TWCU, bu uyarı başlığı ancak wireless interneti ile alakadar bir sıkıntı olduğunda çıkar. Yani; sizin bilgisayarınız wireless internetine bağlanırken sorun yaşıyor. Bu sorunun kaynağı; sizin bilgisayarınızdaki wireless driver'ları olabilir, eğer yeni formattan çıktıysa ve yüklenmediyse olabilir mesela. Ya da, internete bağlanmak için kullandığınız hangi program ya da aparat varsa onda bir problem olduğu içindir. Ya o alet sıkıntılıdır, yani wirless adaptörü ya da aparatı ya da kurduğunuz driver'ı. Hatta kurduğunuz driver sizin kullandığınız işletim sistemiyle bile alakadar olabilir. Öncelikle olaya buradan bakmak lazım.
Çözüm? Şayet imkan varsa o programı tekrar kurmayı ve uygun sürümle kurmayı denemelisiniz; indirirken yahut arayıp bulurken sizdeki sistem ismi ve sürümü (32-64 bit ve sürüm ismi) dikkate alarak indirin ve kurun. Ama yok problem o aletteyse, farklı bir bağlanma aparatı kullanın. Benim her zaman ek bir wireless aparatım vardır mesela; masaüstünü laptop haline getirir 10 saniyede. Usb gibi takıp wirless uzantılarını görürsünüz. 25-30 liraya da edinilebilir, tavsiye ederim yahut ödünç alınabilir birinden. Yakından görüp inceleyerek çözülürse daha farklı senaryolar çıkabiliyor ama şu an aklıma gelenler bunlar.
Zaman geçmiş üzerinden, yeni gördüm umarım hallolmuştur :)
Hallolmadı malesef :) Bir iki gün sonra bıkıp uğraşmayı bıraktım :D Vakit bulursam yarın yine uğraşacağım. Çok detaylı anlatmışsın çok teşekkür ederim. Keşke biraz daha iyi anlasaydım ama bu işlerden :) Kuzenim bilgisayar bölümü okuyor, o biraz ilgilendi ama o da yolun başında sayılır daha lise sonda.. Benim bilgisayarımda internete bağlanma sorunu zaten vardı. Belki düzelir diye format attı kuzenim. Yine düzelmeyince ben bir wireless adaptörü satın aldım. Ama onunla da bağlanamadık bir türlü. Bu TWCU hatasını da tam adaptörü aldığım gün vermeye başladı. Kuzenime de artık söylemek istemiyorum üniversite sınavı filan yaklaştı :/ Sanırım bir bilene götürmek zorundayım :D
Evet evet, TWCU zaten wireless aparatıyla alakadar bir problemi anlatıyor. Aslında aldığınız yere götürseniz o cihazı? Aparatı yani. Onlar bence yapacaktır, derdi neyse çözerler de. Ama yanlarında bulunun ;)
Aslında bakarsanız, tekniker bile olması bir şey değiştirmiyor bazen karşınızdakinin. Çünkü bilgisayar denen dünyada çok fazla sorun ve çok fazla çözüm var, gerçekten karmaşık. Lütfen kusura bakmayın en sade haliyle yazmaya çalışsam da karmaşık görünmüş sanırım :)
Umarım halledebilirsiniz, naçizane takılırsanız yazın ne ise paylaşalım bilgimizi...
korsan sürümlerde sıkça DLL hatası alırsın. en azından crackli bulabileceğin siteler var ama pc ile çok ilgili birine benzemiyorsun. bir format attırmak en iyisi senin için :D formattan sonra mutlaka geri yükleme noktası oluştur kendine.
Evet hiç ilgili biri değilim :) Bilgisayara daha bir iki hafta önce format atmıştık belki düzelir bu bağlantı sorunu diye ama o zaman en azından modemin yakınındayken bağlanıyordu. Şimdi hiç bağlanmıyor. Tekrar format atmayı deneyebiliriz demişti kuzenim ama bakalım boş zamanını yakalayabilirsem :)
korsan olmamasına dikkat edin, yani korsan olmasın derken gidip satın alın demiyorum ama korsan olmayan windows 10 edinin :) driver ları unutmayın bu arada. kuzeniniz anlıyorsa halledecektir zaten :)
Ya sorun chrome'daymış diye sevinmiştim kaldırıp yeniden indircem hallolucak diye. Çünkü explorer'dan bağlanmıştı internete. Yani şu anki microsoft edge işte. Ama şu an oradan da bağlanamıyorum. Elimde bir uğursuzluk mu var nedir :/
Ben birkaç gün önce wifi adaptörü aldım sinyali daha güçlü çeksin diye. Onu kurduk işte bilgisayara. Kısa süre bağlantı vardı. Sonra durup dururken kesildi. Evet laptop. Samsung marka, modelini bilmiyorum şu an.
tamam deneriz bunu. ama adaptörü devredışı bırakıp normal wifi ile de bağlanamıyorum. sorun chrome'dan kaynaklanıyor sandım az önce. çünkü baktım microsoft edge bağlanıyor internete. ama şimdi o da bağlanmıyor. dokunduğum şey bozuluyor mu anlamadım :D
Bağlanmıyor :) İnternet explorer giriş sayfasının geçici dosyalarını bilgisayarına yüklediği için bağlanmış gibi görünür ama aslında çevirimdışıdır. Bilgisayarının sağ alt köşesinde wifi simgesi ne durumda.
En İyi Cevaplar