#tbt ve #tb ne demek? Instagram'da falan kullanılıyor ne için kullanılır açılımı nedir? Instagram fotoğraf altında genelde görüyorum tam olarak ne anlama geliyor?

#tbt ve #tb ne demek? Instagram'da falan kullanılıyor ne için kullanılır açılımı nedir? Instagram fotoğraf altında genelde görüyorum tam olarak ne anlama geliyor?

Sosyal medyada hashtag yaygın olarak kullanılıyor. Bazen ne olduğunu anlamak için sayfalarca paylaşıma göz atmak gerekse de kısaltmalarla trend olmak güzel bir şey. :) En çok karşımıza çıkan TBT ne demekmiş bakalım.
TBT başta Instagram'da olmak üzere Pinterest, Twitter ve Facebook'ta da kullanılan bir hashtag kısaltmasıdır. İngilizce kökenli bir kelimenin baş harflerinden oluşan bir kısaltmadır.
TBT, İngilizce kökenli "Throw Back Thursday" kelimesinin baş harflerinden oluşmaktadır. Türkçe olarak "Perşembeye dönüş" anlamındadır.
TB kısaltması ise yine İngilizce kökenli "Throw Back" kelimesinin baş harflerinden oluşmaktadır. Türkçe olarak ise "Geçmişe Dönüş" anlamını taşıyor.

TBT sosyal medya uygulamalarında kullanılıyor. Instagram, Pinterest, Twitter ve Facebook'ta yoğun olarak kullanılmakta. Yeni nesil TikTok'ta da kullanılıyor.
TBT hashtagi Perşembe günleri kullanılır. Zaten kısaltmanın Türkçe anlamı da "Perşembeye dönüş"tür. Geçmişe dönük bir paylaşım yapacaksanız işte fırsat!

TBT hashtagini bir Perşembe günü kullanmalısın. Kullanırken geçmişte yaptığın bir paylaşımı alıntılayabilirsin, geçmişte çekindiğin bir fotoğrafı veya videoya paylaşabilirsin. Tek kural paylaşımı Perşembe günü yapmalısın. Bunun dışında dilediğini yapmakta özgürsün. :)
İyi #tbt'ler dilerim. 😊
Tb ve tbt etiketleri sosyal medyada en çok kullanılan etiketler arasında bulunuyor. Son zamanlarda iyice popüler bir hale geldiğini söyleyebiliriz.
Peki oldukça fazla kullanılan bu #tb'nin anlamı nedir? İngilizce "throwback" olan bu kelime, genelde geçmişte arkadaşlar ve sevdiklerinizle çekilmiş fotoğraflar için kullanılır. Bu geçmişte çekilen ve sizde anısı olan fotoğraflar, tb etiketi üzerinden paylaşılır.

Tbt etiketi tb etiketine göre biraz daha farklı. Bu etiketin açılımı ise "throwback thursday" anlamına gelir. Bu etiket de tb gibi eskiye yönelik fotoğraf paylaşımlarında kullanılır ama perşembe günü yapılan paylaşımlar için kullanılır.
Yani eskiden çekilmiş bir fotoğraf koyduğunun göstergesi tbt de önceki perşembe çekilen ama artk insanlar güne bakmıyor
genelde eski fotoğrafları paylaşırken kullanıyorlar geriye dönüş gibi throw back, throw back thursday
#tbt çılgınlığı
Merak ediyorum! Nedir bu #tbt namıdeğer throw back thurs days! Amma suyunu çıkardılar artık şu sosyal medyanın diyorsan eh pekte haksız değilsin sanırım 😉
İnstagram’da sıkça rastladığımız tbt ve birde hesabınız diğer sosyal mecraşara bağlıysa görmekten bıktığınız bu hashtag için kısaca şu anlama geliyor ” Geçmişten bir kesit perşembesi”. Yani öyle umduğun gibi sosyal içerikli, yok efendim kamoanya üretimi vs. gibi bir bilgi bekliyorsan benden yanılıyorsun!
Pek tabii sosyal medya çılgınlığından başka bir olay değil!
Perşembe günleri eskiye dair fotoğraflarınızı #tbt hashtag’iyle paylaşıyorsunuz efendim. Ve takipçileriniz de sizin eskiye dair nerelerde kimlerle ne zamanlar geçirdiğinizi bir kez daha hatırlıyor.
Peki neden perşembe diye sorduğunuzu biliyorum. Bende aynı kalbi duygularla bu sorunun cevabını arıyorum amma velakin herhangi bir bilgi edinebilmiş değilim. Bilen gelsin bu yana!
Ama doğuşu hakkındaki rivayetler; yabancı müzik gruplarının, ünlü simaların, televizyoncuların sosyal medyada geçmişte neler yaptıklarına dair nostaljik paylaşımlarını bu hashtag le paylaştıkları yönünde
paylaşabilirsin
Yani illa perşembe olmasına gerek yok?
Throw Back Thursday yani geçmise yonelik fotograflar.
genelde eski resimleri fotograflari paylasirken kullanilan termler
Cevap
33Cevap
Geçmiş paylaşımlar için kullanılıyor. yani 1 yl önceki fotoğrafı yüklediğin zaman bugün tbt etiketi ekleyebilirsin
Throw back Thursday - Geçmişe dönme Perşembesi gibi bir şey oluyor doğrudan çevirince. Perşembe günleri geçmişten bir fotoğraf paylaşırken kullanıyorsun.
Throwback demek. Yani bir nevi geçmişe dönüş. Eskiden olan fotoğraflari paylasirken kullanilir
Geçmiş zamandaki fotoğraflarını koysrken yapılıyo genelde
tb: throw back tbt: throw back thursday anlamları throw back eski bir anıyı fotoyu paylaşılırken yazılıyor. tbt ise aynı işlemin perşembe günleri yapılmasıyla yazılıyor
Throw back thursday demek.
Yabancılarda gelenek. Perşembe günleri eski bir resmi Paylaşırlar.
ThrowbackThursday in kisaltilmisi. Eski resimler persembe gunleri paylasildiginda o etiket konuyor.
Neden perşembe peki?
@Morukkkskdk onu amerikalilar gecmisten resim paylasma guu olarak ilan etmis o yuzden
Anladim teşekkür ederim :))
TB normal günler için tbt perşembe yani 😂
@Morukkkskdk aynen
Bende yakın zamanda bakicaktim iyi oldu bu 😅 hem soran'a hem görüş paylaşan herkese ☺
#throwback yaz ozaman sadece, "geçmişe dönüş" gibi oluyo anlamı
Uzak veya yakın qeçmiş zamanı fotoqrafı olduqunu belirtmek için açıklama ya eklenir 😇😇😇
Tbt.. trabzon burda takımı... tb... tokat bolu aşçısı : )))
Throwback demek. Eskiye ait bir fotoyu paylaşmak hatırlatma amaçlı anı amaçlı
Throwback demek yani geçmişe bakış veya geçmişe tatlı bakış olarak da söylenebilir
Geçmiş bir zamanda çekildiğin ama şimdi paylaştığın resim
Cokk sacma :)
Aynen 🙈
Her perşembe eski fotoğraflarını paylaşıyorsun felan işte
Cok asiri sacma ve gereksiz :)
Açılımı Throwback Thursday, geçmişten bir kare fotoğraf yüklemektir.
Eskiden cekilmis bir fotograf oldugunu belirtmek icin
Throw back thursday
Geçmişten fotoğraf paylaşırken kullanılan bir hashtag
Benim de merakımı uyandırdı ki benim merakım uyanmamalıdır asla. Sahiii ne demeeek.
benimde dikkatimi çekiyordu birine sormaya çekiniyordum :D :D bunu sorduğun iyi oldu :)
Throw back thursday:eski fotograf. neden persembe gunu onu bilmiyorum tb veya late post da olur 😄
Time back to yani uzun ya da kısa zaman önce çekilmiş olan fotoğraflar
Türkiye Batak Takımı.
hahahah bu iyiydi :D
@boncuksultan Teşekkür ederim :)
tayyip binali tarçın :D
cevaplar müthiş orijinal 😂😂
Eski fotoğraf anlamını taşımakta.
Geri dönüşe yolculuk ^^
#tbt (geçmişini hatırlamak)
Eskiden çektikleri paylaşıyolar
Anladim sagol
Temel bilgi teknolojileri dersinin kısaltması