Daha ucuz olması dışında manuelin bariz bir farkı var mı? (Vites ayarlayabilmak daha iyi ve motor sistemleri biraz farklıymış ama bu lar dışında ne farkı var?)
Cevabın nedir?
manuel candır bee öyle denir mi her ne kadar yaş 50 50'a gelince manuel de neymiş al otomatik uğraşma dense de gençlikte (16 ve 30 -40 yaşlarına kadar) genellikle manuel sevilir arabanın yarı keyfi viteste zaten ben bayılıyorum vites olayına ha bir de driftçiler ve ralliciler için de bazen gerekebiliyor yani arabalar uçana kadat manuel kalkmaz 😂
11 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yıl"Sorunsuzluk ve maliyet en önemli etken. Otomatik şanzıman ne kadar iyi olursa olsun manuel şanzıman kadar sağlam olmuyor. Ayrıca günümüzde hala otomatik şanzımanların üretim ve bakım maliyeti manuel şanzımandan daha uygun hale gelemedi. Üreticiler uygun fiyatlı otomobil seçeneği sunmak için manuel şanzımanlı otomobil üretmek zorunda."
01 Yorumla
arabaları tanımak iyi bir şöför olmak icin manuel ideal bence... sonrasi zevk meselesi...
rahatlıkdan yana bir dahaki arabamı otomatik almak istiyorum nasipse inşallah 😅😊05 Yorumla- +1 yıl
telefonların çalışma sistemiyle karşılaştırılamaz... birisi kullanım haķkımiyetini artiriyor ama neyse 😊
görüşüne katılmıyorum ama saygi duyarim biraz da dediğim gibi zevk meselesi 🤔
helede erkekler için araba sadece bir araç degil... her arabayı sürerken fark olur sportıf araba kullandınmı hiç bilmiyorum ama manuelde daha çok imkanlar var bu konuda, isteğe göre ayarliyorsun motorun potansiyeli falan 🤔
Otomatik güzeldir rahatlıktır ama manuel daha zevkli viteslerle oynuyorsun debriyaj gaz fren felan. alısınca pek vaz geçilmiyor tercihsel bir şey.
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
32Cevap
bende hem otomatik hem manuel vitesli araba var rahatımı ve konforu düşündüğümde otomatik, ama agresif ve spor sürüşte kesinlikle Manuel Vites, çünki arabaya ben hükmetmeliyim, aslında çok iyi bir örnek var ama burdan vermemyim :) :) :)
13 Yorumlamanuel fonksiyon araçlarlar volan dişli varyasyonları farklıdır motor seviyesine bakacak olursan ford un ürettiği ecoboost lar fena değil 1.0 l olanlar bindim gayet keyif veriyor
10 Yorumla
+1 yılben kendim attirmak istiyorum vitesimi devirle istedim gibi oynamak istiyorum ister 3000 ister 1000 devirde attiririm ben bole kullanmayi seviyorum ve sunuda merak ediyorum yokuslu yollarda deviri nasil ayarliyor otomatik
112 Yorumla- +1 yıl
Senden benden daha iyi ayarlıyor. :) Zorlandikca otomatik düşüyor vites.
Deviri de bir nebze kendin ayarlayabiliyorsun. Şöyle ki gaza sonuna kadar bastığında yüksek devirden atıyor mesela.
Ki bazı otomatik türlerinde hem otomatik hem manuel şeklinde kullanma imkanın var. Buna tiptronik vites deniyor. - +1 yıl
anladim arkadaslar saolun herkesin zevki baska tabi ben manuel tercih ediyorum ama İstanbul'da otomatik kullanmak en mantiklisi
- +1 yıl
Manuel zevklidir ama yokuş kalkış desteği varsa. Yoksa yokuşlarda kalkış, park ediş falan sıkıntı. :D
- +1 yıl
@Objektif_Münekkit bence sıkıntı bunlar değil sıkıntı Işık'larda vs sürekli dur kalk yapıp vites artırıp küçültmek trafiğe mi odaklanıcam vitesle mi uğraşıcam lambayı mı takip edicem vs beyni çok fazla bölüyor ve beyin çoklu komutu gerçekleştirmekte zorlanır vites olayını refleks haline getirecek kadar eski sürücü olmak lazım manuel efso yea demek için bence
- +1 yıl
O dediğin gibi alışmayla alakalı bir şey. Alıştıktan sonra eller ayaklar her şeyi kendi hallediyor. Sen farkında bile olmuyorsun.
