12 saati geçti ve yaklaşık %15i taranmış görünüyor. Tarama devam ediyor. Sizce bir tarama bu kadar uzun sürebilir mi?
Sürebilir
Süremez
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Taranan bölgenin ve hangi programın yaptığına göre değişir. Kaspersky gibi bir program yaklaşık 1 TB alanı (1024 GB ) i5 3. Nesil işlemci 4 GB ram ile yaklaşık 8-10 saatte tarar. Detaylı tarama için bahsediyorum. Gelen emaillerin yazı tiplerine gizlenen virüsleri dahi tarıyor.
Eset Smart Security 9 kullanıyorum. Kaspersky nin ününü çok duydum ama sistemi yavaşlatıyormuş sanırım. Yine de memnun kalmazsam onu kullanmayı düşünüyorum
Kullandığın program da güzel bilgisayarın bazı kritik noktaları vardır C dizini system32 gibi bu dizinleri seçerek işini kolaylaştırabilirsin
C yi tarattım biraz önce çok uzun sürdü diye öncekini durdurdum. Tahminen 15 dakikada bitecek gibi. Zaten yüklü olan cydi. Sanırım önceki taramada bir hata oldu.
👍 kolay gelsin
Mümkünatı yok. Çalışan başka şeyler engel oluyordur taramasına veya sistemi kapatıp baştan aç yeniden tarat. Müzik, resim vb. klasörlerin varsa da taramanın dışında tut.
Cevap
26Cevap
dosya boyutlarına ve kullandığın programa göre değişiyor
Bu kadar uzun surduyse program bozk hatali ya da yavaşdir
diskin büyüklüğüne, taramanın detayına, bilgisayarın gücüne ve virüs taraması yapan yazılıma göre değişir.. evet tutabilir
3 4 ayddır format atmadıysan format at gitsin uğraşma
hangi prgram bu bide tarama yaparken pc yi boşa bırak
ESET Smart Security 9 , boştaydı zaten gece boyunca açık bıraktım.
dosya boyutların yüksek o zaman eset iyi program bende kullanıyom
Olabilir 10 tane falan ağır program var.
acil işin varsa kapa onu combofix ile temizle çok çabuk sürüyor
12 saat tarayip %15 yok srtik ben bile daha hızlı olurum sbjdmd
surebılır harddsıkının doluluğuna bağlı ama bı sorunda olabılır kullandığın vırus programı ne?
Disk büyükse, dosya çoksa. Özellikle küçük boyutlu ve çok sayıda dosya varsa uzun sürmesi normal
hayır o kadar üzün sürmez. büyük ihtimal harddiskinde problem var...
Sürebilir. Hangi program ile taratıyorsunuz?
Eset Smart s. 9
Senin program G3 ile tarıyor sanırım.
Çok virüs varsa sürer
dandik bir antivürüs ise evet mümkün :)
Tarama locallerını kısıtlandırmayı dene
bu kadar uzun taramayı ne gördüm ne de duydum
Sanmıyorum bozuktur o.
o terste bir islik var
nasıl bir programsa artık
Çok agir pcn varsa olur
Sürmez.
Duruma göre değişir.