Telefondan telefona hacker yapilirmi?

Ip ve mac "den başkasinin bilgilerine ulaşilabilirmi? Mesela ortak wifi kullaniyoruz. Fing diye bir uygulama var. Onu indirdigin zaman kişinin Ip adresine ulaşabiliyorsun. Ve ayrica kişinin wp msn face sms (Kisacasi tum ozek mesajlarini) internette nelere girip ciktigini gorebiliyorsun.(Yani ben oyle duydum.) Haclenecek telefona özel bir uygulama vrya dosya indiriyormuyuz? Yoksa direk Ip adresi ve Mac den girilebiliyormu. Cunki Şu an ben ortak wifi kullaniyotum ve cm secutryden Mesajlariniz risk altinda diye mesaj geldi. Yani herkesin ozeli vardir degil mi? BU ne saçmalik anlamiyorum. Yani simdi siz bana soyleyin hacklenecek telefona da sahibinden gizli herhangi bir uygulama ve benzeri seyler indiriliyormu? Yoksa direk hic birsey yapilmadan telefona erişiliyormu?

Lutfen cevaplarinizi bekliyorum
Güncellemeler
+1 yıl
Ya simdi soyle birsey var dayim yan odada ben birseye girdim ona da bildirim geldi. Neyse sonra ciktim Bu sefer de başka bir internet sitesine girdim yine bildirim geldi simdi eminmisiniz yani? Hacklemiş olmasin beni😟😟 Birde bana biraz mesafeli davraniyor
Telefondan telefona hacker yapilirmi?