Kredi kartı kullanmıyorum ama banka kartım var buzdolabı alacağım taksitle almak istiyorum ama kredi kartım yok banka kartı ile kredi kartı gibi alışveriş yapılabilir mi? Banka kartına taksit oluyor mu?banka kartına taksit yapılır mı?
Kredi kartına sahip olmayan ancak taksitli ödemeden yararlanmak isteyenler Banka kartına taksit oluyor mu? veya Hesap kartına taksit yapılır mı? sorularını sıkça soruyorlar. Kredi kartlarında sıkça kullanılan taksit özelliği banka kartlarında yok maalesef. Banka kartları cüzdan gibi düşünülebilir. Cüzdanda olmayan parayı harcayamadığın gibi banka kartlarında da olan parayı harcama imkanı bulunmuyor bu yüzden banka kartına taksit yapılmıyor.
banka kartına taksit
Aslında Finansbank taksit seçeneği sunan bir kart çıkardı. Bunun adı Cardfinans Nakit. Yalnız bundaki sistem biraz farklı. Cardfinans Nakit ile taksitli alışveriş yapacağın zaman, alacağın ürün fiyatının senin banka kartında bulunması gerekiyor. Örneğin; Cardfinans Nakit kartı ile 1000 TL’ye bir ürün aldın, hesabında olan 1000 TL’yi banka vadeli bir hesaba çekiyor. Vadeli hesaba çektiği parayı harcayamıyorsun ve aydan aya vadeli hesabından taksit ödeniyor.
Bu sistemde bir taksitlendirme seçenekleri var, istersen Cardfinans Nakit kartını inceleyebilirsin.
Araştırmaların sonucu banka kartına taksit yapabilme özelliğinin çok da işlevsel olmadığını fark ettim. Hesabınızda o ürünü alacak miktarda para yoksa yoksa taksit de yapmanıza izin vermiyor. Ayrıca zaten o para hesabımda olsa takside gerek kalmadan nakit olarak alırım. Bu yüzden bana pek işlevsel gelmedi. Ama illa ki birilerinin işine yarayacaktır. Bu yüzden Finansbank tercih edebilirsiniz.
4
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Banka kartlarında sadece ticari yani şirket kartlarına taksit imkanı bazı firmalarca var. Biz kişisel kullanıcılar için maalesef böyle imkanımız yok.
Banka kartı hesaba bağlı olduğu için, hesaptada para bulunmadığı için sizi borçlandıramadığından taksit imkanı yoktur.