“Dünya düzdürcüler”in (Flat Earthers) sayısı gittikçe artarken, bu konuya ciddi olarak kafaya takmış olanların ‘Düz Dünya Topluluğu’ (Flat Earth Society) adında bir de grubu bulunuyor. Tesla Motors’un dahi girişimcisi Elon Musk da bu grupla birçok kez alay etse de, grubun argümanları gençleri şimdiden etkilemiş gibi görünüyor.
GENÇLER ŞÜPHELİ
İngiltere merkezli araştırma şirketi YouGov, ABD’de yaptığı bir araştırmada, 18-24 yaş arasındaki gençlerin sadece yüzde 66’sının Dünya’nın yuvarlak olduğunu düşündüğünü belirtti. Ancak özellikle 2000’li yıllarda doğan gençler, bu konuya daha da şüpheli yaklaşıyor. Henüz küçük bir oranda olsa da endişe verici bir biçimde, ankete katılanlar 18-24 yaş arası gençlerden yüzde 9’u, “Dünya’nın yuvarlak olduğuna inansa da son zamanlarda bu konuda şüphe duyduklarını” belirtti.
Araştırmadaki bir başka çarpıcı sonuç ise ankete katılan erkeklerin yüzde 86’sı Dünya’nın yuvarlak olduğuna inanırken kadınların yüzde 83’ü bu fikri paylaşıyor. Bu oran ABD’deki Cumhuriyetçiler’de yüzde 89 iken, Demokratlar’da yüzde 83 olarak belirlendi. Araştırmadaki bir diğer belirleyici faktör ise gelir düzeyi oldu. Yılda 40 bin doların altında geliri olanların yüzde 79’u, “Her zaman Dünya’nın yuvarlak olduğuna inandım” derken, yılda 80 bin dolar ve üzeri gelir elde edenlerin ise yüzde 92’si buna inandıklarını belirtti.
Dünya'nın düz olduğuna inananların sayısı hergün artıyor. Sizce Dünya düz mü yoksa yuvarlak mı?
Sadece kutsal kitaplarda düz gibi anlatıldığı için kabul etmek istemiyorlar. Kendi işlerine baksalar sorun olmayacak. Hiç bir bilim adamı kuran şöyle demiş, hadis böyle değil diye uğraşıyor mu? Sorsan geoit nedir bilmezler aptal aptal her yerde var bunlardan. Eskiden cahil cabilliğini bilir susardı, şimdi ağzı olan konuşuyor.
Düz Dunya'ya inanlar "Düz Dünya Topluluğu (Flat Earth Socirty)" na inanmazlar. Çünkü bu topluluk inananların kafasını karıştırıp saçma teoriler üretip, küre dünyaya suruklemektir amacı. ABD ne diyorsa tam tersine inanırım.
Sabah tam saat 12:00 da bir dron uçurun tam üzerinize ve gece 00:00 a kadar bekleyin eğer dron gece 00:00 da Amerika Birleşik Devletlerinde oluyorsa dünya yuvarlak ve dönüyor demektir. Niye mi böyle dedim? Çünkü Türkiyede saat 12:00 da güneş tam tepede oluyor oğlen vakti. Akşam 00:00 da Türkiye de gece yarısı olurken Dünya güneşe arkasını dönmüşken ABD yüzünü dönmüş oluyor ve sizin dron da havada olduğu için güneşin hızasında kalıyor. Ooooo dünya o kadarda hızlı dönmüyor 3,5 cm oynar ama ABD ye kadar gidemez diyorsan unutma dünya sabit duran güneşe arkasını dönüyor hergün Türkiyede “.
ortaçağa döndük anasini satim gerçekleri söylemek uğruna katolik kilisesi tarafından öldürülen bilim adamlarının kemikleri sızlıyor kemikleri !!! galileo ağlıyor lan ağlıyor adam !!! ulan hangi argüman şüpheye düşürüyor insanları? gezegen oluşum süreçlerinden haberiniz yokmu? ulan git al bir tane teleskop güneş sistemindeki gezegenlere bak hepsi yuvarlak bir dünya mı düz dünya mı istisna? ulan beyninizin yarısı mı yok lan bune lan? İNANAMIYORUM YA !!!
@Zenafromearth uzay bir boşluk sadece. biz gezegenlerden bahsediyoruz uzayın şekli başka gezegenlerin şekli bambaşka konular. biri öyleyse diğeri şöyle demek kedi küçük ise fil niye büyük demek kadar saçma
@Desuyonee Dünyanın bir " gezegen " olduğunu nerden biliyorsun? Ya senin sandığın gibi bir gezegen değilse? Düz Dünya görüşünde de evrenin zemini Dünyadır. Yani Uzay = Dünya.
Dünya küresel geoit şeklindedir. Ay kadar yuvarlakta değildir fakat düz de değildir. Dünyanın merkez kaç kuvveti, atmosfer basıncı ve yer çekimi onu bu şekle sokmuştur.
Bilmiyorum bazıları başka kıtalar var diyor bazıları gökkubbe var diyor. Zaten küre dünya son 500 yılda çıkan bir şey. İnsanlar artık kendi gözlemlerini yapabiliyor ve bu yüzden düz dünyaya olan inanç artıyor.
En İyi Cevaplar