Grafik programları kullanıyorum pc biraz yavaş kalıyor kasma oluyor, sizce ram mi yükseltilmeli yoksa ssd mi takılmalı?
Laptop pc özellikleri
i5 işlemci
8gb ram
1 tb hdd
Laptop pc özellikleri
i5 işlemci
8gb ram
1 tb hdd
RAM, video düzenlemede işe yarayabilir çünkü kesme-biçme işlemlerinde kullanmak üzere RAM'i kullanıyor ama senin RAM gayet yeterli.
Hard disk sadece RAM'e programın dosyalarını aktarırken yavaş kalabilir yani açılış hızını belirleyen bir etken. SSD varken 5 saniye açılacaksa HDD varken 15 - 20 saniye açılır.
Yani ikisi de işe yaramaz. Photoshop'u en çok ilgilendiren şey, işlemcidir. İşlemci eskiyse veya ghz düşükse kasma yapar. Video düzenledikten sonra sıkıştırma işleminden işlemci sorumlu olduğu için aşırı ısınma yapar ve ısınmayla orantılı aşırı kasma yapar.
8 GB yeterli SSD farkını ps ssd kurulu olacağı için hızlı çalışacaktır mesela hdd belli bir orandan sonra ps de kasan çalışmalarda ssd de bunu yaşamayacaksın. ama sana önerim 16 GB ramla çalışmak tasarım after effect gibi işler ile uğraşıyorsan dd4 16 gb ve iyi bir ekran kartı tabi işlemci de bu noktada önemli.
Cevap
3Cevap
Ssd faydalı olmaz ekran kartı daha iyi bir makine iyi gelebilir bu iş için geliştirilen teknolojiler var
Ssd al.
Benim pc epey güzel eskiden 1 dk sürerdi açılması ssd taktım 10 saniye şimdi.
Hocam laptop mu senin pc
Benimde lenova idepad 500
ayrıyetten ssd takmak için dvd yi sökmek gerekiyor sen böyle mi yaptın, bilgin var mı?
anladım hocam sağol.
ssd disik daha iyi hızlı
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar