Tahmin ettiğim gibi;boş iş. Haydi iyi geceler :')
Instagramda paylaşılan bir fotoyu bu sitede kullanmam suç mu?
Tahmin ettiğim gibi;boş iş. Haydi iyi geceler :')
Kammuya açık paylaşılmış bir resmi istediğin gibi kamuya açık diye alıp kullanamazsın bu yasak ve de suçtur... O kişi ciddi anlamda dava açacak olursa da başın da ağrır... Şöyle ki senin face ya da insta da bulunan bir resmini başka bir kişi sağda solda olmadık yerlerde paylaşsa sende aynısını yapardın ve o paylaşan kişi de sana aynı cevabı verse ne olur halka açık paylaşmışsın diye...
Fotom herkese açıksa alır, paylaşır, her türlü pisliği de yapar ve hiçbir ceza almaz çünkü kendi irademle herkese açık bir ortamda paylaşmışım... Savcılığı böyle küçük işlerle meşgul edecek o kadar :')
Peki...
Kanka aslında bundan bisey çıkmaz sonuçta sosyal medyadan paylaşılan foto , şayet o foto kötü amaçla hakaret ya da tehdit ya da başka amaçla başka bir yerde kullanılırsa özel hayatin gizliliğini ihlale girer , ya da kişinin paylaşmış olduğu foto marka veya reklam amaçlı kullanılırsa marka ve patent kanununa muhalefet sucu olur
Yok ya sadece fotosunu alıp burada nasılım sorusu sordum, kendisiyle alakalı hiçbir bilgi vermedim. Hukuk okuyan arkadaşlarımdan biri hiçbir şey çıkmaz derken diğeri izinsiz kullandıysan başın ağrır diyor ondan kafam karıştı :')
Sağlam avukat tutarsa kanka hak iddia edebilir ;) sosyal medya dan almış olabilirsin ama savcıya kalmis bir yerden de özel hayatin ihlali , kişilik haklarının amacı dışında kullanması , verilerin izinsiz kaydedilmesi bir çok suca girer buda sana girer :)
Herkese açık paylaşılmış bir foto ama hem bence bu kadar zahmet etmez :') peki bu soruyu sorduğumda 15-16 yaşlarındaydım desem?
Neden böyle bişey yaptın ki yani ne paylaştın? Şahsın kendi fotoğrafı mı veya herhangi bir fotoğraf mı
Kendi fotoğrafı. Nedenini boşver şahsi bir mesele
Cevap
4Cevap
Son zamanlarda şöyle bir durum söz konusu.
Adamlar fotoğrafları internet ortamında dağıtmışlar fakat bunlar telifli görseller.
Kullanan siteleri tespit ettiklerinde ise telif davası açabiliyorlar, yani herkese açık olması kullanılabileceği anlamına gelmiyor.
Yani kamuya açık olması telif olmadığı anlamına gelmiyor.
Kendinize yapılmasını istemediğiniz şeyleri başkasına yapmadığınızda emin olun hiçbir sorun yaşamıyorsunuz, başınızda ağrımıyor.
3. Şahıslara ait resmi izinsiz paylaşmak suçtur. Cezasi sulh hukuk mahkemesi. 6 aydan 3 yıl ve 7 bin 800 TL para cezasıdır
Kamuya açık olarak paylaşılmış bir fotoğraf yani ifşa niteliğinde değil. Bu durumda beni bağlamaz diye düşünüyorum
Senin dediğin kamu şöyle birşey
Sen unlusun resimler boy boy Google de orada burada studyoda. Bu resmi paylaşmak suç teşkil etmiyor. Şahıs kamuya mal olmus
Sen ünlü değil normal birinin facesimden veya başka sosyal medyasindan resmi alıp başka yerde paylasirsan suç oluyor.
Sen kamu diye kandır
Savcı evine mutealayi göndersin babanın eline görürsün
Baban zengindir umarım 7800 ile kurtulursann ne ala
Kanun açık ve net
kaydedilen fotoğraf ve bilgilerin, veri sahibinin rızası dışında paylaşılması TCK m. 136 anlamında “kişisel verilerin hukuka aykırı yayılması” suçuna vücut verecektir.
Kişilerin özel hayatına ilişkin görüntü¨ veya sesleri ifşa eden kimse, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.”
Hiçbir şey olmayacak boş iş bunlar...
Ben herlese acık insta hesabındaki fotoyu bir akrabasına atmıstım ama fake hesaptan ve hesapta kisisel bilgi kayıtlı degil cıkar mı mahkemede
3. şahıslara ait fotoğraf kullanımı suç evet.
Herkese açık olarak paylaşılmış?
Hiçbir şey olmaz ya neyse...
Bu sitede nasılım sorusu sordum. Onun adına hesap açmadım
Mal mıdır nerden bulmuş seni 😀
Bulur o şeytan :')
evet suç.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar