İnternet & Teknoloji konusunda 944 cevap paylaştı.
Chrome ve diğer tarayıcılar internet sayfalarında gezinirken tüm çerez ve bilgilerini Sistemin gizli bölmelerinde saklarlar. Bu sorun ile karşılaşanlar genelde internette çözüm olarak Geçmişi temizlemek ile alakalı öneriler sunarlar. Fakat bu işlem şayet dosya veya dokumanların o anda ram'i kullanıp kullanmadığına göre değişiyor. Şayet Ramde tanımlı ise silinemeyen ön bellek sayısı fazla oluyor Buda sorununuza çözüm olmuyor.
Size önerim ise şu şekilde. Bilgisayarınıza CCleaner yahut Advanced System Care kurun. Daha sonra işletim sistemini güvenli modda açın. ( Silinemeyen bellek için bu şart) ve güvenli modda kurduğunuz temizleme programını çalıştırın ve temileme yapın. Bu sorununuza büyük ihtimalle çözüm sağlayacaktır. Şayet bu işlemi yapmanıza rağmen yinede sorun düzelmedi ise. Başka bir B planı da sunabilirim :)
AYRICA; ÖNERİ 1: Bilgisayarım'a sağ tıklayıp özelliklere girin. Gelişmiş Sistem Ayarlarını Tıklayın. Performans > Ayarlar'ı tıklayın. Sanal Bellek için belirlenmiş olan MB değerini yükseltin.
Bu alan bilgisayarınız hard diskinin ne kadarlık bir alanının "geçici bellek" olarak kullanılacağını tanımlar. İşe yarayabilir.
ÖNERİ 2: "Bu arada sorununuz chrome'a eklediğiniz uzantılardan kaynaklanıyor olabilir. Aktif olarak kullanmadığıız uzantıları kaldırın.
sanırım aşırı ram kullanıyor tarayıcı ve yetişemeyınce de açmıyor sayfayı kılıtlenıyor :)) fazla sekme açmamaya çalış. çozum yontemlerınde ınternet kontrolu chorome on bellek temızleye bılırsın uygulama ve uzuantıları kapatabılırsın son olarak guncelleme varsa guncelle chorome yı benım tavsıyem choromeyı bırak sureklı boyle değişik kılıtlemeler hatalr vs verıyor en ıyısı fırefox aynı chorome gıbı daha guzel şimdiye kadar hıç bır hata vermede çok memnunum ☺
Şöyle bir durum var; bilgisayarının mantıksal hafızası (cookielar) dolmuş. Bunun düzeltilebilmesi için tarayıcının geçmişini ve google aramalarını silmek durumundasın. Eğer bu da çözüm olmazsa format...
çünkü ben görüşümü yazdım çünkü benim soruya cevap yazma hakkım var cunku sana cevap hakkı bırakmadım. tamam çünkü demicem ,) cahil yazmama alındığın kirildigin tahammül edemediğin için cevap verdin bence?)
İnternet & Teknoloji konusunda 1,1b cevap paylaştı.
crashreport dosyası var. C ye gir program files x86 olması lazım orada Google ya da chrome yazılı klasörde crashreport dosyası var sil onu. O da olmazsa chrome kaldır opera ya da mozilla kullan.
Bişeler yapıp gene olmadıysa ayarları sıfırla gecmiş falan cerezlerde hepsi silinir gene aynı hata alıyosan belki sistem bellegi ramden kaynaklı olabilir
Cleaner falan indirme bilgisayarı mahvediyor, Chrome u kaldır yeniden indir düzelir belki. :) Chrome 1-2 ay önce bende de sürekli donuyordu sayfadan atıyodu bende yandexi indirdim, chrome çok ram harcıyo
Crome çökmesi bu bu aralar heryerde bilişim yetersizliği var biliyormusun bilmiyorum ama turkcell - halkbank - akbank - zıraat - trendyol bunların başlıcaları
Var ise yüklü pluginleri kaldır, yok ise pcyi yeniden başlatmanı öneririm. Onlarda işe yaramazsa chromium çekirdeğinin alt yapısında bir problem vardır. Kaldırıp yeniden yüklemeni öneririm.
Öncelikle disk alanınızın dolu olup olmadığını kontrol edin, dolu değilse o zaman önce denetim masası > program kaldır > Google Chrome kaldırın. Arama kısmına direk böyle %appdata% yazıp açılan konumda bir geri gelip local klasöründe google kalsörünü temizleyip tekrar chrome kurun.
En İyi Cevaplar