hazırlayıp ürünü değiştirmicez siz getirseniz biz o ürünü satar mıyız açılmış filan dedi telefonda bildiğiniz bana karşı sert bir tavır sergiledi kesinlikle. söylüyorum oradan ürün alırken sozleşmelere dikkat edin hatta alışverişte yapmayın
- +1 yıl
valla siz sansliymissiniz bu adam telefonda bildigin kavga etti bende kizdim baya sinirlendim
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
7Cevap
Internet üzerinden alışveriş yaparsanız görmeden aldığınız için sebepsiz iade şansınız var ama mağazada görerek aldığınız için iade şansınız olmuyor.
Sadece ayıplı ürün ise 7 gün içinde iade şansınız var.
Senin dediğin gibi bir kural olsa esnaf dükkanı kapar kaçar giderdi 😄😄
Her gelen beğenmedi diye iade yaparsa mağaza sahiplerinin işi var demektir.07 Yorumla- +1 yıl
ama benimki bambaşka bir sorun keyfi olarak vermiyorum yani herkes baksa ekrana ekranın görüntüsünde bozukluk var bide yani açıkcası benimkide görülmeden alındı ekranı filan acip gostermediler kutusuyla verdiler
- +1 yıl
ya işte orada bütün ekranlar kapalı olunca bizde seçip aldık oradaki elemanda ya bu şöyle iyi böyle iyi dedi bilseydim bir üstünü alırdım ilk defa başıma geliyor
- +1 yıl
valla cok temkinli olmak gerek ekran ekrandır dedik iş açtı basımıza
- +1 yıl
valla yaa
+1 yılben s. çar sıvattırırne yapar eder iadeyi aldırtırım onlara. işte gayretli olmak gerek. hakları tam olarak bilip orda çatır çatır konuşmak gerek. Ve asla vatan dan bir iğne bile almamak gerek. Gİdin bunu iade almak zorundasınız. Almıyor musuunuz? haklarımı biliyorum mahkemeye dava açacağım vs yapıştırın. İlla orda mı açmak gerek iade almaları için? ha ben açmışım ha ordaki personel.
019 Yorumla- +1 yıl
ya işte kesinlikle katılıyorum sözleşmede yaptık hususi orada maddede yazıyor mal ayıpsiz da olsa iade islemi yapılır aynı ürün grubundan diye.
- +1 yıl
bunlara yumuşak davranmak olmuyor biraz ses çıkarmak gerek. kem küm etmemek gerek. giidp orda olay bile çıkar. çıkar ya hakkım var de gerekirse ordaki dolaşan müşterilere de sesini çıkar de ki bakın burdan birşey almayın ürünlerinin arkasında drumuyorlar elinizde patlar diye. bak o zaman nasıl hanım efendi yardımcı olalım vs falan filan.
- +1 yıl
ay gerçekten ses cıkarmak lazım ya anlamıyorum o kadar yasa var 7 14 gün içinde iade olur diye neden almıyorlar anlamıyorum ya
- +1 yıl
git çıkar sesini eğer istanbuldaysan hangi vatandan aldıysan beraber gidelim. yanında biri olması daha cazip olur.
- +1 yıl
- +1 yıl
telefonda gorevli resmen bana bagirdi ve madem bilgisayari kullanacaksın neden öyle urün alıyorsun filan dedi
- +1 yıl
sana ciddden öyle mi konuştu?
- +1 yıl
evet aynen öyle
- +1 yıl
vatan genel müdürlüğe bu konuşmaları şikayet et
- +1 yıl
bende öyle düşündüm yarın ilk işm genel müdürlüğu aramak olacak bakalım onlar yardımcı olacak mı yani oradakileri bile uyarsa çok iyi olur o kadar memnuniyetsiz konuştular cünkü
- +1 yıl
Kesinlikle öyle yap. Çok terbiyesizce ya sen kimsin benimle öyle konuşuyorsun öyle değil mi?
