ABD'de Teksas Üniversitesi'nde yapılan araştırmada, akıllı telefonların çoğalmasının ve telefonların yakında tutulmasının zihinsel kapasiteyi azalttığı ortaya koyuldu. Telefon akıllı, ama bizim aklımız gidiyor... Nasıl bir mantık bu?Katılımcılara akıllı telefonlarını ya ters yüz olarak masanın üstüne; ya da ceplerine, çantalarına veya başka bir odaya koymaları istendi. Bu arada telefonlar sessize alındı. Araştırma sonucu, telefonlarını başka bir odaya koyan katılımcıların, masanın üstüne koyanlara oranla çok daha iyi performans gösterdikleri görüldü. Bu grup, telefonlarını ceplerine ya da çantalarına koyanlardan da kısmen daha iyi performans gösterdi...
Akıllı telefonlar bizi aptallaştırıyor! Telefonlara verilen akılla bizim aklımız elimizden alınıyor, bu nasıl önlenebilir?
Bu üniversiteler anonim bilgiler paylaşmak yerine bilimsel açıklamalar yapmayı denesinler artık. Telefonlardaki radyasyon birimini gösteren SAR değerlerinin kısa ve uzun vadede ne gibi zararları oluyor bunları açıklasınlar. Telefon firmalarının açacağı tazminat davalarını düşünmeden halkı aydınlatsınlar. Ne çeşit zararlarının olduğunu, uzun vadede gamma ışınlarının beyni ortadan ikiye ayıracak zararlarının olduğunu, tıpkı çin işkencesi gibi damla damla alna damlayan su gibi her saniye bizleri tükettiğini, kısırlık riski oluşturduğunu, sperm sayısında düşüş yaşattığını, kulakları tıkadığını, gözleri uyuşturduğunu, geçici körlükler yaratabildiğini falan yazsınlar ne bileyim. Bıraksınlar cebe koymayı çantaya koymayı. Ama bu açıklamaları hiçbir zaman yapacaklarını düşünmüyorum. Sonuçta Alaska'da kurulu olan Tesla icadı HAARP merkezi de radyasyon dalgalarıyla çalışıyor.
İnternet & Teknoloji konusunda 668 cevap paylaştı.
ne kadar kötüde olsa telefon faydaları var adam yakışıklı olabilir ama kızla yüz yüze rahat söyleyemez telefon kolay tanışır olduğu için hemen internet işimize yarar bazı bilgileri ulaşmak için kütüphane kütüphane dolaşacağımıza internetten doğru bilgi aramayı bilirsek istediğimiz bilgiye ulaşırız sonra çoğu insan ve şirketler telefonlara yazılım yazarak yeni iş kapısı açıldı. Her teknoloji kötü tarafı varken iyi tarafı var tek yönlü düşünmeyin.
Bir şey araştırılacaksa iyi yönleri yazılır kötü yönler sonra hangi daha fazla bakılır görülür. örnek kortizon ilaçı kemik erimesi ve boy Kısalığı riski var ama hayat kurtarıyor. Şimdi kortizon ilaçı sıra kemik erimesi boy kısalığı var diye kullanmasın mı hayat kurtarılması doktor iste her teknolojini faydası olduğu her zaman zararlı yönleri olacak sizlere kalsa hiç teknoloji üretilmesin
Insanlari aptallastiran telefonlarla nasil mesafeden ili$ki kurduklari degil, dusunme konusunda arastirma konusunda daha tembel olmalari. Google'a bile yazmaya usenip burada sorusunu soranlar var. O kadar bilgiye erisim kolaylastirildigi halde o bilgiye ulasmayi akil edemeyenler var. Kisacasi teknolojiyi suclamamak lazim. Insanlar rahatina duskun cogu ve arastirmiyorlar emek sarf etmiyorlar. Benim kac defa link paylastigim uye "cok uzun okuyamam" diye karsilik verdi... e okuyamazsan salak salak otur o zaman ne diyelim. Herkesin kendi bilecegi $ey.
Gecen gun bir ogrencimin velisi biz ogretmenleri iftara davet etti. kapinin arkasina sehpa birakmis hocam iceri gelen telefonu kapatip sehpaya biraksin dedi. sasirdik tabi kusura bakmayin ama telefon varken muhabbet oluyo dedi.
geçenlerde müzik dinliyordum soluma baktım güzel bir siyahi kız diğer siyahi kız arkadaşlarına kulaklıkla işareti yaptı.. yani müzik dinliyor bizle konuşmaz.. sadece bakmıştım
Cok gec, aklin yarisini telefonlara yuklediler bile, geri donusu yok. Belki sadece telefon acmaya ve sms gondermeye yarayan telefonlar kullanilirsa bir nebze..
Ana Sayfa > İnternet & Teknoloji > Sorular > Akıllı telefonlar bizi aptallaştırıyor! Telefonlara verilen akılla bizim aklımız elimizden alınıyor, bu nasıl önlenebilir?
En İyi Cevaplar