Nasıl nefesi otomatik düşünmeden ve fark etmeden alıyorsan o da öyle. - +1 yıl
Bunlar sıkıntı değil diyorsun ama asıl sıkıntı yokuş. Ciddi bir dik yokuşta arabayı iki araba arasına manuelde park etmeye çalış bakalım bir . :) Yokuş kalkış desteği yoksa feleğin şaşıyor. :)
- +1 yıl
Zor. :) Özellikle dağlık bir yerde çok zor.
- +1 yıl
objektif bir yandan haklı ama cunkı dık yokusta bır araba park etmek gercekten zor stop etırırsen ya da kavramayı yapamazsan vurursun ondekıne 15 yasımdan berı manuel araba kullanıyorum bu yuzden sanırım soledınız zorluklar bana gore basıt gelıyor bu yuzden manuel sevıyorum bana gore manuel arabanın tek zor tarafı trafıkte surmek ınsanı bezdırıyor dur kalk dur kalk
+1 yılBen en çok neden hala teneke jantli araba üretiliyor ona şaşırıyorum 😂😂
17 Yorumla- +1 yıl
Sorunun cevabına gelirsek otomatik arabalarda hakimiyet şoförde değil arabadadır yani istediğin hıza istediğin gazla ve güçle ulaşamıyorsun özellikle araba sollarken fiyasko...
- +1 yıl
Çok anlayislisin sağol 😂😂😁
- +1 yıl
Rica ederim canım başka soruların varsa cevaplayabilirim arabalardan özellikle motordan iyi anlarım
- +1 yıl
😊😊
+1 yılDaha az benzin tüketirsin, debriyajın daha az yıpranır yani daha az bakıma gidersin.
10 Yorumla
+1 yılBunun hastası olan bir kesim oldugunu yok sayamayız 😀
10 Yorumla
+1 yılManuel şanzıman ömrü daha uzun ve parçası daha ucuz olduğundan tercih ediliyor ülkemizde
11 Yorumla
+1 yılManuel kullanmak zevktir arabayı hissedersin o vites geçişlerini o motorun barışını hissedersin araba tamamman sana bağlanır sen yönlendirirsin 😂
01 Yorumlaİnternet & Teknoloji konusunda 709 cevap paylaştı. Tercih meselesi otomatige gorre daha problemsiz oldugu icin.
10 Yorumlaİnternet & Teknoloji konusunda 377 cevap paylaştı. Bende otomatik seviyorum manuel hammallik ya ozellikle İstanbul'da
03 Yorumla
+1 yılkayluorum yokuslarda arkaya kacirma olayi biticek urutilmese
03 Yorumla- +1 yıl
kayliyorum be ya katiliyorum yazdimdi. eee ne sorun?
manuel vites arabaya hakim olmanı sağlar bence ve üretmeleri daha iyi otomatikde iyide oda makam arabaları gibi arabalarda güzel
16 Yorumla- +1 yıl
illaki ama manuel vitesde istediğin hamleyi yapabilirsen hizini hemen yukselte bilirsin yaparkende alışık olduğun için kafan rahat olur ama otomatikde hızını hemen yükseltmek zor yaani araba kendi devrini aldıktan sonra atıyor sonraki vitese manuelde devrini kendin ayarlarsın bu kolaylıklar var tamam otomatikde çok rahat kafan hiç bişeye takılmıyo ama bence manuel vites daha iyi ☺
İlla her şey otomatik mi olmalı? Bence manuel de olmalı. İnsan her şeyin kolayına alışmamali
011 YorumlaManüel daha güzel. Ne öyle scooter gibi gazi açınca git frene basınca dur piirrtg
01 Yorumla
+1 yılArabada ehliyet alırken sürdüm manueli zaten baskasa araba sürmedim motor candır
10 Yorumlaaraba seni kullanacaksa otomatik. sen araba kullanacakdan manuelll.
00 Yorumla
+1 yılotomatik daha fazla yakıt tüketir
ayrıca manuel kullanmak daha zevklidir04 Yorumla- +1 yıl
Ben istanbul'dayım trafik yüzünden bede otomatik kullanıyorum,
yapısı gereği yakıtı çok tüketir normal şartlarda Manuel kullanmak daha zevklidir bunu anlatmak istedim - +1 yıl
evet bilmezmiyim :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılAnlamadığın işlere burnunu sokma ondan da eksik kalın
03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBelli davar kim 😂😂😂😂git bir kenarda öl la
Çünkü manuel keyif verici
10 Yorumlahic valla. rahat rahat sigara icmek varken 🤔
10 Yorumla
+1 yılçünkü hala manuel vites sistemi farklı.