- +1 yıl
aynen öyle yaa müsteriyi memnun edeceği adam gibi sakin anlatacağı yerde uste çıkmaya çalışıyor
- +1 yıl
ah var ya bana öyle konuşacak. :) Neyse yarın olsun ara.
- +1 yıl
yarın arayacağım bakalım
- +1 yıl
bakalım bende merak ettim ne diyecekler paylaşırsan sevinirim.
- +1 yıl
yarın aradıktan sonra mutlaka yazarım çok sagol konuyla alakalı ilgin için😃
- +1 yıl
pek birşey yapamadım aslımda kusura bakma. mağazaya beraber gitme teklifinde bulundum kusuruma bakma yardımcı olmak adına ama genel müdürlükten de olumsuz kaba cevaplar alırsan direk yarın sana yardımcı olacağım merak etme.
- +1 yıl
çok teşekkür ederim ya olsun anlayabilmek bile insana yardımcı destek olmaktir sağolun☺
- +1 yıl
Rica ederim. Yok sadece anlamak yetmez bazen :)
+1 yılALICAKSIN ÜRÜNÜ KODUNU FATURASINI THH başvuracaksın eşşek gibi alacaklar cayma hakkını kullanacaksın.
03 Yorumla- +1 yıl
tüketici danisma hattini aradım iste diyorki isterseniz gelin form verin ama magazadan gorup almissiniz. Magazadan gordum ama yani birincisi acmadilar ekrani ikincisi de yani kutuda veriyo ya illa sorunlu cikabilir valla şaştım kaldım ya thh bile böyle diyor
- +1 yıl
Mağzadan alsan ne olcak netten alsan ne olacak satılan malın iadesi var mı kardeşim var ne konuşuyosunuz demedin mi?
- +1 yıl
dedim ama hep bir sert mizaç ve kendilerini haklı çıkarmaya çalışıyorlar
+1 yıldonusu yok gule gule kullan zaten turkiyede ne devlet milletini sever nede tuketiciyi koruyan birnyasa var
012 Yorumla- +1 yıl
sorma ya ama böylede olmaz ki 500 tl boşa mı gidecek simdi. Birde daha ikinci günü 24 saat bile olmadı ya
- +1 yıl
dedim ya tuketisici kotuma kablnunlari basit siradan hani tuketiciyi gercekten koruyan bir kanun olsa dereiki 10da kapanan duknda saat8de alinan bir urun ertesi gunu iadesi olmalindiye ama gercek ortda develet mmagaza alacagni aldi kullanici cople idare edecek
- +1 yıl
aynen öyle ya gerçekten ne biçim mağaza anlamadım kapandılar yani nasıl gidebilirdim resmen mağdur bıraktılar
- +1 yıl
turkiyede maduruyetlik cok normal
- +1 yıl
- +1 yıl
uyarin icin tesekkurler ve zaten ben kendi politikam acar inceler alirim orda
- +1 yıl
aynen en iyisi ama alsanız dahi valla artık guvenemiyorum hicbir teknolojik alet alisverisimi onlardan yapmayacağım
- +1 yıl
teknolojik alet alamak sikinti ben bir sene nokia tlfn almistim ve baya agriza falan oldu arastirdim ayni arizadan 5defa twknik servise giden cihaz mahkemeye verdim kurusu kurusna aldim 2yillik da kullndim tlfnu
- +1 yıl
valla geçende telefonda yaşadım gelmeyen ürünler böyle durumlar çok yaşanır oldu bu sıra ya
- +1 yıl
ben mahkemeyle kazandim faturadaki parami da aldim
- +1 yıl
iyi almissin valla ya
- +1 yıl
daha ner nere var da burdan soyleyemem hepisini
Monitörün markası modeli ne yardımcı olmaya çalışayım
017 Yorumla- +1 yıl
lg aldım
- +1 yıl
lg 22m38
- +1 yıl
lgnin tüm malları cakma çünkü piyasadan cekiliyo artık bizde tvsini aldık bozulmustu ama tüketici haklarına verdik geri aldık parayı
