İnternetten baktım fakat dosdoğru cevap bulamadım. Yurt dışından bana dolar gelecek, sorum Dolar TL hesabına yatırılır mı? Kimisi yatırılmaz döviz hesabı açman lazım, kimisi de para birimi çevrilir öyle yatırılır diyor. TL hesabına dolar gelir mi? Aydınlatırsanız sevinirim.hesabıma dolar yatar mı?
“TL hesabına Euro yatırılabilir mi?” veya “Dolar hesabına para yatırılabilir mi?” soruları yurt dışından para transferi alacak kişilerin ilk aklına gelen sorudur. TL hesabına Euro veya Dolar direkt olarak geçmez. Bankaya dolar yatırılır mı? açıklayalım.
bankaya döviz yatırma
TL hesabına dolar yatırılır mı?
Yurt dışından dolar bekleyenlerin kafasını kurcalayan en önemli soru, TL hesabına dolar gelir mi? Dolar ve Euro’nun hesabına direkt olarak geçebilmesi için bankada döviz hesabının olması gerekir. Yani eğer hesabınız normal TL hesabı ise genel para dolar olarak yatmaz. Ama döviz hesabın varsa direkt Dolar biçiminde para hesabına geçer. Yoksa banka şöyle bir yol izleyebilir, gelen doları kendi kurlarına göre bozup TL hesabına parayı yatırırlar. Yani tabi ki yurtdışından döviz olarak gelen para hesabınıza yatırılır. Ancak TL'ye çevrilerek yatırılır. Umarım, Normal hesaba dolar yatırılır mı? sorusunu merak edenlere yeterli cevabı verebilmişimdir.
Döviz hesabı nasıl açılır?
Dolar hesabına TL yatar mi? sorusunun cevabını verdiğime göre döviz hesabı açmanın öneminden de bahsetmek istiyorum. Yurt dışı ile sık para transferi yapan biriysen döviz hesabı açtırmanı tavsiye ederim. Bu sayede paranız size ulaştığında TL'ye çevrilmesine gerek kalmaz. Direkt döviz olarak sahip olursunuz. Döviz hesabı açtırma işlemi oldukça kolay bir işlem internet bankacılığına veya mobil bankacılığa girip “Hesaplarım” kısmından “Hesap oluştur” seçeneğine tıkla, karşına çıkacak ekranda “Euro hesabı oluştur” veya “Dolar hesabı oluştur” diyerek hesabını oluşturabilirsin. Döviz hesabı için ücret ödemen gerekmez. Döviz hesabı açmaya bu videodan bakabilirsin:
Döviz hesabı açmalısın, hesap işletim ücreti keserler bu yeni hesaptan her yıl. ayrıca gelen dövizden komisyonda alırlar. Tavsiyem enpara. com'dur. İstediğin kadar hesap açıp 5 kuruş hesap işletim bedeli ödemezsin. komisyon oranı da çok düşüktür. paranı da tüm finanbank şubelerinden döviz ya da tl olarak çekebilirsin.
Yatar ancak dolar olarak değil TL olarak yani. Yani banka gelen parayı o anki kura göre TL'ye çevirir ve hesabına yatırır. Kar kaybı yaşamamak için para yatar yatmaz kur değişmeden parayı çekip tekrar dolara çevirebilirsin. Bu yüzden biraz zahmetli. O yüzden dolar hesabı açmanı tavsiye ederim. Daha pratik olur.
Ben yurt dışı Euro hesabımdan enpara Dollar hesabıma yalnislikla Euro gönderdim şimdi kartımda para gitti ama enparaya hicbirsey gelmiyo nasıl olur acaba😔