Sosyal medya kullanmıyorum, hoşlanmıyorum. Bir yerlere fotoğraf ekleyip "like" beklemek çok saçma geliyor. Başka insanlar nereye gitmiş ne yapmış bilmek de istemiyorum. Peki instagram, neden bu kadar kullanılıyor?
700 milyon kullanıcıya sahip olan Instagram, neden bu kadar çok seviliyor?
Ego tatmini yapilacak en kolay yer. İnsanlara nerde ne yaptigini gezdigini ictigini gozlerine sokabilmenin diger bir yolu oldugu icin. Duygu ve dusuncelerini anlatan sirrinkitap ve sozlerden alinti yapip insanlara ne hissettigini bir nebze gosterme firsati, uzun suredir gormedigin insanlarin ne yaptigini daha aktif gorebiliyorsun. Kiskanip hayranlik duyup farkli oldugunu gosteme cabalarinin en iyi sonuc aldigi yerde ondan.
Şahsım adına ilgi alanlarım hakkında kendimi geliştirmek için kullanıyorum. Ayrıca bir birey hakkında en detaylı bilgi alınabilecek (stalk) yer. Tabi ortak tanıdık yoksa kişi analizi yapmak için kullanışlı.
Şu fotoğrafım şu kadar like alırken şu niye bu kadar az like aldı ya kaldırayım en iyisi bunu.
Bu kadar popüler olmasının altında yatan sebebi yazdım. Beğenilmek istenmek. Birileri tarafından fotoğrafının beğenilmesi çoğunluk tarafından garip bir fetişizm oluşturuyor olmalı.
İnternet & Teknoloji konusunda 425 cevap paylaştı.
Her dönem bir şeyler moda oluyor işte. Faceden sıkıldı millet şimdi instagram onun yerini aldı. Yarın da instagramdan bıkıp cinstagram soracak herkes birbirine.
o 700 milyonun içinde olmadığım için şanslımıyım yoksa şanssızmıyım şimdi bende instagram yok çekicide gelmiyor twitter da yok bende sadece facebook var oda lise 1 de popüler di açtık öyle kaldı :D
Ama ben face adresini kullanıyorm gerçi tüm Google hesabım YouTube hesabım diğer bütün hesaplar tek bir e mail üzerinden olduğu için sknti cekmiurm. domino taşı GBi. d
Facebooku twitteri bir de diger sosyal aglari biraktin instagrami mi analiz ediyorsun peki burası ne oluyor kücük hanim diger sosyal aglar gibi o da tutuldu kullaniliyor bir sey aramaya gerek yok
İnternet & Teknoloji konusunda 480 cevap paylaştı.
İlla insanların gittiği yerlerle ilgili paylaşımlar yok ki, öğretici şeylerde var gündemden içeriklerde var ya da yemek sayfalarından tut spora kadar bla bla.
Mesela ben hesabımı kilitledim ne istemediğim birin takip ediyorum ne de istemediğim birisi beni edebiliyor. Tanıdıklarım akrabalarım arkadaşlarım bence güzel bir uygulama kullanmasını bilene
En İyi Cevaplar