Laptop ekranındaki sorunu herhangi bir tamirci çözebilir mi, servise gitmek şart mıdır?

Bilgisayarımın ekranında ne zamandır sorun vardı; bazen kullanırken ekran sarsılmaya başlıyor veya karıncalanma şeklinde çizgi atıyordu. (tanımlama zayıf oldu farkındayım velakin daha da nasıl anlatılır bilemiyorum, kusura kalmayın:))

her neyse,

ben belki sorun driver'dadır diyerek ekran kartı driver'larını yeniden yükledim. bana mısın demedi. genel olarak bir uyuzluk vardı bilgisayarda; bir format atayım kendine gelsin dedim,

bana mısın demedi.

ben de tüm bu gelişmeler üzerine esas sorunun ekran kartında olduğuna karar vermiştim ki, tamamen tesadüfler sonucu esas problemin kapakta, yani ekran bağlantısında olduğunu keşfettim. bu zamana kadar sorunun burada olabileceğiniakıl edememiş olmam da benim şahaneliğim zaten ya, neyse!

yalan değil, ekran kartı sorunlu olsa daha az canım sıkılırdı. şimdi ben bu bilgisayarı evimin civarındaki herhangi bir tamirciye götürüp kartı değiştirme ve rahata erme planları içindeydim, velakin ana sorunu anlamamla beraber içime bir kurt düştü:

herhangi bir tamirci bu sorunu çözebilir mi, yoksa işin hakkını vermesi için kendi servisine mi götürmem lazım?

bilgisayarın markası acer bu arada, ek bilgi olarak onu da katayım buralara...
Laptop ekranındaki sorunu herhangi bir tamirci çözebilir mi, servise gitmek şart mıdır?