Rehberde kayıtlı olmayan biri whatsapp durumunu görebilir mi? Bir arkadaşımın başına böyle bir şey gelmiş. Sizde de oldu mu? WhatsApp durumumu kimler görebilir?WhatsApp durum#dilberiRâna #whatsappdurumacil
Rehberinde kayıtlı olmayan numaralar WhatsApp durumumu görebilir mi?
İnternet & Teknoloji konusunda 394 cevap paylaştı.
Gelişen teknoloji temel ihtiyaçlarımıza cevap verirken bunun yanında eğlencelik özellikler de sunuyor. Tüm platformlarda popüler olan, hemen hemen her mecraya gelen durum/hikaye paylaşma özelliği WhatsApp'da da var. Hal böyle olunca her platformda olduğu gibi hikayemi kimler görebilir, kimler göremez sorusu havada uçuşuyor. Ben sana rehberde kayıtlı olmayan biri WhatsApp durumunu görebilir mi? açıklayayım.
Whatsapp durumumu kimler görebilir?
WhatsApp durum
WhatsApp'da durumunun kimler tarafından görülebileceğini sen karar veriyorsun aslında. Gizlilik ayarlarına girdikten sonra;
Kişilerim: Tüm kişileriniz durum güncellemelerinizi görebilir.
Şunlar hariç kişilerim: Seçtiğiniz kişiler dışındaki tüm kişileriniz durum güncellemelerinizi görebilir.
Sadece şu kişilerle paylaş: Durum güncellemelerinizi sadece seçtiğiniz kişiler görebilir.
3 şekilde yapabileceğin ayarla hedef kitleni belirleyebilirsin. İlgili ekran şu şekilde görünüyor:
WhatsApp durum gizlilik ayarı
Burada istediğin ayarı belirleyerek istediğin şekilde durum paylaşabilirsin. Şunu hatırlatmakta fayda var. Bu gizlilik ayarları paylaşılmış durumları etkilemiyor.
Rehberinde kayıtlı olmayan numaralar WhatsApp durumumu görebilir mi?
Bu konuda WhatsApp'ın yardım sayfasında bilgi çok net yer alıyor. "Durum güncellemeleriniz, ancak telefon numarası telefonunuzun rehberinde kayıtlı olan ve sizin telefon numaranızı kendi rehberine kaydetmiş kişiler tarafından görülebilir." Beni kaydetmeyen kişi WhatsApp durumumu görebilir mi? sorunun cevabı da bu şekilde cevaplanmış oluyor. :) Rehberden sildiğim kişi WhatsApp durumumu görür mü? Yukarıdaki bilgiye göre bunun cevabı da göremez oluyor. Rehberde kayıtlı olmak şart.
WhatsApp'da durum güncellemelerini kimler görür, kimler göremez sorulanını yanıtlamaya çalıştım. Burada belirleyici olan kısımlardan biri rehberde kayıtlı olup olmama durumu. Diğeri ise eğer kayıtlı ise WhatsApp gizlilik durumu ayarlarından yaptığın seçim. Benim tavsiyem, gizlilik ayarlarını kişilerim olarak ayarlamandan yana, bu şekilde sıkıntı yaşamazsın. Umarım verdiğim bilgiler faydalı olmuştur. :)
Rehberinde kayıtlı olmayan insanlar durumunu göremez. Aslında gizlilik ayarların kimlerin neleri görebileceğini seçebiliyorsun. Örneğin profil fotosu da aynı şekilde sadece kişilerim seçeneğini seçersen sadece rehbere kayıtlı kişiler görür. Durum için de aynı şey söz konusu. Ayarlar- Gizlilik seçeneklerinden değişiklik yapabilirsin istediğin gibi.
Benimde aynısı oldu gün gece tanımadığım numara bakmış bu sabah gördüm aradım kimmiş diye kayıtlı olan bir arkadaşımın kardeşiymiş telefonları değiştirmişler WhatsApp hesabını silmemişler sanırım durumlar WhatsApp falan kalmış görünce de durumu onun kendi numarasından görüldü olmuş korkmayın kimse giremez telefonunuza yahu🙄
Whatsapp hikayelerinde herkese açık diye bir şey yoktur. Sadece rehberlerde karşılıklı kayıtlıysa görülür hikayeler. Önce kayıtlıdır gördükten sonra silmiştir rehberinden. Başka yolu yok. Defalarca denk geldiğim için biliyorum.
@canerozkum Veya bir başkası bilgisayar üzerinden telefonunuzun içerisine girip görebiliyor benim bugün başıma geldi bunu yapıcagını söyleyen biri vardı başıma gelince bilgisayar uzmanı olan arkadaşa sordum birşey anlatmadan nasıl görür oda sadece teline girilmesi bu durumu işaret eder dedi
@enesalimeryemferhat Benim bugün başıma geliyor ve aradım numarayı adam yaşlı tuşlu kullandığını Whatsaptan da anlamadığını söyledi bende hiçbir şey anlamış değilim
Yorumlara baktım millet gorur demiş. Göremez beyler bayanlar. Göremez. Benim telefonumda program var arayan kisilerin isimleri çıkıyor otomatik. Bir baktim bir numara benim durumuma bakmış. Oha dedim nasıl olur? Ariyormus gibi yaptım kapattım. Bi baktım bir tane insaat firması. Selin hanim... Yapı Bende ekli olmayan birisi. Nasil bakar alooo! Kişilerim seçili bu arada durumumda. Kaldı ki durumumda herkese acik diye bir muhabbet yok zaten. Aciklayin hemen bilenler toplansin.
Merhaba bugün benimde başıma geldi profili hiç bir şekilde tanımıyorum ayrıca herkese açık diye seçenek yok kişilerim var bende şu an nasıl oluyor bu hacker mi
daha 2 gün önce başıma geldi gören kişinin numarası bende yok onunda okundu bilgisi kapalı otomatikmen duruma baktığı gozukmuyor ama bakmış bir başkasına da ekran görüntüsü atmış durumumu, işin garip yanı durumumu sadece kendi seçtiğim arkadaşlarımla paylaşmıştım
WhatsApp ın çakma sürümleri var, o sürümlerde kendi durumunu gizlediklerinde görebiliyormuş durumları, bu demek oluyorki numaranın kayıtlı olmadığı kişi de görebilir.
Whatsapp durum paylaşımım da rehberde kayıtlı olmayan +90534...1234 gibi paylaşımımı görmüş üstelik gizlilik ayarları varken yani 5 kişim göremiyor diğer kişilerim görebiliyor numara rehberimde kayıtlı değilken nasıl olabilir bilgisi olan varsa açıklayabilirmi
Herkese açık nasıl yapılıyo öyle birşey yok durum ayarlarında kişilerim sağdece şu kişiler falan var hekese açık diye bisey yok ha varsa banada soyleyin