Arkadaşlar sizce hükümet VPN'ı engelledi mi? VPN'a neden giremiyorum sizde de oluyor mu? ne zaman VPN'a girsem sayfayı göstermiyor gerçekten VPN engellendi mi?
@Oluştur yoksa genel olarak devlet yasaklamış değil dimi çünkü VPN yasaklanacak diye bir haber duymuştum Haberde BTK tüm operatörlere yazı gönderdi VPN'ı kapatın diye çünkü VPN'ı açsam hiçbir siteye giremiyorum (yasaklı olsa dahi)
@Oluştur peki bişey soracağım bu Hideman isimli VPN casus değil dimi hani bazı VPN servisleri casus oluyor yani devlet tarafından izleniyorsun onun gibi
Devletin izleyemeyeceği hiç bir bilgisayar ya da internete bağlanılan cihaz yoktur.. O sebepten dilediğin şeyi kullan, yine de gizlenemezsin.. Hideman masaüstü uygulaması.. Onunla komple bilgisayarın IP'si değişiyor, seni farklı ülkede gösteriyor.. Fakat yine de devlet kontrolünde her şey, dilediği gibi yerini tespit eder..
@Oluştur bide bir diğer önemli mevzu yasal olmalı yani Tor gibi VPN servisleri gibi olmaması daha makbule geçer Çünkü Tor Deep Web'e giriş kapısı bu yüzden yasal değil
@Oluştur orası öyle tabii çoğu VPN servisleri her ne kadar güvenli olsa da devlet tarafından izlenme olasılığı var ama tabii bu Tor için geçerli değil Tor daha güçlü VPN servisi (ama tabii Deep Web'e girmediğin sürece) girersen sakat :)
Fark etmez, evine gelen ağ bağlantısı önce servis sağlayıcısının merkezine gider, oradan evine ulaşır.. Yani Türkiye'de resmi olarak yayın yapan her ISS devlete istediği zaman rapor vermekle yükümlüdür.. Türk Telekom, Superonline, Türknet, Vodafone gibi.. Yaptığın her şey bu firmaların bünyesinde kayıt altında tutulur, devlet ihtiyaç duyunca bu bilgileri alabilir.. Tor kullanman bir şeyi değiştirmez yani :)
@Oluştur peki kjardeşim onion uzantılı sitelere girmek yasak olmuyor mu sonuçta orası yasadışı işlerin yapıldığı bir yer onion siteleri genelde öyledir deep web'in uzantısı onun için sordum
Onion'a girmez, ben chrome, safari, opera gibi tarayıcılardan bahsediyorum.. Deep web'i unut, normal internet siteleri arasında giremeyeceğin yok, deep'i karıştırma :D
@Oluştur tamam girdim de onun için sordum Hideman'la onion uzantılı bir siteye girdim artık nasıl girdiysem :) orada sigara satışı yapılıyordu dedim burası bana göre değil dedim ne işim olur sigarayla kapattım bişey yok çünkü onion uzantılı siteler pek bana göre değil kardeşim orada yasa dışı işler dönüyor Allah korusun insanın başına her iş gelir dikkatli olmakta fayda var :)
En İyi Cevaplar