Bana kalırsa herkes kendini prens/prenses gösterme kaygısı içine girdi. Çünkü sosyal medya kullanıcılarının hemen hemen hepsi eleştiri alanında kendini bir otorite olarak görmeye başladı. Bundandır ki birçok insan Türkçeyi daha düzgün kullanmaya, insanlarla olan diyaloglarını ilerletmeye başladılar. Hep daha iyisini hedeflediler. Çünkü yapacakları minnacık hata takipçilerinin gözünden kaçmayacak, eleştiri yağmuruna tutulacaklardı. Son olarak toplum olarak sanki özgüvenimiz de gelişti. Kurduğumuz iddialı cümleler, burnumuzdan kıl aldırmayan hallerimiz, kimseyi beğenmeyişlerimiz omuzlarımızı daha bir dikleştirdi sanki ha? Fakirlik suç sayıldı, az takipçisi olan asosyal anıldı. Tüm bu olumlu (!) gelişmelerin yanına sizin eklemek istedikleriniz neler olurdu? #Bansheesunar #BenşiiDiyeceksiniz #SonSoruHakkım #SosyalMedyaVeToplum #KendiniSev
Sosyal medyanın toplumumuzun gelişimine etkisi olumlu yönde mi oldu olumsuz yönde mi?
2 satır yazmakla iletiştiğimizi, 2 like ile özgüvenimizi, 2 yorumla piskolojimizi dayadığımız bir sosyal medyayı biz kullanmayı biliyormuş gibi yapmaya devam ettiler işte.😊gayet dışındayım asosyalde hissetyorum😉😁
Olumsuz yonde oldu elbette. Haddinden fazla bilgi kirliligi, asli astari olmayan seylere inanan kitleler olustu. Bir de ozentilikten oteye gecemeyen insanlar var. Onlari da hayatin akisina birakiyorum.
Millet elinde telefon başı önünde yürüyor, toplu taşıma araçlarında boynu bükükler gibi diziliyor, kimse kimsenin yüzüne dahi bakmıyoru. Böyle bir ortamda nasıl bize katkısı olduğunu söyleyebiliriz.
Olmaz mi ne kadar gerizekali (istisnalar haric) fenomen yaptik... Egoist narsist ahlaksiz doyumsuz insanlari tepeye cikarttik herkes onlara ozenip akillarini yitirdi... Makyaj ve para karakter yapisi haline geldi... Es degistirme sevgiliden sevgiliye kosma da cabasi herkes bir alem simdi... Ondan sonra hayir bekle bu toplumdan , sonra evlenememeler bosanmalar... Valla sosyal medyada bu tur insanlar on plana cikmasa cikartilmasa faydali tabi... Ama toplumda genelde ahlaksiz tipleri nedendir bilmem fenomen haline getiriyor... Bence sosyal medya bir bicak. Bununla sebzede dograrsin adamda oldurursun... Araci nasil kullandigina bagli... Misal ben yorumlara bir bakiyorum tamam kimin hangi kafada oldugu aninda cikiyor ortaya... Kullanmasini bilene yararli...
Sosyal medyanın esas zararları bir kuşak sonra çıkacak. Daha agresif, asosyal, fuhuşa meyilli, insanlara güvenini yitirmiş, üşengeç, dolandırıcı bir nesile gebeyiz. İyi yönlerini de görüyoruz fakat sosyal medya platformları insanı, reelden daha özgür kıldığı için tehlike arz ediyor.
herkes her okuduğunu doğru sayıyor... dil bilgisi gelişti ama cahillikte sınır tanımayan insanlar iki üç satır kopyalayıp kendi sayfasında paylaşınca otorite sayılır oldu... derinlik yok... sosyal hafıza yok... gezi olaylarında kızılkaya'nın yaptığını unuttu mesela bir kesim... git şaşkınbakkalda kuyruk var önünde madonun yaptığını... cadde tıklım tıklım pınarın İzmir karşıyakaya yaptığını (artık BİM de satıyor... beter olsun )
Valla herkes instagramından facebook hesabından kendini önemli bir kişi ya da insanlara bişey kanıtlaması gerekmiiş gibi kullanıyor :D black mirror 3. sezon 2. bölüm dü muhtemelen cok güzel anlatmışlardı bu konuyu.
İnternet & Teknoloji konusunda 443 cevap paylaştı.
Kontrol sağlanabilirse oldukça olumlu yönde olduğu söylenebilir. Ama kontrolü elde tutmak oldukça zor. Benim yöntemim ise , ne içindeyim ne dışında. :)
En İyi Cevaplar