çok şükür zekam yerinde telde sorun olsa anlayamicak mıyım yahu nasıl mantık
sonuçta eve giren çıkan kimsenin teli çekmiyo
Duvarlar kalındır, yeni nesil bir evse fazla yalıtımdır böylelikle gelen sinyali engeller hatta o tür evlerde telefonun internetini açın, dışarıda birisi o interneti bulamaz, kalblosuz modem sinyalini bile alamaz evin dışından. Evi ısıtmaya çalıştığınızda saatlerce ısıyı muhafaza ediyordur, bu işte yeniyse yalıtımın aşırı olduğu eski nesil evse duvarların taş ve kalın olduğunun kanıtı oluyor öylelikle dışta ki sinyaller eve gelmiyor
ısı konusunda dediğin gibi
peki kaliteli yalıtım yok mu hem yalıtım olup telin çektiği
inşaat mühendisimisin peki eminsin bundan?
biri kalitelide çeker farketmez dedi çünkğ
duvarların kalınlığı etkiler telefonun telsis kalitesi etkiler evdeki manyetik alan etkiler (manyetik alan oluşturan cihazlar modem. bilgisayar vs ) baz istasyonunun uzaklığı etkiler çevredeki binalar etkiler. bu sorunun cevabını inşaat mühendisi değil telefoncular bilgisayarcılar verebilir inşaat mühendisleri teknoloji ile alakalı pek bilgiye sahip değildir :D
nette okudum binanın kalın yapımı vs diyo
çünkü ev gayet işlek ortamda caddeye yakın deniz kenarında etrafı açık bir yer
telim apple
geriye binanın kalınlığı vs kalıyo
işlek yer diye çekecek diye bir şart yok. yakına baz istasyonu koymadılar ise çekmemesi gayet normal yani telefon işlek olan caddeye göre değil baz istasyonuna göre çeker. ayrıyetten çok işlek biryer ise baz istasyonuna çok fazla iletişim kuran olduğu için bas istasyonu yetmiyor olabilir o yüzden çekmeme sorunuda olabilir.
ama pencereye çıkınca çekiyo
o zaman iki seçeneğe iniyor ya evde manyetik alan var çekim gücünü azaltıyor ya da duvarlardan dolayı çekmiyor
ya ben diyorum duvardan sebep işte
demek istediğim inşaatta mı sorun var
kesin duvar sonucuna nasıl varabiliyorsun evladım belki manyetik alan yüzünden çekim gücü düşüyor
duvar işte biliyorum benim sorum başkaki
:D güldürme allah aşkına kafanda kurup inanıp saçma soru soruyorsun... duvar kalitesiz olsa ince olur ve telefon çok rahat çeker çok kaliteli olan duvarlar gördüm mesela deprem konutları duvarları kalındır ve çivi dahi çakılamaz ama öok net çekiyor telefonlar
demek kalitesiz duvar yapmışlar bizde
kalitesiz duvar ince olur ince olduğu için sinyaller çok rahat geçer :D
ya bir öyle diyosun bir böyle
kaliteli duvardada iyi çeker dedin ya
aman ya ne dalga geçiyosun sen sorumu algılayamadın da
SANA DİYORUM Kİ KALİTESİZ DUVARDA DA ÇEKEBİLİYOR ÇOK KALİTELİ DUVARDA DA ÇEKEBİLİYOR BUNUN NEYİNİ ANLAMIYORSUN
anladım😔
sonunda :D ama asma yüzünü lütfen
ahajsh😂😂
inşaat mühendisimisin bundan eminsin
bilgisayarcıyım ve teknoloji düşkünüyüm :D deprem konutlarında kalıyorum o yüzden bu konuyu daha önce araştırdım
Çekim alanına girmiyordur veya sinyali etkileyen etkenler vardır siz pencere yanına gidersiniz çeker ama bu demek değildir ki duvarlardan dolayı çekmiyor yani bir sürü etmen var operatörünle ilgilide olabilir aynı noktada farklı bir hatta sahip telefonu deneyin o çekiyorsa kullandığınız operatörle ilgili
çekmiyor diğer telefonlarda
evin bazı yerlerinde çekiyo
WiFi var mı evde?
var oturma odasında ama odamdan arada çekiyo arada çekmiyo saniselik
O'zaman sinyali etkileyen manyatik bir alan (elektrik, haberleşme kabloları vb.) veya yakın çevrede bulunan uydu, anten, trafo, alıcı/verici gibi etmenler duvardan olma ihtimali düşük
hm ne yapsak çözüm olur
Sinyal güçlendirici kullanabilirsin dediğim gibi sinyal olayını etkileyen bir çok sebep olabilir pencere çerçeveleri (alüminyum daha çok etkiler) tabi duvarların kalınlığı içinde ki demir vb de etkiler ama bu düşük bir ihtimal öncelikle GSM operatörünü ara konumunu ver kontrol etsinler çözüm bulamazsan sinyal güçlendiciyi dene
*şebeke güçlendirici
çok teşekkür ederim
Cevap
6Cevap
:)))))))) baz istasyonunu engelleyen bir tepe vardir saginiz solunuzda yoksa bina da jammer olmasi lazim :)
ne o anlamadım
yani binayı yapan inşaat mühendisi kalitesizmi yaptı
ne dağından bahsediyorsunki pencereden çıkınca çekiyo ama
Duvarlar iç yalıtımlıdır büyük ihtimalle... ses ve ısı yalıtımı iç cephede ise telefon çekme problemi yaşanabiliyor... şöyle dene mesela balkonda çekiyormu?
işte balkonda çekiyo
bir sen mantıklı cevap verdin
tel im apple hani sorun yok merkezi yerde evde
bende nette okudum bina ile ilgili
peki yalıtım dediğin ne oluyor iyi bişey mi bu yoksa binanın kalitesiz olduğunu mu gösterir
Yalıtım mesela çok sıcak veya çok soğuk bölgelerde , enerji tasarrufu için yapılan bir tasarruf sistemidir... termos gibi düşün mesela içeriyi ısıtınca veya soğutunca etkisinin uzun sürmesi... ayrıca ses yalıtımı ile komşuları veya çevre odaları rahatsız etmemek için yapılır... ayrıca evet tabiki iyi bişey...
yaa ozaman kesin yalıtım var çünkü kalorifer yanmıyo şu an ama ısıtıcı okadar etki ediyırki ev sıcak kalıyor uzun süre diğer evimizde pencereler aynı olduğu halde sıcaklık uçardı hemen
ya da dışarının havası etkilemiyo evi
ama tel çekmiyo ya pencereye yakın çekşyo
ve salondaki wife odamda çekmiyo buda yalıtımla ilgilimidir
Evet normal yalıtım yapılmış evinize wifi gücü azalır yalıtım iç ya da duvar aralarında olduğu zaman... modemi en uygun yere koymalısınız... mesela koridora
ne saçma yalıtım varken bir yandan çekme sorunu oluyo ne anladım yalıtımdan
Amaç o zaten geçirimsiz duvar :)
Sinyal zayıfladığından cekmeyebilr, telefonun algılayacılarında problem olabilir antenlerin yani
apple 7 tel
Baz istasyonunun uzaklığından dolayı çekmez.
Telefon belki sorunludur
apple telim
ya düşünemedim bende salaklık
eve çeşit çeşit misafir ve farklı teller giriyo onlarınki zaten çekiyoduda
benim tel sadece çekmiyodu demi ondan sordum bende bu soruyu
hey Allahım
telefonun bozuk oldugunu gosterir
apple 7 telim
onlarda bozulabiliyor
çok sağol düşünemedim eve kim girse teli bızuluyo zaten
Bisey degil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?