Karar verdim dizgi işi yapmak istiyorum ama program öğrenmem gerekiyormuş.
Örneğin indesign programını ne kadar sürede öğrenirim?
Örneğin indesign programını ne kadar sürede öğrenirim?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Selam, yıllar önce 2 sayılık mini bir dergi hazırlamak istemiştim. Bunun içinde Indesign kullanmıştım. Birkaç eğitim videosu izleyerek ilk sayıyı çıkarmıştım. Sadece bir haftasonumu almıştı. Acemiliklerim vardı ancak ikinci sayısında çok daha profesyonel bir seviyeye çıkmıştım. Çok profesyonel olmanın gerekli olduğunu düşünmüyorum. Bilgisayara ve biraz da diğer Adobe ürünlerine aşinalığınız varsa kolayca çözebileceğiniz bir arayüz ve işleyişe sahip. Indesign ve diğer çeşitli programlar size hazır şeyler sunmaktan ziyade tamamen hayal gücünüze ve estetik zevkinize bağlı şeyler sunar. Bu konuda ne kadar zenginseniz o kadar ortaya koyacağınız ürünler de zengin olur. Bunun dışında en basitinden YouTube'da çok fazla eğitim setleri var. Yanlış hatırlamıyorsam Mirket Akademi'den bu videolara ulaşmıştım. Sizi yeterli bir seviyeye kolayca taşıyabileceğini düşünüyorum. Gerisi tamamen hayal gücünüze ve estetik anlayaşınıza kalmış bir şey. Başarılar dilerim şimdiden ^^
İndesign programına hakim değilim fazla ama orta düzeyde photoshop ve illustrator kullanıyorum
Ben photoshop temelimi iyi sağladığım için illustrator programına çok çabuk adapte oldum mesela sen de eğer bu işi meslek olarak yapmayı düşünüyorsan photoshop ile başlamanı öneririm bir süre sonra illustrator programına geç vektörel çizimler öğren sonra indesing programına geçersin
Benn 2 ayda söktüm özelden yaZarsan yardımcı olmaya çalışırım
mesaj gönderemezsiniz diyor ama
ben de takip isteği attım
Cevap
3Cevap
yakında bende o işlere girecek gibiyim benim photoshop gibi programlarda deneyim olduğu için 1 saatte neyin ne olduğunu kavrarım ama senin öncesinde benzer program kullandınız mı bilemiyorum
Ben adobe programlarının çoğuna hakimim Photoshop, premier, illüstratör vs. vs. bana sorarsan o programı pek bilmiyorum ama youtube den videolar izleyip kendin deneyerek ve bıkmayarak 1 aya programı rahatça kavrarsın belki daha kısa sürer sonrası zaten kendi hayal gücüne tarzına kalmış. Başta karışık gelebilir pes etme.
grafik tasarım öğrencisiyim ve 2. senemde 1 dönemde öğrenmiştim. Ama tabii daha önce ps ve illustrator uygulamalarını öğrenmiş biri olarak bu süre geçerliydi. Ve ayrıntılı bir öğrenim için.
Ben lisedeyken 2,3 haftada cok detaylı bir şekilde öğrendim zor değil yani
Ben solidworks u 2 yıl içinde cozdum
bilmiyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Merhaba,
https://www.youtube.com/embed/Pq1Fr5Pq-5cProgramı öğrenmeniz yaklaşık bir veya iki haftanızı alabilir. Hatta Photoshop, Illustrator gibi programlara hakimseniz daha kısa bir sürede de öğrenme şansınız var.
Fakat programı öğrenmekten daha önemli konu, program üzerinde neler yapmak istediğiniz. Örneğin; program üzerinde katalog tasarımı yapmak istiyorsanız bu süreç biraz daha uzun sürebilir. Hatta Indesign programı, yanında kısmen Photoshop ve Illustrator programlarını da kullanmanız gerekebilir.
Size bu konuda bir öğrenme yöntemi önermek istiyorum.
İlk olarak indesign içerisinde yapmak istediğiniz bir tasarım modeli belirleyin. Örneğin; bir katalog olsun bu. Daha sonra internet üzerinden bir katalog modeli bulun. Çok sayfalı olmasına gerek yok. 12 sayfalık bir katalog ideal.
Ardından bu kataloğu indesign programı içerisinde nasıl yaparsınız bunu araştırmaya başlayın. İlgili fotoğrafları ve yazıları bu örnek katalog üzerinden kullanın. Bire bir aynısını yapmayı deneyin.
Eğer bu şekilde bir öğrenme yöntemi ile ilerlersen finalde elinde bir de sonuç olacak. Yani bir katalog hazırlayarak programı öğrenmiş olacaksın.
Mesela Youtube kanalım üzerinden katalog şablonu nasıl hazırlanır ile ilgili videomu başlangıç olarak izleyebilirsiniz. Kanalda farklı indesign eğitimleri de yer alıyor. Yenilerini de hazırlıyorum.