Whatsapp ta numara değişikliği yapılınca, eski numara rehberinde bulunan kişilere hesap nasıl görünür?

Benim rehberimden biri hesabının numarasını değiştirmişti, kişilerde görünmüyodu ama sohbeti silmediğim için hesap aktifmiş gibi görebiliyodum (durumu, fotosu vs.) sonra "davet et" butonu çıkmıştı... sonra yeni numarasını kaydettiğimde o hesabı aktarılmış olarak görmeye devam ettim (yani davet et butonu kalktı) ... aynı kişi sanıyorum yine numarasını değiştirdi yine aynı şekilde aktifmiş gibi görünüyo fakat kişilerde görünmüyodu... ama bu defa "davet et" butonu yok ve profil fotoğrafına baktığımda "fotoğraf kaldırıldı" yazıyo, durumunu görebiliyorum yine... hesap taşınmışsa "profil fotoğrafı kaldırıldı" demesi mümkün mü? Ya da hesap başka numaraya taşınmadıysa durumunu görebiliyo olmama rağmen neden kişiler arasında görünmez o hesap (engellenmiş olsam durumu da görünmez) ... bilen biri varsa, yazarsa çok sevinirim...
Güncellemeler
+1 yıl
Ayrıca numaraya başka bir hesaptan baktığımızda yine whatsapp ta görünmüyodu...
Whatsapp ta numara değişikliği yapılınca, eski numara rehberinde bulunan kişilere hesap nasıl görünür?