15 Yorumla- +1 yıl
ne olursa olsun otomatik vites daha manuel vites gibi değil.
- +1 yıl
dişli ve aktarım farkı
+1 yılKullanımı daha iyi, çok iyi
05 Yorumla- +1 yıl
Otomatik hiç kullanmadım 😕 ama manuel çok zevkli cjcj
- +1 yıl
Zoru seviyom ben 😂 ayrıca manuele alıştığında otomatik istemen çok zor bir durum ki manuelde hakimiyet tamamıyla sende işte buna bayılıyorum xjj
+1 yılParça daha ucuz. Masraf daha az çıkarır vs.
011 Yorumla- +1 yıl
Ama iki farklı şekilde. Yani hem arabayı satın alırken daha ucuz, hem de arızalarda falan az masraf çıkarıyor. O yüzden dile getirdim.
Yeni arabalar haliyle az arıza çıkarıyor ama belli olmaz sonuçta. Bir otomatik arabanın vitesi ile alakalı bir parça arizalansa tonla para ödersin. Manuelde daha uygun.
Ama en çok da sürüş zevki açısından tercih ediliyor manuel. Çoğu kişi o vites atma olayını seviyor.
Otomatik alırken bir de çok dikkat etmek lazım. Her arabanın ki iyi olmaz. Șanzıman tipleri falan var. Bazıları çok sorunlu oluyor - +1 yıl
Rica ederim. :) Hayırdır araba mı alacaksın bu yaşta. :)
- +1 yıl
Araba sevilmez mi ya. :) Sürmeyi biliyorsundur?
- +1 yıl
Otomatik daha rahat gelmiştir orası kesin de. Hangisi daha zevkli geldi peki?
- +1 yıl
Ben de otomatik alırım Allahın izniyle. İyi bir șanzımana sahip otomatik araba her zaman iyidir.
Seat İbiza 1.0 eco tsi (110 beygir) harika bir araba senin için. :) Hem çok az yakar, hem de motoru küçük olduğu halde yüksek tork ve beygir sayesinde iyi performans sergiliyor.
Ve de șanzıman yönünden çok iyi bir șanzımana sahip. Vites geçişleri çok hızlı ve sessiz. :)
Daha performanslı kullanılır
10 Yorumlaalışkanlıklardan vazgecmek zordur
01 Yorumla
+1 yılCunku ucuz arızası kolay
10 YorumlaManuelin verdigi surus zevkini degismem ☺️
02 Yorumla
+1 yılmanuelin keyfi daha baska ya
16 Yorumla- +1 yıl
tamam da dunyada da bir bu ulke yokki trafik bu ulkede
- +1 yıl
tr de sebebi hem ucuz hemde masrafi daha dusuk yoksa parasi olan adam manuele bakmiyor
- +1 yıl
yok ya otomatik arac icin iyle bakanlar genelde otomatik alamayanlar sanirim zaten son zamanlarda degisti o bakis açısı
Manuel daha ucuz ondan üretiyorlardır
04 Yorumla
+1 yılikiside lazım
08 Yorumla- +1 yıl
hayır ayrı ayrı olarak
- +1 yıl
debrıyaj başka birşey bin bir evoya ya da turbolu makinaya aradaki farkı gör
- +1 yıl
https://www.youtube.com/watch?v=3nWr1wR5508 ya da hot dog gearbox aktarmalı şanzıman sür bak keyfine doyabiliyormusun
- +1 yıl
1000 hp üzeri dört çeker ve manuel olursa fena gider
Gizli Üye(30-35)+1 yılKatılıyorum
11 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAma şöyle de bişey var
Manuele alışan ondan zevk alır, otomatik çok robotça gelir basit gelir sıkılabilir
Otomatiğe alışan için de manuel zulüm gibi gelir hatta dikkatini yola veremez vitese verir
Zevk meselesi ;)
01 YorumlaZevki ayrı talep arz
05 YorumlaAlternatifler olmalı
02 Yorumla
Devamını Gör(19)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?