2001 yılında çalışmalara başlanılan ''yarı uçak, yarı otomobil'' olarak adlandırılan #Bugatti Veyron, 1001 beygir gücüne ulaşan motor sayesinde saatte 407 km hıza ulaşıyor.
Aslında motor tam 3000 beygir üretiyor fakat bunun 2000'i ısıya dönüşüyor. Otomobil, saatte 298 km'ye çıktığı zaman egzozundan 2 metre uzunluğunda ateş bırakıyor. Tabii saatte 298 km hızla giderken kimse 2 metre arkanızdan gelmez ama bu kanunlara aykırı bir durum. Mühendisler buna çözüm bulmak için özel bir soğutma sistemi kullanmışlardır. Bugatti Veyron'un motoru 2 adet ''V8'' motorun birleşiminden oluşturulmuştur. Bu motor 16 silindirli olup ''W16'' olarak adlandırılmaktadır.
2,4 saniyede 100 km hız ulaşabilen otomobilin fren sisteminin de sağlam olması gerekiyor. Mühendisler, ışık alıcısıyla bir kanat tasarladılar. Bu kanat, 100 km'yi geçilmesi durumunda otomatik olarak yükseliyor ve frene basılması durumunda belli bir açıyla kapanıyor. Bu fren, otomobilin %60'ını oluşturuyor.
%40'lık fren sistemi ise tekerleklere ait. Bugatti Veyron, #Michelin lastiklerini kullanıyor. #Fransa'da Michelin'e ait bir fabrikada, ''işkence aleti'' adlı lastik testi yapan bir cihazda, Bugatti Veyron için kullanılan lastiklerin saatte 450 km hıza kadar dayanabildiğini öne sürdü. 4 lastiği değiştirmenin bedeli 15 bin dolara mâl oluyor. Arka lastiğinin kalınlığı 37 cm'dir. Bu, normal bir otomobilin iki katı genişliğinde. Ayrıca dünyada en hızlı vites değiştiren otomobil Bugatti Veyron'dur.
Bugatti Veyron, saatte 407 km hızla sadece 15 dakikada yakıt deposunu bitirebilir. Saatte 297 km hıza 17 saniyede çıkabilmekte. 407 km hızla giderken 10 saniye içerisinde durabilmektedir. Arka kanadındaki alıcının hızı, 4 bilgisayarın beyin hızıyla aynıdır. Motoru elle üretilen aracın ön ve arka kısmı sadece 11 vidayla birleştirilir. Bu vidalar paslanmaz bir materyal olan titanyumdan kaplıdır ve bir tane vidanın fiyatı 100 dolardır.
Dünya'nın en hızlı binek arabasını üreten Bugatti bu kez daha hızlısını üretti. Veyron modeli ile 431 km/h hıza ulaşarak Guiness Rekorlar kitabında yer buşan Bugatti bu kez de Chiron modeli ile Guiness Rekorlar Kitabına girecek gibi duruyor Yeni Bugatti Chiron 1480 hp güç üretirken 2.000 ile 6.000 devir/dakika devirleri arasında tam olarak 1.600 Nm tork üretiyor. Yeni Bugatti Chiron maksimum 420 km/h hıza ulaşabiliyor. Yeni Chiron'un makismum hızı elektronik sınırlayıcı ile 420 km/h olarak sınırlanmış. Ancak yeni Chiron elektronik sınırlama kaldırıldığı zaman 461 km/h hızına kadar ulaşabiliyor. Buda 2017 modeli kardeşim kim istemez
https://i.hizliresim.com/dGGDYn.jpg Bu benim face im yegenim. Ciktigindan beri hayranim bu arabaya. Kac belgeseline baktim bir bilsen. Alamayacagimi biliyorum. Olsun; bóyle üstün teknik ürününün var olmasi bile mutluluk kaynagi benim icin En son chiron yapmislar; gercekten yerde ucan araba
Az üretimlerde öyle oluyor genelde. Mesela İsviçrel isaat firması Patek Philippe var. Firma, kuruluşunun 175'inci yıldönümü şerefine bir saat tasarları ama tam 7 adet. 1 tanesini kendi müzesine koydu, diğer 6 tanesini de 2 milyon 600 bin dolardan satışa çıkardı.
İşin ilginç kısmı o saati alabilmek için sadece 2 milyon 600 bin doların olması yetmiyor. Daha önce satın aldığın Patek Philippe saatleri gösterip o saati almaya layık olup olmadığına karar verdikten sonra 2 milyon 600 bin dolara satıyorlar. Ki bir Patek Philippe saati en az otomobil fiyatında. Bazı saatleri var ev fiyatında.
Seçici davranıyor üretici firmalar. Talep artınca bu gibi kriterler koyuyorlar.
İsterim ama binmek için değil satıp parasını yemek için 😂😂 Türkiye'de buna uygun asfalt bile yok be 50-100 binlik arabaya binerken bile yollar içine ediyor diye içimiz acıyor. Ankara'da yaşıyorum düşün Başkent'te bile yollar leş
İnternet & Teknoloji konusunda 774 cevap paylaştı.
1 bu arabayı hangi yolda kullanabilirim ki 2 bu arabaya yakıtı nasıl yetiştirebilirim (vergisine hiç girmiyorum) kısacası sen bu arabayı bana hediye etsen bile bunun masrafları beni batırır normal araba gibi kullanamazsın bunu ama tüm bunlara rağmen bende de olsa hayır demem be :D gerçi chiron daha fena bu onun yanında kuzu ama neyse :D
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
istemezdim 4000 motor bir aracın mtv'sini bile ödemek için 2 yıl kesintisiz çalışmam gerekli yemeden içmeden, 4 lastik değiştirecek olsam 30 bin tl, 3 yıl yemeden içmeden çalışmam gerekecek, 1000 hp bir araç zibil gibi benzin içer, benzinliğimiz yok bizim, 20 liralık gazla bütün ay gezen adamım ben, ben almiyim zittir et faça şahin neyimize yetmiyor.
Hayır istemem. Bence çok çirkin bir araba. Bunun yerine GT-R gibi bir araba tercih ederdim. Birde son model matte black bir Range Rover çektimmi altıma tamam
kanka ben bunu ne yapayım öküz yüküyle vergisi olucak ee su gibi benzin emer bu bana bunu vereceklerine 30 bin tl para versinler ben az yakan vergisi az bir araba alırım ya da bir motor alırım
durust olmak gerekirse istemezdim cunki dikkat cekerdi heryerde kullanamazdim ve ona verecegim paraya yinede duzgun birsey alip geri kalanini farkli yollarla degerlendiririm.
En İyi Cevaplar