Çok merak ederek beklediğim ama gidemediğim bir filmse ve sinema çekimi video çok kalitesiz değilse izlerim. Sinemada izlediğim Transformers 5'in sonradan savaş sahnelerini tekrar izlemek için sinema çekimini izledim internetten.
Sinema çekimi, kalitesiz görüntü formatı ya da altyazılı (Hint filmleri hariç) filmleri izlemem ben. Binlerce film izlememe rağmen ve hatta bir İngilizce Öğretmeni olmama rağmen dublajlı ve kaliteli görüntüye sahip filmlerden yana benim tercihlerim her zaman. Filmi keyif için izliyorum; o açıdan ne altyazı takip etmeye uğraşırım ne de kalitesiz filmle zaman kaybı :)
İnsanlar çok garipsiyor, ama neden garipseniyor anlamadım. Amerika'da ve Kanada'da bile kendi ülkelerinde birçok aksan ve lehçe var, kendilerini bile bazen anlayamıyorlar. Ben neden uğraşayım? Bir turistle karşılaştığımda yahut Avrupa'ya gittiğimde zaten derdimi anlatabilecek düzeydeyim, oturup filmi orijinal diliyle izleyip %60'ını kaçırmak salaklıktır :))) Ki sınıfımdakilerin çoğu böyleydi.
Türkiye dublaj anlamında çok ileride; çünkü yabancı filmleri çok uzun süredir izliyoruz ve bu bir sektör artık. Ama ön yargı maalesef var, herkes senin gibi düşünmüyor ne yazık ki.
Sakin bosuna gitme. 1. Filmi cok iyiydi 2. Si ortaydi bu film ise felaket otesi olmus. Kurgu cok zayif, konu asiri basit ve zayif. Berbat cok icinde kaldiysa internette yaz cikiyor sinema cekimi ordan izle ama cok kotu.
Rica ederim. Bu arada ben izledim filmi ve enterasan şekilde sevdim. Sadece kurgu biraz zayıf ve olaylar biraz hızlı ilerliyor ve atlıyor. Geçişler mükemmel değildi ama ana konu güzel işlenmişti bence.
Aslında yaşlanması asıl tema. İlk film 2006 yılında çıktı. 2006 yaşında yeni kariyere atılmış bir genç. 20-25 yaşlarında. 25 dersek 11 yıl geçmiş 36 yaşında. Yani çoğu futbolcunun emekli olduğu yaşa gelmiş. Yaşlanma o yönden oldukça mantıklı.
Kurguda zayıflıklar tır giderken mevsim geçişleri çok sert oluyor. Pit alanında teker değiştirilirken yapılan hata nerede ise hiç göze batmıyor. Bazı cümleler çok hızlı ve anlaşılması zor geçiyor.
Ana konuda yaşlanması ve ustası gibi eğitmen olması güzel ama genel ince ayrıntılarda sıkıntı var. Filmi anlamak için durup kısa şöyle bir düşünmek gerekiyor.
Yani dogru soyluyorsunuz ama bu bir animasyon filmi ve yeni gelen bir yaris arabasina karsi onu egiten kisinin aslinda bir yarisci olmasi. Yani 1. Filmin sonuna cok benzemis. 1. Sindede mc queen iyilik yapip yarisi kazanamadi, 2. Sinde zaten bombadan dolayi yine kazanamadi. Bu filmde desen yine kazanamadi. Hani seyirciye mesaj verilmek isteniyor ama yinede artik ana karakteride yaris kazanirken gormek lazim.
İlk filmde bilinçli olarak çizgiden geçmedi ama kazandığı barizdi. 2. Filmde kazanıyor 3 yarışın birinde kaybediyor. Son filmde sürekli kazanan birisi ama yeniler gelince kaybetmeye başlıyor ve son yarışta finiş çizgisinden o geçmese'de kazanmış oluyor. Hatırlarsan kızla beraber onunda adı yazıyor.
Aynen yaZiyor ama tek olarak kazanmali artik. Evet dedigim gibi bilincli ilk filmde ama sonucta kazanmadi onu demek istiyorum. Ve 2. Filmdede son yarista bombadan dolayi cekici roketle beraber gittiler yani 2. Filmdede kazanmadi. Bu filmdede 2 kisi nasil kazanabilir ki yani orasi cok sacma olmus.
Orada takım kazanıyor. Takım yarışı bu. Kurallara aykırı diyor oda takım sadece aynı numarada oyuncu sokmalı diyor. Yani 95 numara kazanıyor orada.
Orada kazandığı yerler çabuk geçilmiş 3. filmde. O zamanki rakiplerini nerede ise hiç tanıyamıyoruz. Birince filmde kral iyi tanıtılmıştı. Film biraz yeni nesle uygun hızlı ilerliyor. :D
Evet 3. Filmde oyle bir olay var hadi ama mesela 2. Film neydi oyle. Rezalet. Ilk yarisi italyan kazaniyor, 2. Sini mc queen 3. Sunde bombadan dolayi cekici geliyor yaris yarida kaliyor. Keske tum seriler ilk film gibi olsa
2. film... Söyleyecek bir şey yok orada bulunan hiç bir karakter 3. filmde yok direk para için yapıldığı belli 2. filmin. Beklentin yüksek olursa 3. film çöp ana normal beklenti ile izlersen vasat (ortalama) denebilir.
Sinema çekimi sevmiyorum görüntü kalitesi kötü ve sesi kötü geliyor. Kalitesi iyi olursa izlerim. Ve çok bekledigim bir film için sinemaya giderim onun dışındaki filmleri internetten izlerim. Hepsine para veremem.
Ayda bir giderim. Internette izlediklerimde var aynı zamanda d smart sinema kanallarından izlerim bazen de abim sayesinde Ps 4 ten netlix e girerim. Orada yabancı dizi ve olan filmlerden izlerim.
korsaana karsıyım. sınemaya gıtmeyı ck sevıyorum ama bazen gıdemedıklerım ıcın ınternetten seyretmek ııyı oluyor. ama yınede sınema cekımıne karısyımm :D keyfı az oluyor cunku :D