- +1 yıl
valla silik gibi yazılar bir görsen. Normalde bakınca bir sey yok gibi ama yazıları böyle nasıl ddsem çok belirgin durmuyor. Ekran ayarı 1920×1080 çok sağol bütün ayarlarını yaptım ayrıyetten ekran kartımda var ama bu monitörde bir sönüklük var
- +1 yıl
teknik servisi yok lgnin trde sen anla yani
- +1 yıl
@gülqibiçocuk menşei kore olması gerekir ama bizdekinde de çin yazıyor
- +1 yıl
patent ve firma kore ama üretim ucuz diye çoğu çini tercih ediyor üretim yerinin çin olması sorun değil adam gibi iş yapmamaları ve teknik servis desteği saglamamaları adamlar vida oynatmadan tamir parası istiyor
- +1 yıl
- +1 yıl
ne demek 1000 tllik alsaydın keyfinin kahyasımı herif
- +1 yıl
gerçekten çok büyük bir kazık atti birde gerçekten karışıyor paraya. Dedim zaten ben öğrenciyim ayrıca herkesin kendi bütçesi diyorki siz calisma yapicam diyorsaniz onu alsaydıniz düşünün arkadaşlar nasıl bir saygısızlıktır bu. Sözlesme olunca dilediklerini konuşuyorlar bir küfür etmediği kaldı
- +1 yıl
windows ayarlardan ekran görüntüsü ayarı yaptın mı? belki sorun oddandır
- +1 yıl
yaptım ya monitörde sıkıntı var görüntü kalitesinde
+1 yılTüketici haklarına şikayet et
01 Yorumla- +1 yıl
edicem ama onlarda diyor bakip almissiniz bakamadimki ekranida acmadilar nasil anlaticam sasirdim yarin vatan bilgisayarin genel mudurlugunu aramak istiyorum
Teşhir ürünüyse geçmiş olsun 🤣
012 Yorumla- +1 yıl
ya teşhir değildi kutusuyla verdiler vatan bilgisayar yani teşhir ürün olsa belirtirlerdi diye düşünüyorum
- +1 yıl
anlamıyorlar ki bana ekran parlaklığı nasıl düzeltilir onu gösteriyorlar kaldıki bende biliyorum zaten ama hiçbir şey bilmiyorum gibi davrandılar
- +1 yıl
dışarı bile çıkmazlar😥😥
- +1 yıl
- +1 yıl
hiç sorma vallahi telefonda konuşurken bende küfür edecektim ama bozmadım bagırdım memnuniyetsizliğimi dile getirdim. Bana diyorki istediginizi yapin alisveriste yapmayin burdan beni ırgalamaz
- +1 yıl
aynen öyle valla
+1 yılteşhir ürünümü aldın?
010 Yorumla- +1 yıl
hayır mağazada vardı gösterdiler sonrasında açılmamış kutudan verdiler
- +1 yıl
şimdi tüketici haklarına git sen forum doldur makbuz fişi götür yanında onlar ilgilenecek herseyle bir kac ay surer ama paranı geri alırsın
- +1 yıl
tüketici danışma hattı var orayı aradım dediki siz mağazadan gidip görüp almışsınız gelin forum doldurun ama olumsuz olur gibisinden dedi. Daha 24 saat olmadıkı alali iade hakkı olmalı ya
- +1 yıl
görmeden alınca mı oluomus iade?
- +1 yıl
evet internetten alınca oluyormuş
- +1 yıl
öyle dediler ama bizde açik ekranı gormedikki
- +1 yıl
vallaben teknosa vatan magaza türü yerlerden uzak duruyorum çünkü hepsi bilerek çürük mal satıyor milleti mağdur ediyor internetten alıyorum bozuk cıkarsada geri cevirebiliyosun
- +1 yıl
- +1 yıl
bildiginiz magdur etti gozlerim bozulacak bu ekranda diyorum sizin keyfi durumunuz diyor bildiginiz islerine geldikleri gibiler
- +1 yıl
hangi sehirde yasıyon?
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem