Türk Dil Kurumu’nun Twitter’daki parodi hesabı olan @TurkDilKurum, waffle kelimesinin karşılığı için önerilere açık olduklarını belirten bir paylaşımda bulundu. Gelen cevaplar da tahmin edeceğiniz üzere oldukça eğlenceli.
Şeymacun
Meyveli lahmacun
15 temmuz meyveli gözleme
Şekerli sıçmırık
Üstten meyve dökgeçli alttan çikolata sürgeçli çok şekerli hamurgaç
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Waffle kelimesinin Türkçe karşılığı için gelen bombastik önerilerden senin favorin hangisi?
Türkçe isim verseler ne değişecek ki? ''selfie'' kelimesine ''özçekim'' dediler. Peki kimler ''selfie'' yerine ''özçekim'' diyor? Ben daha duymadım şahsen.
TDK'ye böyle saçma sapan fikirler öne sürenler, çıkıp ''müsait'' ve ''kirli'' kelimelerinin açıklaması için koskoca bir kurumu eleştirirler. Ama bilmezler ki, TDK bu kelimelerin anlamlarını kendi kafalarına göre değil, toplumda kullanış şekline göre ele alıyor. Kelimenin manasına en iyi bir şair ya da yazarın eserlerinde rastlanır. Çünkü geçmişte o kelimenin hangi manada kullanıldığını bize öğretenler, elbette kalem tutanlardır.
Koskoca bir kurum, içerisinde Türk dilini yutan Türkologlar çalışsın ama çıksın bir liseli pankart açıp TDK'yı eleştirsin.
Soruya gelirsek, TDK bunlardan birisi tatlıya koymaz. Orası bir gerçek. Yaratıcılık sıfır olduğu gibi mizah da sıfır bu anketteki önerilerde.
Baştan söyleyim waffle "gözleme" diye geçer zaten ama illa uygun bir anlam bulcaksak. Hiçbirini beğenmedim zaten waffle kelimesinin tarihçesine baktığımız zaman "petek şeklinde kalıpta kızartılan bir tür hamur işi " olduğunu görüyoruz anlamının, yapılış tarzı ve anlamına bakarsak o yüzden en uygun isim petek gözleme olabilir.
@Şeytanın_Avukatı1408 sırf senin için waflee isminin üstten meyveli dökgeçli alttan çikolata sürgeçli çok şekerli hamurgaç olması için patent çalışmalarına başlayabilirim
Zamanında komputer yaygınlaşmadan tdk işe el atıyor ve bilgisayar diyor. Şimdi dese ne gülerdik. Bilgi mi sayıyor filan cart curt. Yani bu işe zamanında el atmak önemli. Televizyon kalmış mesela. Waffle için de geç kalındı malesef.
E'ye bittim😂😂😂😂. E'yi burdan👏👏👏👏👏...15 temmuz da cok iyi... Birçok şeyin 15 temmuz ile başlamasıyla Fetö hainlerini gözümüzde büyütmüş gibi oluyoruz sanki...
Benceleri sorulari iyice okumadan yorum yapanlar cok komik duruma dusuyor parodi hesabiymis adamlar oturup waffle a türkçe isim aramamislar ilahi cocuklar yahu
Hayir yani neden turkceye ceviriyoruz ben onu anlamadim.. waffle ismi waffle kalsin iste yani.. gereksiz isler... Kafalarinj daha faydali islere yorsunlar
E gidip millet lahmacunu baklavayi bilmemneyi ingilizceye cevirse derler ki hu ne lan boyle onun adi baklavadir bilmemne.. bos is kardesim bos is.. bayiliyoz boyle bos islere
Sıçmırık en güzeli. Bu gâvur yiyeceğini bir iştahla yiyen açık net düze embesil topluluğudur. "Cool" görünmekten başka bir amacı olmayan tikilerin yiyeceği.
Hiç biri seçeneği onaylıyorum, hepsi iğrenç, bence waffle olarak kalsın, ne lan o getirgeçli götürgeç, ağzını çok aç yandan ye, muz kağıda kayarsa bittikten sonra lüüp diye içine çek :)))
Soru yanlış nerdesin diceksin 👍🏻 Nereli olduğum şu an da da orda olduğum anlamına gelmez mesela İstanbulluyum dediğimde sen beni İstanbul damı sanıcaksın
@Şeytanın_Avukatı1408 doğru söylüyorsun ama ayni şehirde olmamız ve seninle üstten dokgecli alttan çikolata surgecli çok şekerli hamurgac yeme ihtimalimiz ne kadar ki 😀
@Şeytanın_Avukatı1408 aramızda sekiz buçuk saat var konyadayım ve üstten dökgeçli alttan çikolata sürgeçli çok şekerli hamurgaç yeme ihtimalimiz neredeyse sıfır :)
En İyi Cevaplar