Android telefon hakkında bilinmesi gerekenler?

merhaba arkadaslar ben bir ay oldu neredeyse android telefon kullanmaya baslayalı ve hic bir konuda bilgim yok zaten aman virüs bulasir aman bisey olur diyerekten yaptıgım biseyde yok acıkcası gün boyu gir whatsap a cık whatsaptan bu sekıl kullanıyorum, acıkcası nelere dikkat edilir ne yapılır ne yapılmaz hic bir fikrim yok bu konuda, anlayan bilen kişilerde onu yap bunu yap dıyolar yanı yakın arkadaslarım bende simdi onlara karsı alay konusu olmayım dıye tamam hallederım dıyorum :) simdi bir kac yakın arkadasım Microsofun Arrow başlatıcısnıı kullan dedi 1 bunedemek ne işe yarar? kimi SS launcher'i tavsiye edebilirim dedi halıyle bunuda bilmem anlamam bu nedir? kimide android arka planda calısan gizli programları uyut dedi yoksa pilin ömrünü yer dedi bunu hic anlamadım, kısacası ben android telefonda ne yapılır ne yapılmaz nelere dikkat etmeliyim bunu ögrenmek istiyorum bu işi bilen ya da anlayan arkadaslardan, simdiden vereceğiniz cevaplar icin tesekkür ederim, umarım basınızı agrıtmamısımdır agrıttıysamda affola
Android telefon hakkında bilinmesi gerekenler?